HABERLER>GÜNCEL
10 Mart 2017 Cuma - 11:43

İstanbul'da helikopter düştü: 7 ölü

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter televizyon kulesine çarparak düştü. İBB Başkanı kazada helikopterdeki 2'si pilot 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Helikopterde firmanın üst düzey Türk yöneticisi ve 4 Rus konuğun olduğu öğrenildi.

İstanbul da helikopter düştü: 7 ölü

İstanbul Büyükçekmece'de, saat 11.21'de bir helikopter düştü. Helikopterde 2'si pilot 7 kişi bulunuyordu. İstanbul Valisi Vasip Şahin 5 kişinin cenazesine ulaşıldığını açıkladı.

- VİDEO: KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER... 

İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, saat 11.16’da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndan kalktı.

Kaptan Pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, 4 yabancı bir Türk yolcu ile iki pilot bulunuyordu. Dört yabancı yolcunun Rus olduğu, Eczacıbaşı Grubu ile görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Helikopter, Bozüyük’teki Eczacıbaşı Fabrikası’na gidiyordu.

Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21’de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken televizyon kulesine çarparak düştü. Helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı’nın yakınlarına düştü. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.

KULENİN YÜKSEKLİĞİ 257 METRE
Beylikdüzü’ndeki televizyon kulesinin beton şaftının yüksekliğinin 163, döner restoranın bulunduğu çelik bölümün 54 metre, anten yüksekliğinin ise 30 metre, toplamda da 257 metre olduğu öğrenildi.


E-5 TRAFİĞE KAPANDI
Helikopterin kuleye çarparak 5 parçaya bölündüğü ve mezarlığın olduğu bölgeye düştüğü belirtildi. Parçalarının E-5’e de dağılmasının ardından karayolu trafiğe kapatıldı.

BÜLENT ECZACIBAŞI'DAN AÇILAMA
Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ayrıntılar konusunda bilgi olmadığını söyleyen Eczacıbaşı, şunları kaydetti:

"Kaza nasıl oldu, neden oldu şu anda bilmiyoruz. Bir yöneticimiz vardı, Rusya'daki tesislerimizin yöneticisi olan arkadaşımız. Rus konuklarımız vardı. Fuar nedeniyle kendilerini davet etmiştik. 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Helikopter tam donanımlı ve bakımlı bir helikopterdi."

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Düşen helikopter Eczacıbaşı Grubu bünyesinde helikopter kiralama hizmeti veren Kuğu Havacılık'a ait. Bu firmadan da bir açıklama geldi. Genel Müdür Gürcan Mallı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan." 

2008’DE ALINDI
Eczacı Grubu’na ait olan ve işletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan S-76 tipi helikopter 2008 modeldi. Toplam 8 koltuk kapasiteli helikopterin VIP amaçlı kullanılıyordu. Saatte 287 kilometre hıza çıkabilen TC-HEZ tescilli helikopterin menzili ise 535 kilometreydi.

"YOĞUN SİS VARDI"
Kaptan Pilot Kazım Dikici NTV canlı yayınında kazayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Hepimizin başı sağolsun. Düşen helikopter bu hava şartlarında uçabilir. Söylediğiniz bölge havaların kötüleştiği zaman, kar yağışının ve sisin yoğun olduğu bir bölge. Büyük ihtimalle pus da var. Bu görüşü düşürmüş olabilir. Bu helikpterin uçabileceğini düşünüyorum. Ama teknik bir arıza ve düşük görüş de helikopterin düşmesine neden olmuş olabilir. Bu helikoperler sıfır görüşe kadar uçuşa imkan tanıyan teknolojik araçlar. Helikopterin düşme nedeni düşük görüş ilk neden olabilir, teknik arıza olabilir. Bunların dışında çok fazla ihtimal düşünmüyorum."




NEDEN BURADAN UÇTU?
Atatürk Havalimanı’ndan kalktıktan sonra yolcu uçaklarının iniş kalkış hattının dışına çıkmak için S-76 tipi helikopterin bu bölgeye geldi. Helikopter oradan Yalova-Bilecik rotasını izleyerek Bozüyük’teki Eczacıbaşı fabrikasına uçacaktı. Uçuş haritalarında Beylikdüzü’ndeki kule 257 metre yüksekliği ile ‘mania’ olarak bildiriliyor. Bunun haritada yer almasına rağmen pilotların neden bu rotayı kullandığı ise bilinmiyor.

Havacılık uzmanları, helikopter veya görerek uçuş yapan uçakların pilotlarının bölgeyi çok sık kullandığı, kulenin nerede olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çekiyor.

Çift motorlu, yüksek performanslı helikopterin teknik arıza yaşayıp yaşamadığı ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı araştırma sonrasında ortaya çıkacak. Enkazda helikopterin kuyruğunun gövdeden ayrıldığı, muhtemel olarak çarpmanın ana rotor olarak adlandırılan gövde üzerindeki paller veya gövdenin çarpmış olabileceği düşünülüyor. (NTV, DHA)

 
Kimi Sekin ailesine bağışta uzlaştı kimi de kitap okumada!
 
Türkiye'nin ilk 'Slow Food' köyünde taş ocağı isyanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kimi Sekin ailesine bağışta uzlaştı kimi de kitap okumada!
Uzlaştırma Bürosu, geçen yıl 3 bin 149 dava dosyasında uzlaştırmayı başarırken, ...
Bir haftada 71 PYD'li terörist öldürüldü
TSK'dan yapılan açıklamada, son bir haftada Fırat Kalkanı harekatı kapsamında ...
TSK'dan Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine ...
 
İzmir’de yağmurlar kaç gün daha sürecek?
İki gündür yağışlı havanın etkisinde kalan kentte yağmurlar Pazartesi ...
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Aliağa ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde rektör yardımcısı istifa etti
Prof. Dr. Türkay Baran Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yürüttüğü rektör yardımcılığı ...
 
Darbe girişimi sonrası İsviçre'ye 408 iltica talebi
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından aralarında diplomatların ...
FETÖ’nün sözde imamından amirale ‘öldür’ emri!
270 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Eski Amfibi Deniz Piyade ...
AK Partili başkana silahlı saldırı: Ağabeyi öldü
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda AK Parti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva