HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2019 Perşembe - 12:13

İstanbul'a avukat çıkarması

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Bu ülke bizim. Nerede olursa olsun hukuka, insan haklarına sahip çıkmak görevimiz. İstanbul Barosu’yla bağlantı kurduk, ‘biz gelmek istiyoruz, sizin avukatlarınızla birlikte bizim avukatlarımızın da hak ihlallerine karşı mücadele etmesini istiyoruz’ dedik. Burada bir duyuru yaptık. İyi bir sonuç aldık. İlk gün 150 üzerinde başvuru aldık.Orada bir hak ihaleli yaşandığında müdahale edebilsinler diye arkadaşlarımızın eğitimlerini tamamlayacağız" dedi.

İstanbul a avukat çıkarması

EGEDESONSÖZ- İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından İzmir’de baro tarafından başlatılan demokrasi nöbeti hakkında bilgi veren Başkan Yücel önemli açıklamalarda bulundu.

MECLİS ÇOĞUNLUĞU EMNİYET SİBOBU GİBİ TUTULUYOR
Yücel, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında gerçekleşen İstanbul’daki seçimlerin sadece büyükşehir belediye başkanlığı yarışının iptal edilmesini ve 23 Haziran’da yenilenecek olmasını değerlendirdi. Seçimlerin ya geçerli olmasını ya da İstanbul’daki tüm sonuçların iptal edilmesinin daha doğru olacağını aktaran Yücel, “Aynı zarf içinde 4 pusula var, 3 tanesini iptal ediyorsunuz. Cumhurbaşkanı seçimlerin kaybedildiğini anladığı akşam, ‘yönetsinler bakalım nasıl yönetecekler?’ dedi. Meclis çoğunluğu durduğu yerde duruyor. Emniyet sibobu gibi tutuyorlar. Başkanlık seçimi yenileniyor. Bu, ‘onu iptal etmiyoruz, yine başkası seçilirse eli kilitlenmiş olur’ demektir. Normalde o zarfın içinden çıkan tüm pusulalar geçersiz sayılmalıdır. Eğer YSK kararında samimiyse İstanbul’da komple bir yenilenme olmalıydı. Onun yerine bunu yapmak hukuken de vicdanen de anlaşılabilir değil” dedi.  

İSTANBUL SEÇİMLERİ ÇOK FARKLI OLACAKTIR
“YSK bu kararla kendi varlığını sorgulanır hale getirmiş oldu” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, “Hesap edilmeyen bir şey var. Ben umutsuz değilim. Halk iradesinin yok sayıldığı günlerde halk en güzel cevabı sandıkta vermiştir. Tarih bu tür örneklerle doludur. Bu kararlar yurttaşta büyük tepkilere yol açıyor. Geçmişte başka partilere oy verenlerin bu sefer farklı bir refleks göstereceğini düşünüyorum. İstanbul seçimlerinin çok farklı olacağına ve siyasi partilerin bu seçimden çok ders çıkaracaklarına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

HUKUK DEVLETİ, ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ İSTİYORDUK
YSK kararı sonrasında İzmir’de başlayan demokrasi nöbetine değinen Yücel, “Hukuki bir kurum siyasi iradenin altına giriyorsa tuzun koktuğu yere geliyorsunuz. Yargıyı bozduğunuz an her alanı denetimsiz bırakmışsınız demektir. Çünkü en güvenli yer orası. Hukuk devleti, özgürlük, demokrasi istiyorduk. Bir baronun, bir hukuk örgütünün bundan daha doğal bir talebi olamaz. Yargı talimatla hareket ediyor. Bu her şey için geçerli değildir. Siyasi iradeye dokunmayan davalarda nasıl istiyorlarsa öyle karar veriyorlar. Bir biçimde siyasi iktidarın politikalarını etkileyen her dosya böyle” dedi.  

HAKİMLERİN ESAMESİ GEÇMEZ, TARİH SAVUNMA YAPANLARI YAZAR!
Yücel ayrıca, “Yargı bağımsızlığında 111’inci, basın özgürlüğünde 129’uncu sıradayız. Benzer tüm kategorilerde en sondaki 15-20 ülke arasında yer alan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Sorumlusu ben değilim. Çünkü benim söz söyleme, iktidar eyleme yetkim ve yeteneğim yok. Tarih kendi notunu yazıyor. Kararı veren hakimlerin esamesi geçmez. Tarih savunma yapanları, söz söyleyenleri yazar” açıklamasında bulundu.

İSTANBUL BAROSU İLE BAĞLANTI KURDUK, SEÇİMDE ORADAYIZ
İzmir Barosu’nun çalışmalarına dair konuşan Yücel, “Eski Sümerbank önünde nöbet daha büyük katılımlarla devam edecek. Seçim döneminde sandıklarda meslektaşlarımızı görevlendirmiştik. Herhangi bir problemde bizim meslektaşlarımıza ulaşmışlardı. Şimdi bunu İstanbul için yapmayı planlıyoruz. Bu ülke bizim. Nerede olursa olsun hukuka, insan haklarına sahip çıkmak görevimiz. İstanbul Barosu’yla bağlantı kurduk, ‘biz gelmek istiyoruz, sizin avukatlarınızla birlikte bizim avukatlarımızın da hak ihlallerine karşı mücadele etmesini istiyoruz’ dedik. Burada bir duyuru yaptık. İyi bir sonuç aldık. İlk gün 150 üzerinde başvuru aldık. Şu an 200’ün üzerine çıktık. Orada bir hak ihaleli yaşandığında müdahale edebilsinler diye arkadaşlarımızın eğitimlerini tamamlayacağız. ‘Belli ilçeleri bize verin, orası bizden sorulsun, siz de elinizdeki hukukçu gücünü İstanbul’un başka yerlerinde kullanın’ dedik. İstanbul’un destek alamadığı hiçbir yeri kalmasın. Bu hiçbir parti için değil. Bu hareket halk, İstanbullular ve umut için. İktidarı değiştirebileceğimize, sandıktan çıkacak sonucun ilan edilebileceğine dair umudu kaybetmemeliyiz” dedi

YENİ BİNAMIZIN ADLİYE YAKININDA OLMASINI İSTİYORUZ
Baronun teknik ihtiyaçlarına ilişkin bilgi veren Yücel, “Şu anki binamız ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Eğitim çalışmaları için salon bulamıyoruz. Stajyer sayımız gün geçtikçe artıyor. En kısa sürede baromuzun başka bir binaya ihtiyacı var. Çalışmalarımız devam ediyor, yer araştırmasındayız. Adliye yakınında bir yer olmasını istiyoruz. Bina dışında ulaşılabilir olmak için bir adım attık. Bir baro yönetim kurulu üyemiz her gün nöbetçi. Anında müdahale etmek için gerekeni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de eski dekana 15 yıl hapis istemi!
 
Tire 1922 finali göremedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de eski dekana 15 yıl hapis istemi!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları gerekçesiyle ...
İnciraltı Gelişim Derneği'nden açıklama: Bölgenin tarım vasfı kalmadı
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan’ın İnciraltı'nın ...
Açık renkli araçlar daha az yakıt tüketiyor
Bursa'daki bir meslek lisesinin Motorlu Taşıtlar Bölümü öğrencileri ile ...
 
Heyelan bir mahalleyi yok etti! 15 ev yıkıldı
Ordu'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce meydana gelen ve riskli olduğu gerekçesiyle ...
Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Şırnak bölgesinde hava harekatları ile desteklenen ...
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
Ege Bölgesi’nde denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin ...
 
Siyanür dehşetinde yeni gelişme!
Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür ...
Ecrin'i arama çalışmalarında yeni gelişme
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 9 gün önce evinin önünde oyun oynarken ...
Ünlülerin uyuşturucu davasında yeni karar
Aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'in de bulunduğu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva