HABERLER>EKONOMİ
27 Kasım 2019 Çarşamba - 08:44

İŞKUR çobanlık akademisi kurdu

İŞKUR işsizlere uzmanlık kazandırarak iş sahibi yapıyor. Meslek edindirme programları arasında Tokat'taki çobanlık kursu da var, Nallıhan'daki grafik animasyon kursu da.

İŞKUR çobanlık akademisi kurdu

Farklı kesimlerden ve farklı eğitim seviyelerinden işsizler, çeşitli alanlarda uzmanlık kazanarak meslek edinebiliyor. İŞKUR'un düzenlediği meslek edindirme programları arasında Tokat'taki çobanlık kursu da yer alıyor. 

Çoban olmak isteyenler her hafta 5 gün olmak üzere, toplamda 13 gün kurs alacak. Şırnak'ta aşçı yardımcısı, Nallıhan'da da üç boyutlu grafik animasyoncusu yetiştirilecek.

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul’un haberine göre, 20 liradan 50 liraya kadar harçlık da alınan kurslarda katılımcılara "taahhütname" imzalatılıyor. Kursa katılanlar farklı meslekte altı ay geçmeden başka kursa katılamıyor.

İŞKUR'un meslek edindirme programları arasında Tokat'taki çobanlık kursu da yer alıyor. Çoban olmak isteyenler haftanın beş günü olmak üzere, toplam 13 gün kurs alacak. 16-70 yaş arası işsizler kursa başvurabilecek. Çobanlık için 13 günde toplam 104 saat ders verilecek. Kadın-erkek ayrımı olmaksızın başvurulabilecek çobanlık kurslarına, okur yazarlıktan üniversite mezununa kadar adaylar başvurabilecek. 

GÜN BAŞI ÖDEME
Kurslara İŞKUR'un internet sitesinden sisteme girerek "İş Arayan" bölümü üzerinden başvurulabiliyor. Başvurusunu yapan adaylar, mülakat tarihi, saati ve adresi konularında SMS veya e-posta ile bilgilendiriliyor.

İŞKUR'un mesleki kurs için aradığı bazı alanlar şöyle: 

"Tığ örücülüğü ile oyuncak bebek yapımcısı (amigurumi), kilim dokuyucu, bilgisayar destekli tasarım-imalat elemanı, dokuma konfeksiyon makineci, çoban/sürü yönetim elemanı (küçükbaş hayvan), aşçı yardımcısı" 

OYUNCAK BEBEK YAPIMCISI
Ayrıca Şırnak'ta aşçı yardımcılığı, Nallıhan'da üç boyutlu grafik animasyoncusu yetiştirilecek. Üç boyutlu (3Ds Max) grafik animasyonculuğu için 17-50 yaş arasındaki kadın ve erkeklere 46 günde 280 saatlik kurs verilecek.

"Şiş ve tığ örücülüğü ile oyuncak bebek yapımcısı" kursu kapsamında da 18-55 yaş arasındaki kadınlara 53 gün boyunca ders verilecek. Karaman'da açılacak, "Bilgisayar Destekli Tasarım-İmalat Elemanı" kursu için de 16-70 yaş arası erkek ve kadınlardan ilköğretimden doktora mezununa kadar kursiyer alınacak.

HARÇLIK DEVLETTEN
Mesleği olmayanlara meslek edindirme, halihazırda yaptığı mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretme amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kurslarının sonunda katılımcılara belge veriliyor.

Mesleki yeterlilik belgesi verilebilen mesleklerde kursa katılan kursiyerlere mesleki yeterlilik (MYK) Belgesi, verilemeyen mesleklerde İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı veya üniversite onaylı Kurs Bitirme Belgesi veriliyor.

TAAHÜTNAME ŞART
Kurslara katılan işsizlerden hiçbir ücret alınmıyor. Kursiyerlerin eğitimi süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ile Genel Sağlık Sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından ödeniyor.

Devam edilen her bir kurs günü için istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 40 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 30 TL, sanayi sektöründeki istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 50 TL, geleneksel meslekler kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 40 TL ve hükümlüler için düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 20 TL ödeme veriliyor.

Kurslarda ayrıca katılımcılara, taahhütname imzalatılıyor. Kursa katılanlar farklı meslekte altı ay geçmeden başka kursa katılamıyor. Kursa katılabilmek için İŞKUR'a kayıt olmak gerekiyor.

 
'Ofis tipi karaciğer yağlanması' uyarısı!
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal’den işyerlerine uyarı!
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, “İzmir’de denetim ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar, 5,71 TL; Euro 6,32 TL'den işlem görüyor.
İzmir'deki bataklığın kaderi değişiyor: Türkiye'nin en büyüğü olacak
İzmir'deki bataklığın kaderi değişiyor: Türkiye'nin en büyüğü olacak
 
'Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı çekiliyor' iddiası!
Reuters'ın üç ayrı kaynağa dayandırdığı habere göre Yapı Kredi'nin İtalya ...
Asgari ücret için toplantı tarihi belli oldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret ...
Arıcılık yapan öğretmen talebe yetişemiyor
Muğla'nın Fethiye ilçesinde çalıştığı özel okuldan arıcılık yapmak için ...
 
Yeni vergi tasarısı meclisten geçti
Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi, gelir ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 5,70 TL, Euro 6,29 TL'den işlem görüyor.
Kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu
Türkiye'nin 2018 yılı kurumlar vergisi rekortmeni 10 milyar 610 milyon ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva