HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2016 Perşembe - 08:57

İTO'nun 'Yıldırım' ilanı Meclis'e taşındı: Bakan'a 7 soru!

CHP İzmir Milletvekili Çıray, kurumun Yıldırım'ın başbakanlığını kutlama için gazetelere tam sayfa ilan vermesini Meclis'e taşıdı ve Bakan Tüfenkçi'ye 7 soru sordu.

İTO nun  Yıldırım  ilanı Meclis e taşındı: Bakan a 7 soru!

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebil Akdurak’ın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığını kutlamak için ‘Ülkemize Hayırlı Olsun’ başlığıyla verdikleri ilanda kullandıkları dile sert çıktı.

Bir İzmirli ve İzmir Milletvekili olarak iktidar partisinin genel başkanının ve başbakanının İzmir’den çıkmasından memnun olduğunu belirten Çıray, bu konuda verilen kutlama ilanlarını son derece doğal bulduğunu ifade etti. Ancak İzmir Ticaret Odası adına verilen ilanda kullanılan dilin kutlama sınırlarını çok zorladığını vurgulayan Çıray,  bu ilanda ‘İTO’nun iktidarın arka bahçesi gibi gösterilmesi’ kabul edilemez dedi.

- İTO'DA 'YILDIRIM' İLANI KRİZİ!

- AKSÜNGER: DEMİRTAŞ SİYASET YAPMAK İSTİYORSA İSTİFA ETSİN!

'İTO’UNUN İLANI ADETA AKP FAALİYET RAPORU GİBİ'
Aytun Çıray ilan içeriğinin AK Parti faaliyet raporu gibi olduğuna dikkat çekerken, bunun kanıtı olarak da ilanın başından itibaren “11 yıl süren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde ülkemize yatırımcı ve yaptırımcı bakan olarak, çağımıza damgasını vuran yatırımlar yapan; Kara, deniz, hava ulaşımı ve iletişim alanında gelişmiş ülkelerin geldiği düzeyi sollayarak dünyanın en çağdaş olanaklarına kavuşmamızı sağlayan, Ülkemizin sınırlı imkânlarına rağmen, değişik finansman modelleri ile dünyanın en yüksek tutarlı ulaşım yatırımlarını gerçekleştiren…” vb. ifadelerle dolu olmasını gösterdi. Bunun İTO’nun bağlı olduğu yasal statü ve mevzuat açısından kesinlikle onaylanamayacağının altını çizen  Aytun Çıray, bunun nasıl bir skandal olduğunun anlaşılması için konuyu Meclise taşıdığını belirtti. Aytun Çıray Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı aracılığıyla yazılı olarak cevaplandırması için yeni hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye şu soruları yöneltti:

 -İTO tarihinde Sayın Demirel’e, Sayın Ecevit’e, Sayın Özal’a ve diğer cumhurbaşkanlarını ve başbakanları kutlamak adına benzeri bir ilân verildi mi? Bu tür ilânlar vermek 5174 sayılı kanun ve tüzüklere göre İTO’nun görev tanımına giriyor mu?

 -AKP’nin faaliyet raporuna benzeyen bu ilân “Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak,” ilkelerinin hangisine uymaktadır?

 -Bu ilân İTO’nun görev tanımının dışında kalmış ve il sınırları olarak faaliyet alanlarını aşmış ise altında imzası bulunan kişiler hakkında görevi kötüye kullanma suçu oluşmuş mudur? Bu konun kamu vicdanında aydınlanması için savcılığa suç duyurusu yapmayı düşünür müsünüz?

SÖZCÜ'YE NEDEN İLÂN YOK
 -Övgü sınırlarını aşan bu ilân birçok ulusal gazeteye verilmişken neden Türkiye’nin en çok satan özgür gazetesi Sözcü’ye verilmemiştir?

 -Bu ilân için medya organlarına İTO’nun kasasından toplam kaç para ödenmiştir?

-İTO son beş yılda çeşitli nedenlerle yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarına toplam kaç para ödemiştir? Bu harcamaları hangi yerel ve ulusal hangi medya kuruluşlarına yapmıştır? Bunların konu bazında isim isim yıllara göre dağılımı nedir?

 -Sayın Yıldırım ve Sayın Erdoğan’ın işaretleriyle yola çıkan ve Pamukova’da eksik teknoloji nedeni ile 41 vatandaşımızı hayatlarını kaybettiği “hızlandırılmış tren” kazası,  “çağımıza damgasını vuran…” eylemlerden sayılır mı?

 
Buca’nın Yörükleri Belenbaşı Festivali’nde efeleniyor!
 
İzmir’den Genel Merkez’e şok yazı: CHP’li başkan kadınlara saldırdı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mayıs 2016 Cuma 07:11

Erdi devleti soyup peşkeş çekiyorlar doğru. 80 yıldır yapılmıyordu böyle birşey.

Yorumu oyla      11      5  
26 Mayıs 2016 Perşembe 13:54

yıl olmuş 2016 TC Meclis Başkanı laiklik kalkmalı diyor. Buna tepki göstermesinler mi? Yıllarca laikliği insanlara dinsizlik diye anlatıp oy topladılar. Laikliğin olmadığı orta doğu bataklığında millet yıllardır birbirini kesiyor. Sözde Müslüman ülkelere bakıyorsun kafa 400 yıl geriden geliyor. Her şey köprü yol değildir. Bu ülkeye yıllar öncede dev barajlar, köprüler, yollar yapıldı ama hepsini de devlet yaptı. Yandaş şirketlere ihaleler verilip birileri zengin edilmedi. Hazine garantili, geçiş garantili köprü yapmak marifet değildir. İnsanlar vergi niye veriyor? Hizmet için. YİD ile birileri zengin olsun, vatandaş verdiği verginin karşılığını alamasın diye değil. Vergi veriyorsun ama o yapılan yollar-köprüler sana bir daha satılıyor, birileri ceplerini dolduruyor. Daha önce 3.köprü cinayettir diyenler şimdi köprü yapıyoruz diye hayıflanıyorlar. Başkanlık için özenti diyenlerin şimdi tek konusu başkanlık. Dün başka bugün başka ...

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız 26 Mayıs 2016 Perşembe 13:34

onbeş yılda ülke her yönden geriye gitti. Ekonomi berbat,demokrasi zaten kalmadı.Yalanlarla laflarla peynir gemisi yürümüyor.Hala Akp yi savunanlar var ya helal olsun

Yorumu oyla      11      5  
Erdi 26 Mayıs 2016 Perşembe 11:14

Laiklik için ilan mı bırakın bu demode laiklik hikayelerini.Biraz ileriye doğru yelken alın adamlar 80 yıldır yapılamayanları yapıyor...

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 26 Mayıs 2016 Perşembe 10:22

Bu ilanın neyine itiraz ediyorlar anlamıyorum,ilanda yazılanların hepsi doğru.

Yorumu oyla      11      5  
Halk 26 Mayıs 2016 Perşembe 09:42

Millet ne derdinde siz ne ne olmuş bunlar bu ülkenin başbakanı değilmi sizde çalışın iktidar olun sizinde versinler hala neyin peşinsçdesiniz 100 sene geçse yine iktidar olamazsınız

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
65'inci hükümetin sloganı: Çok dost, az düşman!
65. hükümet, pek çok alanda Türkiye'ye ivme kazandıracak adımlar planlıyor. ...
MHP'de genel başkanlığa bir aday daha!
21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski ...
MHP’de sürpriz genel başkan adayı
21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski ...
 
Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu ...
Ve Hotar yeni görevine başladı: İşte ilk mesajlar
AK Parti’de Başbakan ve Genel Başkan Binali Yıldırım başkanlığında oluşturulan ...
Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Beştepe’de toplandı
65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
 
Kılıçdaroğlu’na saldırı Meclis’e taşındı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Şehit cenazesinde Genel Başkan ...
Bahçeli adaylığını açıkladı ve tarih verdi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağanüstü Büyük Kurultay'ın 10 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.
CHP'li Balbay: Yıldırım İzmir sözünü tutmadı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 30 Mart 2014’te İzmir Büyükşehir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva