HABERLER>GÜNCEL
23 Ağustos 2019 Cuma - 08:42

İspanyol öğrenciye tecavüz soruşturmasında yeni karar!

Öğrenci değişim programı ile Ankara’da bir üniversitenin ekonometri bölümünde eğitim gören İspanyol öğrencinin iki kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, şüpheliler hakkında verilen takipsizlik kararı, ‘eksik soruşturma yapıldığı’ gerekçesiyle kaldırıldı. Kararı kaldıran hâkimlik, kriminalden ve Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmadan karar verilmesini usul ve yasaya aykırı buldu.

İspanyol öğrenciye tecavüz soruşturmasında yeni karar!

Soruşturma dosyasına göre, öğrenci değişim programı ile Ankara’da bir üniversitede eğitim gören İspanyol öğrenci A.G.R., 6 Mayıs’ta barda arkadaşlarıyla eğlendiğini, bir biranın çeyreğini içtikten sonra kendisini tuhaf hissettiğini, yan masalarında bulunan bir şahısla eve gittiğini ve iki kişinin tecavüze uğradığını anlatarak şikâyetçi olmuştu. Bunun üzerine T.B. ve arkadaşı H.İ.K. “nitelikli cinsel saldırı” suçundan gözaltına alındı. İki şüpheli, İspanyol öğrenci ile rızasıyla birlikte oldukları savunmasını yaptı. Nöbetçi savcının tutuklama talep etmesine rağmen Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği, adli kontrol kararıyla iki şüpheliyi serbest bıraktı.

JET TAKİPSİZLİK
Hürriyet'ten Hasan Benli'nin haberine göre Savcılık, 12 Haziran günü şüpheli ve şüphelilerin arkadaşları olan tanıkların beyanlarını esas alarak takipsizlik kararı verdi. Kararda “Şüphelilerin mağdur şikâyetçinin rızası ile cinsel ilişkide bulundukları, kamu adına kovuşturma yapmaya yer olmadığına karar verildi” denildi. İspanyol öğrencinin avukatı Kemal Ulusoy, verilen takipsizlik kararına itiraz etti. İtirazı değerlendirilen Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği savcılığın “eksik soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği” tespitini yaparak, takipsizlik kararının kaldırılmasına karar verdi.

‘6 KIYAFET NEREDE’
Kararda, müştekinin tespit edilecek alkol düzeyine göre suç tarihi ve saatinde bilincinin yerinde olup olmadığı, dosya kapsamındaki tedavi evraklarına göre kanında yabancı bir maddeye rastlanıp rastlanılmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu’nda rapor alınması gerektiğine işaret edildi. Kararda, müştekinin savcılık ifadesinde olay gecesi üzerinde bulunan 6 adet kıyafetini teslim ettiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:
“Ancak dosya içerisinde bu hususta bir emanet makbuzuna rastlanmaktadır. Söz konusu eşyaların savcılık ifadesine müteakip emanete alındığını beyan edildiği ancak dosya kapsamında bu hususta alınmış bir kriminal raporunda bulunmadığı dikkate alındığında, müştekiye ait kıyafetlerin teslim alındığının tespit edilmesi halinde kriminal raporun aldırılması gerekir. Eksik soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi usul ve yasaya aykırı görüldüğünden kararın kaldırılmasına dair karar vermek gerekmiştir.” Yeniden yapılacak soruşturmanın ardından iki şüpheli hakkında iddianame düzenlenerek dava açılması bekleniliyor.

SAVCININ TEPKİ ÇEKEN KARARLARI
Soruşturma dosyasında takipsizlik kararı veren savcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı işbölümü kapsamında görev yaptığı Ayrımcılık ve Cinsel Suçları Soruşturma Bürosu’ndan alınarak Genel Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi. Savcı ayrıca İspanyol öğrenciye yönelik olarak söylediği iddia edilen “O saatte bara gidip içki içenin başına her şey gelir” sözleri nedeniyle tepki toplamıştı. Aynı savcı Ankara’da sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B.’ye (23) tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Prof. Dr. Hasan B.’nin resen tahliyesine karar vermişti.

 
İnceleme başlatıldı: Muhtarlıkta ‘maaş’ oyunu
 
Skandal adet: Oyun değil istismar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnceleme başlatıldı: Muhtarlıkta ‘maaş’ oyunu
31 Mart seçimlerinin ardından muhtarlarla ilgili 6 bin itiraz geldi. Bunlardan ...
Liselere Geçiş Sınavı bu yıl daha zorlu olacak!
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS)bu yıl öğrencileri daha zorlu bir süreç ...
Mehmet KARABEL yazdı... Türk Hava Kurumu neden susuyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Türk Hava Kurumu neden susuyor?
 
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon: 14 gözaltı
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik düzenlenen ...
Bakanlık açıkladı: 4 terörist teslim oldu!
İçişleri Bakanlığı, 4 teröristin Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.
Türk İHA'ları Rumları korkuttu!
Ege ve Doğu Akdeniz’de görev yapan Türkiye'ye ait insansız hava araçları ...
 
İzmir'de kaçak içki operasyonu: Litrelerce şarap ele geçirildi!
İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen operasyonda 163 litre kaçak şarap ele geçirildi. 
İzmir'de zehir tacirlerine ağır darbe: Yüzlerce kilo yakalandı!
İzmir polisinin müstakil bir eve düzenlediği baskında, yurt dışından getirilen ...
Mardin'de PKK'ya ağır darbe!
Mardin'in Savur ilçesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva