HABERLER>EKONOMİ
8 Nisan 2013 Pazartesi - 12:49

İTO’da seçime doğru: Dalan ‘74’ten aday

İzmir Ticaret Odası (İTO)’nda seçim heyecanı devam ediyor. Yeni NACE kodlamasına göre oluşan 74. Meslek Komitesi’nde İTO’nun mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Dalan, aralarında Arif Onur Tığlı, Osman Çetiner, Yaşar Eran, Zafer Ayar, Recai Çinkan ve Ufuk Cücü’nün de bulunduğu ekipten seçimlere aday oldu.

İTO’da seçime doğru: Dalan ‘74’ten aday

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir iş dünyasının sonucunu merakla beklediği 6 Mayıs 2013’teki İzmir Ticaret Odası (İTO) meclis ve komite üyesi seçimleri öncesi, aday listeler adaylıklarını açıklamayı sürdürüyor. Yeni NACE kodlamasına göre oluşan 74. Meslek Komitesi’nde İTO’nun mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Dalan, aralarında Arif Onur Tığlı, Osman Çetiner, Yaşar Eran, Zafer Ayar, Recai Çinkan ve Ufuk Cücü’nün de bulunduğu ekipten seçimlere aday oldu.

Kordon Otel’de düzenlenen basın toplantısında Aday listelerini açıklayan Komite Başkan Adayı Arif Onur Tığlı, üyelerin uzun yıllardır çözülemeyen sorunlarına çare bulmak inancıyla göreve talip olduklarını söyledi. Tığlı, “Bu inanç, bu meslek grubunda yer alan tacirlerin 12 yıldır süren suskunluğunun hiçbir proje geliştirmeden hatta meclis kürsüsüne bile çıkmadan geçen yılların sonunda bizlere duyulan güven ile oluşmuş bir inançtır. Üretkenlikten, mücadeleden, takipten yoksun anlayışın değişmesi talebidir” diye konuştu. Grupta yer alan işletmelerin birçok sorunu bulunduğuna işaret eden Tığlı, “Bizler bu beklentileri karşılayacak bilgi, tecrübe ve çalışma gücüne sahip olduğumuz inancı ile bu görevlere talibiz. Değerli dostlarımız tarafından bu görevler seçimde bizlere verildiği takdirde İTO çatısı altında farklı bir grup görülecektir” dedi.

 
Kimya sektöründe önemli bir boşluk olarak görülen akredite edilmiş bir laboratuarın kurulması hususunda başta KOSGEB olmak üzere ilgili kuruluşlarla ortak bir çalışma zemini oluşturacaklarını belirten Tığlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı alanlarda ortak laboratuar ve hatta ortak makine-ekipman kullanımı özendirilecektir. İyi tarım uygulamaları örneklenerek sektör ile ve kamuouyu ile paylaşılacak, bu tür projelerin geliştirilmesi hususunda finansal kaynakların bulunmasında rehberlik yapılacaktır.”
 
NEREDE OLMAYACAĞIMIZ BELLİ
Toplantıda söz alan Fatih Dalan ise, “Bizim nerede olmayacağımız belli. Biz, 22 yıldır Oda yönetiminde olan Sayın Ekrem Demirtaş’ın yanında yer almama kararı aldık. Çünkü değişimin fayda getireceğini düşünüyoruz. Yeni isimlerin gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Bana göre 2 dönem ve 8 yıl sınırlaması bize çok doğru gelmişti. Ama Anayasa Mahkemesi bu yöndeki kararı iptal eden bir karar aldı” dedi.

Oda başkanlığı konusunda üç ismin resmi olarak belli olduğunu vurgulayan Dalan, bir basın mensubunun seçimlerde nasıl hareket edeceğine ilişkin sorusu üzerine, “Biz de komite olarak 6 Mayıs akşamı oturup, hangi grubun yanında yer alacağımıza karar vereceğiz. Benim yaşım genç. Önce meclise girmek ve 4 yıl burada hizmet etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın bozdurmak isteyenlere kritik uyarı!
Bankaların hurda altın almasına tepki gösteren kuyumcular elindeki altını ...
TÜİK’ten bir hata daha: Sanayi üretimini artırdı!
Sanayi üretimi Şubat ayında yüzde 1.6 arttı. TÜİK hata yaparak rakamı ...
Plastik ve ambalaj sektörü İzmir'de buluşuyor
11 – 14 Nisan 2013 tarihleri arasında organize edilecek PLASTECH – 2. ...
 
EBSO'dan sağlıksız ekmek çıkışı!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tüm tedbirlerine rağmen halen ...
KİPA'dan özel yarışma: En güzel resim için yarışacaklar
KİPA Alışveriş Merkezleri’nin, bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştireceği geleneksel ...
Koyun ve keçi sütü de AB yolunda!
Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’den süt ve süt ürünleri ihracatı yapılmasını ...
 
İzmir’in EXPO yürüyüşüne kadın eli değdi!
İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecine bir destekte girişimci kadınlardan ...
İzmir'in en yükseği Folkart Towers
İzmir’in ilk karma projesi olan Folkart Towers’ın inşaatı hızla ilerliyor. ...
Kestelli ‘Borsa İstanbul’u anlattı: Büyük adımların önü açık
Üç büyük borsanın tek çatıda birleştirilmesiyle oluşan Borsa İstanbul’da ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva