HABERLER>GÜNCEL
2 Kasım 2017 Perşembe - 12:45

İsyan ettiler: 'Bizi soydu soğana çevirdi!'

İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İsyan ettiler:  Bizi soydu soğana çevirdi!

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 10'ncu celseye, tutuksuz sanıklar Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile çok sayıda mağdur ve avukatları katıldı.

11 DAVA DOSYASI DAHA BİRLEŞTİRİLDİ

Müştekilerin tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz'den şikayetçi olması nedeniyle farklı mahkemelerde açılan 11 dava dosyasının daha bu davayla birleştirilmesine karar verildi. Müşteki Özlem Sürmeli Caprice Gold projesinden 2013 ve 2014 yıllarında 3 devremülk sözleşmesi yaptığını, bunun karşılığında 600 bin lira ödediğini, sadece 4-5 ay kira bedeli aldığını, mağdur olduğu için şikayetçi olduğunu söyledi. Caprice Gold projesinden 1 milyon liralık devremülk aldığını belirten müşteki Mustafa Sürmeli ise, "Yaklaşık 1 yıl kira bedeli aldım. 50-60 bin lira tutarındadır. Devre mülk tapularımı da aldım. Henüz inşaat tamamlandığı için mağdur oldum. Kira ödemesi de yapılmamaktadır. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Diğer müştekiler de şikayetçi oldu.



BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Daha önce bilirkişi heyetinin oluşturulamadığını, bu nedenle Gümrük ve Ticaret Bakanlığına müzekkere yazılarak bilirkişi isimlerinin bildirilmesinin istendiğini belirten mahkeme heyeti, yazılan müzekkere cevabında görevlendirilen kişilerin belli olması nedeniyle dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Heyetin ara kararının ardından, mağdurlar Fadıl Akgündüz'e "Ölünce gelir adalet" diyerek tepki gösterdi.

28 MART'TA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fadıl Akgündüz birlikte yargılanan 5 sanığa 349 müştekiye yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Akgündüz, 22 Aralık 2015'de tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan tutuklanmıştı. 28 Mart'ta çıkarıldığı mahkemede ise yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte tahliyesine karar verilmişti. 

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA YAPTILAR

Duruşma sonrasında Caprice Gold mağdurlar, mahkemenin ardından adliye önünde toplanarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Davanın gidişatından memnun olmadıklarını dile getiren yatırımcılar, konuya devletin el atmasını istedi. Capris Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Galip Oflazer, "Bütün arkadaşlar mağdur. Bugünkü mahkemede de görüldü ki bu mağdurlar artıyor. Fakat mahkemenin gidişatına göre değişen hiçbir şey yok. Fadıl Bey'e sorduklarında, nezaketten bey diyorum, bir önceki söylediklerinin aynısını söylüyor. Ne diyor; 'Proje büyük olduğu için. Memleketin durumu ortada. Ekonomik durumlar ortada. Görüşmeler var' gibi aynı mazeretleri söylüyor. Sorgulamadan bir netice çıkacağını hiçbirimiz düşünmüyor. Ama biz Türk adaletine güveniyoruz. Biz hükümetimizden de bu olaya el atmasını istiyoruz. Bilgileri var. Fakat herhangi bir gelişme yok. İnsanın aklına değişik şeyler geliyor" dedi. 

"GECİKMİŞ ADALET ADALET DEĞİLDİR"

Mağdurlardan Mehmet Ayhan ise "Geçikmiş adalet adalet değildir. Fadıl bey burayı bize kira garantili verdi. Daha sonra da bitmemiş inşaattan kira verilmez dendi. İnsanlarda onun islam duygusuna inanarak sömürüldü" diye konuştu.

"O GÜNÜN SİYASETÇİLERİN SÖZÜNE YATIRIM YAPTIK"

Galip Metehanoğlu, "Devlet var diye biz buraya paramızı yatırdık. 'Tapu vereceğiz' dediler. Belediye başkanları 'biz burdayız' dediler. O günün siyasetçileri bize, 'Burası dünyanın en büyük 7 yıldızlı oteli olacak' sözünü verdi. Didim'deki proje sahiplerinin hiçbir kaybı yok. Orada oturanlar bizim paramızla oturuyor. Sıkıntımız büyük devletin bu olaya acil el atması istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYORUM"

Melek Topaç da, "Başbakan'dan yardım istiyoruz. Hakimden artık hiçbir şey gelmiyor. bize yardım etmiyorlar. Dini kullanarak bizi kullandılar. Lütfen bizim başımızın çaresine baksınlar" ifadesinde bulundu.
 

"CUMHURBAŞKANIMA SESLENİYORUM"

Hulusi Mert ise, "Ben de Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Kendisine beş vakit dua ediyorum. Canım da ona fedadır. Çok da seviyorum. Ama ben de ondan Allah rızası için bu davayla ilgilenmesini istiyorum. Bu hırsız adam binlerce adamın hakkını yedi" dedi.

"MAHKEME UZATTIKÇA, FADIL SAĞA SOLA KAÇIYOR..."

Yakup Terzi da, "Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi. 4-5 senedir bizim hakkımızı yiyor. Devletimiz nerede, ben anlamıyorum. Arkamızda duracak hiç kimse yok. Sözde adalet sarayı yapmışlar. İnsanlar mağdur. Bitmiş. Herkes rezil olmuş. 500 bin TL değerinde 5 tane devre mülk aldık. Şuan halimize bakın. Projenin bitmesini beklemiyorum. Bu proje bitmez. Mahkemeden beklentimiz konuyu daha hızlı çözmesi ve uzatmaması. Uzattıkça Fadıl sağa sola kaçıyor. Hiç görünmüyor. Hiç bir yerde yok. Biz bu projenin bitmesini istemiyoruz. Bize paramızı versin arkadaş" diye konuştu. (DHA)

 
Vali Ayyıldız’dan soruşturma talep etti: 'Seçilmiş değil, kazanmış vekilim'
 
Göz-Göz kesenin ağzını açtı... Galibiyete dev prim!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Kasım 2017 Cuma 08:52

Fadil yine soymuş. Arkadaş Didim'deki Caprice Hotel onundu hesapta. Mallarıma el koyarlar diye oteli kardeşine devretmişti. Parayı verenlerin işi biraz zor. Ya kalan kısmı için ödemeye devam edecekler yada bir bardak soğuk su. Bu Fadil çekirge gibi mübarek. Ama zıplayamıycak artık.

Yorumu oyla      11      5  
3 Kasım 2017 Cuma 08:23

ne zorlukla kazandığın parayı dindar diye gözükenlere bu kadar kolay yatırırsanız olacağı budur.

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 2 Kasım 2017 Perşembe 13:21

Orta da Dolandırıcılık Yok; Sadece Şirketın Pıyasa Kosullarından Kaynaklanan Sıkıntıları Var. Bu Nedenle Açıklama Gereksız; Mahkeme Konuyu Kapatıp Beraat Vermelı;

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de anne hastanede kayboldu, baba öldü, oğul intihar etti! Rekor tazminat istendi!
İzmir'de, Ayşe Bilir, 3 yıl önce refakatçi alınmadan ambulansla götürüldüğü ...
Yeni nesil pasaportlar ilk kez görüntülendi
Yeni nesil pasaportlarda kişisel bilgilerin yer aldığı bölüm, TC kimlik ...
11 günde 283 DAEŞ'liye gözaltı
DAEŞ operasyonlarında son 11 günde 283 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
İzmir'e tayini çıkmıştı... Şehidin kaderine bak
Hakkari'de yağış ve sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmak isteyen ...
İzmirli üniversite öğrencisi her yerde aranıyordu! Yolda yakalandı
Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde jandarmanın yaptığı yol denetiminde terör ...
İzmir'de korkutan yangın: Fabrika kül oldu!
İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki bir tarımsal sulama sistemleri fabrikasında ...
 
AK Partili eski başkan 6 gündür kayıp
Kocaeli’nin Çayırova İlçesi’nde, 1 ay önce AK Parti Çayırova İlçe Başkanlığı’nı ...
20 kadın yakalandı... 20'si de AIDS çıktı!
Silivri'deki bazı otellere fuhuş yapıldığını ihbarını alan Asayiş Şube ...
Astsubay cinayetinden yasak aşk çıktı!
Astsubay Bekir Uyanık’ın evinin önünde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva