HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2019 Pazar - 10:50

İşte CHP'nin 12 maddelik seçim bildirgesi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yerel seçim bildirgesini açıkladı. 12 maddeden oluşan bildirgede, eğitim, çevre, ortak yaşam gibi başlıklar öne çıkıyor.

İşte CHP nin 12 maddelik seçim bildirgesi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday belirleme süreci tamamlandı. Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında adaylar tanıtılıyor. 

Tanıtım toplantısında şu sıralar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. 

- KILIÇDAROĞLU İZMİR'İ ÖRNEK GÖSTERDİ, HÜKÜMETE YÜKLENDİ!

"Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz herkesin kucaklaşma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz kardeşçe yaşama mücadelesidir. Bizleri televizyonları başında izleyen hangi partiden olursa olsun, bütün Türkiye'deki vatandaşlarıma kucak dolu sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. 

Bugün belediye başkanı adayı arkadaşlarımızın tanıtımını yapacağız. Oyun havalarıyla başladık. Ne kadar güzel oyunlarımız, şarkılarımız, türkülerimiz, insanlarımız var. Ayrımsız yaşamak istiyoruz, kardeşçe yaşamak istiyorum. Ama bölüyorlar, ayrıştırıyorlar. Sakın ola kimse bu tuzağa düşmesin. 

Bu ülkenin adalete ihtiyacı var, bu ülkenin hakka ve hukuka ihtiyacı var. Bu ülkede herkesin ekmeğe ihtiyacı var, işe ihtiyacı var. O nedenle biz bu güzel coğrafyayı cennete dönüştürmek için mücadele edeceğiz. 

Bu toplantıdan sonra herkes sahaya çıkacak. Asla kırıcı bir dil kullanmadan, herkesi dinleyerek Türkiye sathına yayılacağız. İYİ Parti'yle Türkiye genelinde bir işbirliği yaptık buradan Meral Akşener'e ve İYİ Partililere selamlarımı gönderiyorum. Aynı şekilde Saadet Partili kardeşlerime ve Sayın Karamollaoğlu'na saygılarımı gönderiyorum.

Buradan 82 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çözüm istiyorlarsa CHP'nin kadrolarına başvuracaklar. Önce soruna sağlıklı teşhis koymak zorundasınız. 

Sorunu çözmek için sağlıklı planlamalar yapmanız gerekiyor. Biz yurt genelinde sorunları yeri geldiğinde anlatacağız. Hepimizin yaşadığı ortak sorun Türkiye iyi yönetilmiyor, bırakın yönetilmeyi Türkiye savruluyor. Eğer bir siyasal iktidar sorunları çözme kapasitesini kaybetmişse, o siyasal iktidar çözüm üretemez bir süre sonra şikayet makamı haline dönüşüyor. Mevcut iktidar çözüm üretemiyor, vatandaşa şikayet ediyor. Çözüm üretemiyorsan o koltuğu bırakacaksın. 

17 yıldır iktidar olanların şikayet etmeye hakkı yoktur. 17 yılda istedikleri kanunu çıkartıp, istedikleri atamayı yaptılar. İstedikleri genelgeleri çıkarttılar, istediklerini değiştirdiler. Yani 17 yıldır tek başına Türkiye'yi yönetiyorlar. Bugün Türkiye'yi bir sorunlar yumağıyla karşı karşıya bıraktılar. Dünyanın borcunu yaptılar yetmedi, şimdi borç bulmak için kapı kapı dolaşıyorlar. Borç bulunca da seviniyorlar. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'dan sonra Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edildi. 

Borç alan emir alıyor, emir alma aşamasındalar şimdi. Londra'daki bir avuç tefeciye AK Parti iktidarı döneminde ödenen faiz 163 milyar dolar. Bu parayı sarayda oturanlar mı ödedi, bakanlar mı ödedi, Man Adası'ndakiler mi ödedi, hayır. Bu ülkenin insanları ödedi. Türkiye'yi bu noktaya sarayda oturan zat ve arkadaşları getirdiler. 

Tarihten bir gerçeği önünüze koymak isterim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunda ilk işli Osmanlı'dan kalan borçları ödemek olmuştur. Türkiye siyasal olarak bağımsız olmakla birlikte ekonomik bağımsızlığını kaybetmiştir. Amerikan başkanı tweet atıyor hemen mahkeme toplanıyor. Hani bu ülkede adalet vardı. Trump emrediyor siz bırakıyorsunuz, Merkel emrediyor siz bırakıyorsunuz. Bu ülkenin akademisyenlerini, gençlerini bırakmıyorsunuz. Türkiye'yi kurtaracak kadro Kuvay-i Milliye kadrolarıdır. 

Türkiye'yi üretimden kopardılar, üretmeyen Türkiye oldu. Tarımı mahvettiler. Size bazı rakamlar vereceğim, bu rakamları söylerken için acıyor: Buğday üretiyoruz kilosunu 96 kuruştan alıyorlar ama yurtdışından 1 lira 36 kuruşa alıyorlar. Sadece buğday değil, mısırda fasulyede soyada aynı gerçek var. 

Dışarıya verdiğin parayı bizim çiftçiye versen, bizim çiftçi sadece Türkiye'yi değil bütün Ortadoğu'yu besler. Geçen Sivas'ta bir konuşma yaptı: "Ne diyorlar? 'Domates, biber, patlıcan, sivri biber'. Yahu düşünün, bir merminin fiyatı nedir?" Milleti soğana muhtaç ettiler. Bu şu anlama geliyor, bir sorumlu bulamıyorlar. Bir dönem bütün sorunların sebebi CHP diyordu. 

Bu ülkede 35 yıldır terörle mücadele ediliyor hiçbir Başbakan millete biberin fiyati kurşunun fiyatı demedi. Allah akıl fikir versin. Sanıyor ki millet akılsız millet de buna inanacak. Sen askeri bu kadar seviyorsan, daha bu kış iki asker donarak öldü sen bunlara kılık kıyafet buldun mu? Eğer sen kendi kötü yönetiminin faturasını askere çıkarmaya çalışıyorsan sen neden tank palet fabrikasını satıyorsun kardeşim. Kime satıyor Katar'a satıyor. Sonra da diyor ki bu özelleştirme değil, devleti yöneten kişi halkına yalan söylüyorsa ve söylemeye devam ediyorsa o kişinin bu millete toplu iğne ucu kadar faydası olmaz. 

Bizi televizyonların başında izleyen AK Partili kardeşlerime bir soru: Dünyada kendi silah fabrikasını yabancılara peşkeş çeken bir iktidar var mı? Peşkeş çekenlere ne denir?

Mutfakta yangın var. Bu millet kendisini açlığa mahkum eden siyasi anlayışa ders vermek zorundadır. Çıkıyor bir bakan diyor ki "et yemeyin ot yiyin" E ot da pahalı. Saraydaki sanıyor ki herkes dört bin liralık çay içiyor, ejder meyvesi yiyor. Türkiye bu hale plansızlıktan geldi, kötü yönetimden geldi. Türkiye kötü yönetiliyor. Pahalılık, iflasi konkordato günlük hayatımızın bir parçası oldu. 

Yandaşa köprü hastane tünel ihalelerini dolarla veriyorsun bunları hiç anlatmıyorsun marketçiyi suçluyorsun. Garanti ihalelerin hepsi dolarla ama Türk Lirasıyla iş yapan markertçi daima suçlu. 

Çalışa, çalışa alın teri döke döke kazanacağız. Hakkı, hukuku, adaleti, savunarak kazanacağız. Bizim yolumuz Hakk yoludur dedim, bizim yolumuz ekmek yoludur dedim. Bizim yolumuz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği uygar Türkiye yoludur diyorum. 

İsraf halen var, yazlık sarayda israf var, kışlık sarayda israf var. Sarayda oturan kişi halkın arasına 3 bin kişilik polis ordusuyla gidiyorsa onun israftan yana problemi olmaz. İsraf itibar değil görgüsüzlüktür. Bütün inançlarda da israf haramdır.

TOKİ raporuna göre İstanbul'da 76 gökdelen yapana 240 milyar lira rant sağlanmıştır. Tüm vatandaşlara eşit davranacağız. Belediye başkanları toplumun tüm değerlerine saygılı olacak. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vermek boynumuzun borcudur. 

12 MADDELİK MANİFESTO

Biz ne istiyoruz, ne yapacağız? Bunları paylaşacağım.

1- Hoşgörülü ve saygılı kentler:Kimsenin kimliğine, inancına bakmadan eşit davranacağız. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacak. Hiçbir ayrımcılık yapmayacak.

2- Hakça paylaşan kentler: Rant bütün kentlerde vardır. Rantı hakça bölüştüğünüz zaman hiçbir sorun yoktur. Biz rantın hakça bölüşülmesini istiyoruz.

3- Hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler: Biz halktan vergi topluyoruz, harcadığımız her kuruşun hesabını vermek namus borcumuzdur.

4- Yoksulluğu yenen kentler: Asgari ücret alan işçi kardeşlerime sesleniyorum. 1 Ocak 2019'dan itibaren asgari ücret 2 bin 200 liradır. Sen 2 bin 200 lira almak istiyorsan, oyunu CHP'ye vereceksin. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, açlığı yok edeceğiz.

5- Üreten ve istihdam yaratan kentler: Bir kent her alanda üretmeli. Büyükşehirler kırsalla işbirliği yapmalı. Kenti ağaçlarla, çiçeklerle donatmak için ithal mi etmek lazım?

6- Yenilikçi ve akıllı kentler: İstanbullular Kadıköy'de, Beşiktaş'ta, Bakırköy'de, Sarıyer'de yaşamak isterim diyor. Buralarda insan sevgisi var.

7- Ulaşım sorunu: Bütün İstanbul'u yaşanabilir kent haline getireceğiz. Ulaşım ve altyapı sorunlarını çözeceğiz.

8- Nefes alan kentler: Beton ormanına dönüştü kentler. Bizim dışımızdaki canlılar da yok olmaya başladı.

9- Sosyal adaleti sağlayan kentler: Engelliler, yaşlılar için pozitif ayrımcılık yapacağız.

10- Kültür ve sanatı geliştiren kentler: Kentin bir kültürü vardır, sanatı vardır, sporu vardır yaşayacaksınız.

11- Doğa dostu kentler: Bizim dışımızdaki bütün canlıları koruyacağız, onları besleyeceğiz. 

12- Mutlu şehirler: Tüm yurttaşlarımızla mutlu yaşamak istiyoruz, bu sözümüzün arkasında duracağız.

 
Turizmciler dört günlüğüne turist oldu
 
İzmirli baba-kız tabelacılık yapıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kadir 10 Şubat 2019 Pazar 21:33

Ne demek, " sen 2200 lira almak istiyorsan oyunu CHP'ye vereceksin" Belediyelerde 2019 yılı itibariyle 3000 Tl den az alan yok ki.

Yorumu oyla      6      5  
vatandaş 10 Şubat 2019 Pazar 16:13

Tunç izmiri kaybedecek Chp nin başına gececek proje bu...

Yorumu oyla      8      8  
Kemal 10 Şubat 2019 Pazar 13:15

Sen partinin içindeki sıkıntıyı çözemiyorsun İzmir''in nasıl çözeçeksin .

Yorumu oyla      10      8  
TC misafir 10 Şubat 2019 Pazar 12:11

Hangi akla hizmet siverekte o adamı aday gösterdin? Böyle insanları partide görmek istemiyoruz. Seçimden sonra o koltuğu da bırak ameliyatla mı alacaklar senden koltuğu Devlet Bahçeliye benzedin iyice.

Yorumu oyla      13      7  
Asım 10 Şubat 2019 Pazar 11:19

İçimde zerre kadar,heyacanlanmak,alkışlamak-TV de izlemek, merak etmek duygusu kalmadı.. Bunun sebebide Genel Merkezin aldığı kararlar. Bu Parti bu hale nasıl getirildi? Azıcıkta olsa Demokrasiyi-Özgürlüğü savunan Partiye yazık oldu beyler.. Hadi bakalım Körler sağırlar birbirini ağırlar kutlayında bakalım..

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Başkan Ülgür'den 'yöntem' tepkisi!
İzmir'de Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür, partisinin belediye ...
CHP İzmir’de kritik zirve: Yol haritası belli oldu
Yerel seçimlerin tarihi yaklaştıkça Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının  ...
CHP’li İduğ’a Pınarbaşı’nda coşkulu karşılama
Cumhuriyet Halk Partisi  Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
 
CHP'li sındır kırık ayakla sahalarda
Merdivenlerden inerken talihsiz bir kaza geçirerek ayağının tarak kemiğini ...
CHP Karşıyaka adayı Tugay: Engelli ve yaşlılar hassas noktamız
Karşıyaka'da görev yapan muhtarlarla bir araya gelen CHP'li Belediye Başkan ...
Vatan Partisi İzmir'de 27 ilçede adaylarını açıkladı
Vatan Partisi, İzmir'in 30 ilçesinden 27'sindeki belediye başkan adaylarını ...
 
CHP’nin Bayraklı Adayı Sandal’dan ‘Lider’li paylaşım!
Bayraklı Belediye Başkan Adaylığı kesinleştikten sonra Genel Başkan Kemal ...
Kurtulmuş’tan “TBMM Başkanı” sorusuna yanıt
Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı nedeniyle ...
Erdoğan yaralıları ziyaret etti, dönüşüm vurgusu yaptıİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva