HABERLER>GÜNCEL
11 Mayıs 2016 Çarşamba - 17:19

İstinye Park tartışması tam gaz: Avukattan Kocaoğlu’na salvo!

Doğuş Holding’in Üçkuyular’da yapmayı planladığı AVM projesi protestosu Büyükşehir binasında yaşanan arbedenin ardından basın açıklamasıyla sürdü. Avukat Turan, Kocaoğlu’nun “O arsaya imarı ben vermedim” sözlerine “Külliyen yalan” yanıtını verdi!

İstinye Park tartışması tam gaz: Avukattan Kocaoğlu’na salvo!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısından önce yaşanan arbede ile yeniden gündeme gelen Üçkuyular’daki Doğuş Grubu’na ait İstinye Park Proje alanı ile ilgili tartışmalar sürüyor.

- ‘İSTİNYE PARK’ TARTIŞMASI BİR ÇARPICI YAZI, BİR ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘İmar yoğunluğunu ben vermedim, gidin kim verdiyse ona sorun’ dediği, eski Başkan Burhan Özfatura’nın ise, ‘Tüm sorumluluk benim, inkar etmiyorum, ben izin verdim’ açıklaması yaptığı konuyla ilgili bu kez karşı cepheden açıklama geldi.

Avukat Mustafa Kemal Turan önderliğinde Büyükşehir Belediyesi önünde iki gün önce yaşanan arbedenin ardından yeniden bir araya gelen ‘arsa mağdurları’ pankartlar eşliğinde Başkan Aziz Kocaoğlu’nu protesto etti.

BİZ YOKKEN KONUŞUYORLAR
Avukat Turan, “Aziz Bey konu ile ilgili ifadelerde bulunmuş. Buraya tek başıma geldim, izin vermediler. Biz yokken konuşuyorlar. ‘Destek vermeyin’ diyorlar. Ne Murat Bakan’dan laf var; ne Doğuş’tan, ne Caroline’den açıklama var” diye konuştu. . 

Turan, Balçova’da Doğuş Holding tarafından yapılması planlanan İstinye Park AVM ve otel projesinin arazisi, Koç ailesine ait Buca’daki Jiro çiftliği arazisi, Tekfen Holding ve Rönesans yapımını gerçekleştirdiği inşaatlarda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla hazırladığı dava dosyalarını gösterdi.

ŞAHSA ÖZGÜ TAVIR!
“4 tane imar yolsuzluk dosyasını Büyükşehir’e sunduk. Bu yolsuzluk dosyalarının toplam rakamı 4 milyar TL” diyen Turan, Jiro Çiftliği ile ilgili olarak, “Aziz Kocaoğlu Büyükşehir belediye başkanı olmadan önce Arçelik bayiliği yaptı. Sayın Rahmi Koç’un yakınlarının mülkiyetini bu manada şahsına özgü yaklaşımla kayırması ciddi manada bir etik sorun teşkil ettiği kanaatindeyim. İzmir ilinde bu mülkiyet üzerinde flora ve fana yapısına sahip tüm alanları ve hatta daha az tabii doku arz eden alanları dahi ‘Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alan’ olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi bu işlem ile sadece bu parsele özel bir ayrıcalık tanıyarak tam anlamıyla şahsa özgü bir tavır sergilenmiştir” dedi. 

BAKAN’IN TEFKEN VEKALETNAMESİ
Tekfen Holding’in yürüttüğü gökdelen projesinde imarı düzenlemesi sırasında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın o dönem Büyükşehir’in hukuk komisyonunda yer aldığını, aynı dönemde Tekfen Holding’in avukatlık görevini yaptığını ifade eden Turan, vekaletnameyi gösterdi.

Turan, “Murat Bakan noterden vekalet almış, Meclis’e gelmiş. Tekfen’in imar planının Büyükşehir tarihinin en hızlı geçen işlemi olduğunu görüyoruz. Burada 1 günde hukuk komisyonundan geçiriyorsunuz. Biz bu takibin neden yapılmadığının takipçisi olacağız” dedi. 

TURAN: KOCAOĞLU'NUN SÖZLERİ KÜLLİYEN YALAN!
Kocaoğlu’nun imar hakkındaki sözlerine de sert çıkan ve “Külliye yalan” diyen Turan, “Ayıptır. İzmir kamuoyunu bu şekilde aldatamazsınız. Hem belediyenin kasasından 35 milyon para ödüyorsun, diyorsun ki; ‘Ben yapmadım, benden önceki dönemde yapıldı’… Bugün Murat Bakan diyor ki; ‘Pardon Piriştina dönemi.’ Sonra ‘bu dönem değil, o dönem.’ Bununla ilgili mahkeme dosyası açayım, bakın! 2016’nın raporudur, 2016’nın kararıdır. Doğuş’a gelince yüzde 20 terke 2,5 emsal, ama bize gelince yüzde 80’e 1.6 emsal, olacak bir şey değil” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Avukat Turan, Büyükşehir Belediye Meclisi’ni takip etmek üzere oturuma katıldı.

 
Bakan açıkladı: Sağlıkta 25 bin kişilik kadro!
 
Büyükşehir’de ‘proje’ atışması: Gözümü kapatsam CHP’li sanırım!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seval Sisalan 18 Mayıs 2016 Çarşamba 18:19

Yorum yapan üç kişiden ikisi,konuya vakıf olamadığı ve oynanan oyunu kavrayamadığı için taraf olmak, yağ çekmek olsun diye boş konuşuyorlar ( birinci ile üçüncü kişi)İmar ve emsal statüsüne göre,hiç kimsenin kimseye ayrıcalıklı verme hakkı yoktur.Böyle yandaş davranırsanız,birileri bu halkın yalaka olduğuyla keyf alıp gülmelerine vesile olursunuz. Toplumumuzdada mağduriyet sayısını artmasınada sebep olmuş olursunuz.İş adamlarından yüzde 20 terke ikibuçuk verip,mağdurları 47 yıl oyalayıp tapuda yüzde 20 terk aldılar,sonra plandada yüzde 90 a varan bir daha terk almak istiyorlar ,sizler mağdur olsaydınız,kovalansaydınız,vergisini her sene artışlı ödeyip arsanız yok olsaydı acaba ne yapardınız arkadaşlar.İyi günler...

Yorumu oyla      11      5  
ercan 12 Mayıs 2016 Perşembe 09:19

ya nedir bu.Özfatura ben verdim diye açıklama yapıyor bu avukat arkadaş hayır aziz kocaoğlu diyor.Bir de arçelik bayiliği yapmış ta koç gurubuna ondan fazla yer vermiş.Gülermisin ağlarmısın.Bu arsa mağdurlarınının hemen bu avukatı değiştirmelerini sağlık veririm.Adamın işi şhow yapmak.Kendilerine zarar vermekten başka bir işe yaramıyor bu eylemleri.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 12 Mayıs 2016 Perşembe 08:19

İnciraltı için de adalet istiyoruz... ama garibanız paramız yok sesimizi kimse duymaz sanırım, paran yoksa işin görülmüyor, halkçı belediye bile olsa para, para, para her şey...

Yorumu oyla      11      5  
11 Mayıs 2016 Çarşamba 18:02

Mantığa bak çay demle! O zaman hiçbir şehirde gökdelen, AVM yapılmasın ya da herkese aynı hak verilsin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK terörle mücadelenin bilançosunu açıkladı
TSK'dan yapılan açıklamada, 22 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar 6 bin ...
O operasyonun perde arkası: İzmir’e eylem için uçakla gelmişler!
Basmane’de Yunuslar tarafından durdurulan, içinden patlayıcılar bulunan ...
Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi!
Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen gözaltında bulunan DBP eski ...
 
'Muhtar akademisi' ilk mezunlarını verdi!
Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde bulunan ‘Muhtar Akademisi’ ilk ...
Şehidin ağabeyi yarbaydan yine sert sözler!
PKK’lı teröristler tarafından 21 Ağustos’ta Şırnak’ta jandarma karakoluna ...
Duruşma sırasında kalp krizi geçirdi!
İzmir Adliyesi'nde görülen bir davada tanık olarak dinlenen 64 yaşındaki ...
 
İzmir'de jandarmaya roketli saldırıda flaş gelişme
Kemalpaşa ilçesinde Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı ...
İzmir’de engel tanımayan başarı öyküsü!
'Koşmayanlar için koşuyoruz' sloganıyla omurilik felcinin tedavisine yönelik ...
Soma… 2 yıldır dinmeyen acı!
301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ikinci yıldönümüne, madenciler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva