HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2016 Salı - 09:49

İşte Ankara bombacısının hücre evi!

Ankara'da 28 kişinin can verdiği terör saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği DNA incelemesiyle kesinleşti: Van doğumlu Abdulbaki Sömer. Olayda kullanılan bomba düzeneğinin, Eskişehir yolunda inşaat halindeki bir evde hazırlandığı Sömer'in de bu evde kaldığı ortaya çıktı.

İşte Ankara bombacısının hücre evi!

Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik olarak 17 Şubat’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturmada, 21 şüpheli gözaltına alındı. Savcılık, 14 şüpheliyi tutuklama talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk ederken, tutuklamaya sevk yazısında, saldırının nasıl planlandığını detaylı olarak anlattı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre saldırıdan önceki trafik şöyle:

ÖNCE ARAÇ ÇETESİ DEVREDE
Turgut Kahraman, Mustafa Bulut, Murat Karacan, Hüseyin Gökduman, Metin Cura ve Serdar B., kurdukları çete sayesinde sahte belgeler düzenleyerek araç kiraladıktan sonra düşük fiyatla satıyordu. Ankara saldırısında kullanılan araç da bu şekilde çete üyeleri tarafından Tuncay U.’ya ait araç kiralama şirketinden başkasına satılmak üzere kiralandı.

Baran kod adlı örgüt üyesi, PKK/ KCK adına faaliyet yürüten Metin Arslan’a araç bulması için talimat verdi. Arslan, firari Avsan ile temasa geçerek, eylemde kullanılan 34 KK 0340 aracı 12 bin liraya satın aldı ve Lice kırsalına götürdü. Arslan, burada Erhan kod adlı İshak Özcaptu’dan (Porsipi) aldığı talimatlar doğrultusunda aracı Ankara Ulus Meydanı’nda şüphelilerden Kutbettin Onur’a teslim etti.

Kutbettin Onur, şüpheliler Hayrettin Tomak ve Hüseyin Karadaş tarafından kırsala götürülerek, eylem talimatı veren Baran kod adlı Mehmet Doğan, Erhan Kod adlı İshak Özçaptu (Porsipi), Hoca ve Şirin kod adlı kişilerle görüştürüldü. Örgüt yöneticileri Kutbettin Onur’a, “15-20 gün içinde bir kişiyi göndereceklerini ve kendisinin çalıştığı Eskişehir yolundaki inşatta kalacağı” söylendi.

BOMBA İNŞAATTA HAZIRLANDI
Abdulbaki Sömer, AŞTİ’den Kutbettin Onur’u aradı ve onun çalıştığı inşaatta kalmaya başladı. Şüpheliler Ahmet Karaman ve Muharrem Canikli, bomba malzemelerini inşaata getirdi.

Şüpheli Kutbettin Onur ve bombacının, olay tarihi ve öncesinde saldırı bölgesinde başka bir araçla çok sayıda keşif yaptıkları anlaşıldı.

VANLI BABAYLA DNA EŞLEŞTİ
Savcılık sevk yazısında eylemcinin kimliğine ilişkin ‘Zinar Kod adlı Abdulbaki Somer (Sömer) veya Ali Kod adlı Salih Necar’ ifadeleri kullanıldı. Terör örgütü TAK’ın, eylemi kendi üyeleri Van doğumlu Abdulbaki Sönmez’in (Sömer) yaptığını açıklaması üzerine baba Musa Sömer’den DNA incelemesi için kan örneği alındı. DNA sonucu dün sabaha karşı belli oldu ve Musa Sömer ile cesetten alınan örnekler eşleşti.

BURADA KALMIŞ
Hürriyet muhabiri Mesut Hasan Benli, Ankara'da 28 kişinin ölümüne yol açan bombanın hazırlandığı inşaat halindeki evi görüntüledi. Ev, bombalı eylemin gerçekleştirildiği Merasim Sokak’a 45 kilometre mesafede. Bir sitede, kaba inşaatı tamamlanmış 10 numaralı dubleks villada işçiler kalıyor. Bombalı saldırının en önemli isimlerinden Kutbettin Onur geçen hazirandan bu yana inşaatta çalışıyordu. Onur’un kullandığı 10 numaralı evi dün gezdik. Bir odada iki ranza var. Evde bulgur, makarna gibi yiyecek maddeleri de bulunuyor. İnşaatta sıva işçisi olarak çalışan Kudbettin Onur’un izin günlerinde de yine komşu inşaatlarda çalıştığı anlatılıyor.

Şantiyedeki bir görevli Hürriyet’e şöyle konuştu: “Kutbettin Onur isimli kişi geçen haziran ayında beri bu evde kalıyordu. Geçen ay yanına Suriyeli olduğunu söylediği bir kişi geldi. Kısa bir zaman önce, Kudrettin’i yolda gördüm. ‘Ekibin nerede’ diye sordum. ‘Daha ekibimi getirmeye gideceğim’ demişti. ‘Yanındaki kişi kim’ diye sordum. Suriyeli bir misafir’ dedi. Anormal bir durumları yoktu. Emniyet görevlileri patlamadan sonra gelip evde inceleme yaptılar. Evde çok sayıda piknik tüpün parçalanmış halde olduğunu gördüm. Polis benim de tanık olarak ifademi aldı.”

 
Halkapınar trafiğine 'vagon otoparkı' ayarı!
 
Olay hakem Bitnel'e ne ceza verilecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir Adliyesi’ne 'paralel' baskın: 7 gözaltı
Operasyonda aralarında yazı işleri müdürü ve katiplerin de bulunduğu 2'si ...
Cansel'in yardım çığlığını hiç kimse duymadı!
Öğretmeninin cinsel istismarının ardından intihar ettiği düşünülen lise ...
Emniyet 4 bin özel harekatçı alacak!
Emniyet Genel Müdürlüğü 17. dönem polis meslek eğitimi için 4 bin erkek ...
 
'Salih Neccar' karmaşası: 10 soru 10 cevap!
Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği konusunda karmaşa yaşandı. ...
Flaş! Urla villaları hakkında bomba karar
İzmir'in Urla İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman ...
Beyazıt Öztürk şüpheli olarak ifade verdi
Beyazıt Öztürk programına bağlanan 'Ayşe Öğretmen'in açıklamaları nedeniyle ...
 
Eşini 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten savcıya şikayet etti!
TIR şoförü 40 yaşındaki Ali D., televizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkınca ...
İzmir’deki ‘küfür’ kavgası cinayetle bitti
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, market işleten emekli polis memuru O.N. ...
Takvim ‘tıraşı’ abarttı, AK Partili başkanı CHP’li yaptı!
Takvim Gazetesi yerel seçimde AK Parti’den seçilen Selçuk Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva