HABERLER>EKONOMİ
27 Temmuz 2016 Çarşamba - 17:29

İTO'da 'yeni bina ihalesi'ne şartlı onay: Hangi firma yapacak?

İzmir Ticaret Odası Meclisi’nde yeni hizmet binasının yapım ihalesi, şerhlere karşın oy çokluğu ile onaylandı. Binanın yapımını Adnan Menderes Havalimanı’nı yapan KSC firması gerçekleştirecek.

İTO da  yeni bina ihalesi ne şartlı onay: Hangi firma yapacak?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısında ülke ve kent gündemine dair konular tartışıldı.

Meclis oturumu öncesi İzmir Ticaret Odası’nın alt yapı çalışmaları tamamlanan ve yapım ihalesi gerçekleşen yeni hizmet binası ile ilgili gündem masaya yatırıldı. Gündem maddesi gereği kürsüye gelen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ihale sürecini meclis onayına sundu.

HİZMET BİNASI YAPIM İHALESİ KSC’NİN
Kapalı teklif usulü ile gerçekleşen ihalede İzmirli KSC Yapı firması 44 milyon 398 bin TL anahtar teslimi bedelle kazandı. Firma geçtiğimiz dönemlerde İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, Point Bornova AVM, İzmir Park AVM, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, çok sayıda fabrika, İstanbul’da DKY Kartal projesi, Ege Bölgesi’nde çok sayıda AVM, konut ve fabrika yapımını gerçekleştirdi. 

İTO İNŞAAT KOMİTESİNDEN İHALEYE ŞERH
Demirtaş’ın ardından kürsüye gelen İnşaat Yapım ve Onarım Komite Başkanı Necip Nasır kürsüye çıktı. 

Nasır inşaatın ihale sürecinde komiteye gereken bilgi ve belgelerin İTO yönetimi tarafından verilmediğini ifade ederek karara komite olarak şerh koyacaklarını söyledi.

Nasır, “Sayın başkanımızın Kordon ve deniz sevgisine istinaden tamamen yanlış olan projenin son dönemecindeyiz. Bundan daha önce ihale sürecinde komisyona komitemizden arkadaşlar gitti.  Söz konusu üst yap ile ilgili komisyonlar oluşturdu. Biz teknik şartnameleri, mahal listesini ve projeyi istedik. Bekledik ama gelmedi.  Biz bunu başka firmalardan gidip alabilirdik ama bunu kabul edemeyiz. Sektöründe İzmir’de iyi müteahhitler var. Söz konusu iş o kadar abartılacak bir iş değil… İzmir’de 4 bin firma var. Biz bunu yapmaya yeterli değil miyiz? Bu ihale süreci ötelenmeli. Piyasa biraz durulmalı.  Biz içeriğini bilmediğimiz bir şeye evet diyemeyiz” diye konuştu.

PİŞMİŞ AŞA SU KATMAKTIR
Nasır’ın eleştirileri üzerine konuşan Demirtaş, inşaat komitesi temsilcilerinin muhalefet için şartlandığını ifade ederek, ”Biz proje sürecinde İzmir Ekonomi Üniversitesi ile çalıştık. Bu binanın en iyisi olması için çalışmalarımızı istedik. Biz ihale tarihini belirlemişiz. İhale tarihine gelinmiş, her şey bitmiş, bizden dosya istediler. Bu pişmiş aşa su katmaktır. Herkes teklif versin. Biz 3 defa ihaleye çıktık. Biz burada az teklif geldi diye söyledik. Kordon’da iş yapmak kolay değil... Bu inşaat İzmir’in en kaliteli inşaatı olacak.  Ben firmaları tanımıyorum komitemizin kararıyla bu işi yapabilirler dediler. Ve onayı verdik” diye konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasının ardından ihale kararı meclis onayına sunuldu. 9 meclis üyesinin şerhi ile oy çokluğu ile KSC Yapı’nın yapım işini üstlenmesi onaylandı.

SUÇSUZ İNSANLAR CEZALANDIRILMAMALI
İTO hizmet binası gündemi sonrası İTO Başkanı Demirtaş gündeme ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi. Demirtaş sözlerine darbe gündemini hakkında “Uçurumun kenarından döndük” ifadesini kullanarak sözlerine başladı.

Yaşanan olaylar sonrası hükümet tarafından alınan 3 aylık olağanüstü hal kararını değerlendiren Demirtaş, “Uçuruma yuvarlanmadık belki ama ciddi yara aldık. Bundan sonra çok hızlı hareket ederek, yeniden yapılanmaya giderken demokrasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmalı. Ama bu dönemde suçsuz insanlar cezalandırılmamalı. Emir kulu askerler ayrılmalı. Son yıllarda en çok tartışılan konulardan birisi ‘Toplumdaki kutuplaşma’ydı. Şimdi demokrasi, parlamenter sistem ve Cumhuriyetimiz etrafında birleşip, Atatürk ilkeleri peşinde ilerleyerek, bu kutuplaşmaya son verip demokrasimizin daha da güçlendiği bir Türkiye yaratabiliriz” diye konuştu.

BİZİM DÜNYAMIZDA OHAL YOK
OHAL kararının ekonomiye olan etkisini değerlendiren Demirtaş, “Başarısız darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ilan edildi. Adı üstünde, elbette her şeyi etkiler. Ama şu anda dünyada terör tehdidine yönelik olarak Fransa’da da olağanüstü hal uygulanıyor. 90 günlük OHAL kararında, ‘ekonomi’ dışı düzenlemelerin hedef alındığı söylendi. Ekonomi konusunda yeni yapılanma, düzenleme veya ekonomiye müdahale söz konusu değil.  Yani bizim dünyamızda OHAL yok, o nedenle biz işimize bakalım. Dileğimiz en kısa sürede, normalleşmek.  Tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza da olağan yaşamlarına devam etmelerini öneriyoruz” dedi.

PANİĞE GEREK YOK
Demirtaş, “Paniğe gerek yok. Ekonomimiz dünyanın en büyük 17. ekonomisi... Bu çirkin girişim kısa vadede piyasaları bozamamıştır. Orta vadede olumsuz etkileri olabilir, yatırımlar ertelenebilir, tüketici bir miktar frene basabilir. Ama hep birlikte ülkemizin kutuplaştırılması girişimlerine karşı çıkalım. Panik yapmadan, çekingenlik içine girmeden, inadına daha yüksek sesle demokratik ve parlamenter rejimi savunalım. Bir karanlık gece yaşadık, sabahında yine aydınlık vardı” şeklinde konuştu.

 
Akar'dan ABD'li mevkidaşına Gülen telefonu!
 
Kocaoğlu’ndan ‘15 Temmuz’ mesajları: FETÖ tasfiyesi olacak mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek: Vatandaş 9 milyar dolar bozdurdu
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, vatandaşın dün itibariyle 9 milyar ...
Ege'nin 6 aylık ihracat raporu!
Yılın ilk 6 ayında 218 ülkeye 8 milyar 230 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Richmond Ephesus Resort Avrupa'nın zirvesinde!
Tarihsel zenginliklerle doğal güzellikleri buluşturan Ege’nin, en güzel ...
 
İTB darbeye karşı tek yürek
İzmir Ticaret Borsası Temmuz ayı meclis toplantısında 15 Temmuz darbe ...
İTB İnstagram ödülleri sahiplerini buldu
İzmir Ticaret Borsası (İTB), 88 yıldır kullandığı binasının kentte bilinirliğini ...
Bakan ayrıntıları anlattı: Vergi-prim borcuna kolaylık!
Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi, sigorta primleri ve devlete ...
 
DTO Başkanı’ndan Konak Belediyesi’ne liman salvosu!
Temmuz ayı meclis oturumunda konuşan Başkan Öztürk, Konak Belediyesi’nin ...
İzmir iş dünyasından FETÖ operasyonlarına tam destek!
EGİAD Başkanı Kaya, “FETÖ yapılanmasının ve benzer örgütlerin canlanmamak ...
İran’dan Türkiye’ye seyahat yasağı yanıtı
İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye tur düzenlemesine ilişkin tur operatörlerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva