HABERLER>EKONOMİ
25 Mart 2016 Cuma - 14:28

İTO’dan Ankara çıkarması: 2 Bakanla İzmir zirvesi

İTO Ankara çıkarmasından sözlerle döndü: Kültür ve Turizm Bakanı, Turizm Çalıştayı için en kısa zamanda İzmir’e geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı, çek yasasını değiştiriyor.

İTO’dan Ankara çıkarması: 2 Bakanla İzmir zirvesi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirteş ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İzmir’de turizmin ve sorunlarının çözülmesi için en kısa zamanda İzmir’de çalıştay yapılması talimatını verdiğini belirtirken, kruvaziyer gemilere de uçaklara verildiği gibi bir destek verilmesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de çek yasasında önemli değişiklikler yapacaklarını söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Şahiner, Firdevs Gamze Örün, Meclis Üyesi Coşkun Beşok ve Genel Sekreter Duygu Mutluel, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a turizmle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Demirtaş, turizmde 2016 sezonunu kurtarmak ve 2017 planlamasını yapmak için çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, pek çok kruvaziyer şirketinin güvenlik sorunları nedeniyle Türkiye’ye yaptıkları seferleri iptal etmesine karşın, asla Türkiye ve Akdeniz’den kopamadıklarını belirterek, “Daha yeni ABD’de kruvaziyer firmaları ile görüştük. Tekrar İzmir’e gelmek istiyorlar çünkü güneş burada. Turist getiren uçaklara verilen teşvik, kruvaziyer gemilerine de verilmeli.300 turist getiren uçağa 6 bin dolar veriliyorsa 3 bin yolcu getiren gemiye de rahatlıkla verilebilir. Ayakbastı paralarını da biz ödemeyi planlıyoruz, o zaman gemi başına 9-10 bin dolarlık teşvik olur ki bu da çok etkili olur” dedi. 

Demirtaş ayrıca, Agora ve Kadifekale kazılarına İzmir Büyükşehir Belediyesi ile destek verdiklerini bunların bir an önce başlamasını istediklerini belirtirken, Dalgakıran’ı cazibe merkezi haline getirmek için hazırladıkları yeni projeyi de onaya sunduklarını söyledi. İzmir’de gastronomi ve kongre turizmini de geliştirmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Demirtaş, “Bir diğer hedefimiz de sağlık turizmi. Bunun için İnciraltı bölgesini planlamalıyız. Sayın Bakanım, tüm bu konuları görüşmek üzere daha önce ifade ettiğimiz turizm çalıştayının bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.

KRUVAZİYERLERE DESTEK ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise İzmir’in turizmde çok büyük potansiyeli olan bir kent olduğunu belirterek, “İzmir’i turizmle birlikte rahatlıkla başka bir şehir haline getirebiliriz. İzmir’de turizmle ilgili yapmamız gereken çok şey var. Özellikle kültür turizmi açısından İzmir’i ele almalıyız. İzmir’de bir turizm çalıştayı yapılması için uzun süredir üzerinde çalışıyoruz.  En kısa sürede, bu çalıştayı yapmak için arkadaşlarıma talimat verdim” dedi. Kruvaziyerlere destek konusunun da gündemlerinde olduğunu belirten Ünal, bu konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere Maliye ve Ekonomi Bakanları ile de görüştüklerini söyledi. Kruvaziyer turizmin çok gelir getiren bir turizm çeşidi olduğuna dikkat çeken Ünal, yabancı kruvaziyer şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla da bir toplantı yapacaklarını söyledi.

BURADAN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ
İzmir Ticaret Odası’nın Ege ve İzmir Mutfağını dünya markası yapmak için yaptığı çalışmaları takdirle izlediğini belirten Ünal, Türk mutfağının sadece dönerden ibaret olmadığını tüm dünyaya anlatmak istediklerini söyledi. Dalgakıran ile ilgili projeyi inceleyeceğini, Agora Kazıları için ise hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de İTO ile protokol imzaladıklarını ve çalışmaları hızlandıracaklarını belirten Ünal, İnciraltı’nın sağlık turizmi konusunda değerlendirilmesi için gerekli planların takip edilmesi için de bakanlık bürokratlarına talimat verdi.

Yaşanan terör olayları nedeniyle turizmde bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Ünal, “Geçtiğimiz yıllarda plajlarında bombalar patlayan ama bu süreci atlatan İspanya örneğini inceledik, onlarla konuştuk. Bölücü terör örgütü ve pek çok kuruluş turizmde bizim aleyhimize çalışmasına karşın biz yine de buradan güçlenerek çıkacağız. Bu konuda yoğun çalışma yapıyoruz, tedbirleri alıyoruz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İÇİN ÖNÜMÜZÜ AÇIN
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye yapılan ziyaret sırasında ise İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in büyük bir kesiminin düzensiz yapılardan oluştuğunu ifade ederek, kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini ve bunun inşaat sektörü ile birlikte birçok sektörü canlandıracağını söyledi. Demirtaş, “Bu konuda belediyeler ve bakanlığımızın yanısıra üyelerimizin yoğun olduğu çarşılarda biz de kentsel dönüşüme destek olmak istiyoruz.  Odaların da kentsel dönüşümün içinde olması için önümüzü açmanızı talep ediyoruz" dedi. Demirtaş, İzmir’in pek çok yerinde konteynırların depolandığını bunun da sorunlar yarattığını belirterek, bu nedenle limana 20 kilometre mesafede bir lojistik merkez yapmayı planladıklarını, bu merkezde gümrüklü saha ve elleçleme için Bakan Tüfenkçi’den destek istedi. Demirtaş ayrıca kruvaziyer gemilerinin ayakbastı ücretlerini ödeyebilmeleri ile perakende ve çek yasasıyla ilgili üyelerinin yaşadıkları sorunları ve taleplerini de Bakan Tüfenkçi’ye aktardı.

ÇEK KANUNDA YENİ DÜZENLEME
İzmir’in kendileri için son derece önemli bir kent olduğunu ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, özellikle son yıllarda İzmir’e yapılan kamusal yatırımların da arttığını söyledi. Lojistik sektörünün İzmir’in gelişimi noktasında önem taşıdığını belirten Tüfenkci, "İzmir, altyapı ve ulaşım konusunda önemli bir merkez. Bunun değerlendirilmesi lazım. Sorunları çözme noktasında Bakanlık olarak kendi alanımız içindeki hususlarda gerekli incelemeli yaparak adım atarız inşallah" dedi. Tüfenkci, Çek Kanunu ile ilgili düzenlemeleri Bakanlık olarak tamamladıklarım dile getirerek, "Adalet Bakanlığımızla müşterek çalışarak önümüzdeki günlerde son halini verip, bu şekilde esnafın iyileştirme taleplerini de karşılamış olacağız. Aslında karşılıksız çeklerin toplam içindeki oranı çok az ama böyle bir algı oluşmuş durumda. Madem çeke güven zedelendi, bunu düzelteceğiz" dedi. Tüfenkci, şirket kurulu ve kapanışlarında bürokrasiyi de azaltmak için çalıştıklarını, kuruluş süresini ortalama 8 günden 3 güne, şirket kuruluş maliyetini de ortalama 3 bin liradan 750-800 liraya indireceklerini söyledi. Tüfenkci, ayrıca perakende yasasına ilişkin yönetmelikler üzerinde de çalıştıklarını ve yapacakları düzenlemede AVM’lerin çalışma saatlerinin belirlenmesinde meslek kuruluşlarından da görüş alınarak belirleneceğini söyledi. Tüfenkci, “Çünkü çalışma saatlerini sadece AVM’lerin insafına bırakmak hem çalışanlar hem de küçük esnaf ve tüccar için olumlu olmuyor” dedi.

 
İzmir’de mesailere ‘yaz saati’ ayarı!
 
Göztepe: Özen’in sözlerini tasvip etmiyoruz ama…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 25 Mart 2016 Cuma 19:12

kültür ve turizm bakanı agora ve antik tiyatro kazıları için izmir büyükşehir ve ito ile sponsorluk anlaşmasının imzalandığını söylemiş. işte bu beklediğimiz güzel haber di.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Lokantacılar Odası’na eski yönetimden haciz şoku!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası’nın eski yönetimi, 5 yıllık ücretlerini ...
Karaburun’a bir taş ocağı daha!
Karaburun Kösedere’ye yılda 400 bin ton kapasiteli taş ocağı kuruluyor.
Marble ekonomiye moral oldu!
Pek çok önemli etkinliğin peş peşe iptal edildiği şu günlerde Marble'a ...
 
Mermerciler İran endişesini inovasyonla aşacak
Türkiye, mermer sektöründeki rekabette İran tehlikesine karşı, bir zamanlar ...
85 sanatçı zeytin için birleşti
İGDSA 80 grubu, kuruluşunun 10. yılını ‘'zeytin... daima' sergisi ile kutluyor…
İzmir’de terör korkusu restoranları da vurdu!
İzmir’de, Türkiye'de ve dünyada yaşanan bombalı saldırıların ardından, ...
 
Ünlü patronlar denizin ortasında kaldı!
Bursa'daki Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılmak için feribot ile Mudanya'ya ...
Dünyanın en ünlü ailesinden şok 'petrol' kararı!
Petrol endüstrisinin oluşumuna yön veren dünyaca ünlü Rockefeller ailesi, ...
Et entegre tesisini alan şirket AK Partili üyenin mi?
İzmir’de yıllardır tartışma konusu olan Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi’nin ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva