HABERLER>İŞ DÜNYASI
23 Nisan 2019 Salı - 13:54

İş insanlarının koltuklarına çocuklar oturdu

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çocuk Meclisi düzenlendi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in koltuğunu devrettiği 7 yaşındaki Atlas Özmen, tüm meclis üyelerine daha fazla çalışmaları talimatını verdi.

İş insanlarının koltuklarına çocuklar oturdu

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuklarını çocuklara devretti. İZTO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile oda çalışanlarının çocuklarından oluşan Çocuk Meclisi'nin açılışında konuşan Başkan Mahmut Özgener, 1 yıldır bu görevi sürdürdüğünü söyleyerek meclisi hiç bu kadar kalabalık görmediğini ifade etti. Çocuklara meclise katıldıkları için teşekkür eden Özgener, şöyle dedi:

"Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin, cumhuriyetimizin temellerini atarken sadece günün koşullarını, Kurtuluş Savaşı'ndan yeni çıkmış bir ülkenin günlük sorunlarını dikkate almadı. Geleceği gören, kararlarını günü kurtarmak için değil, geleceği kurmak için alan, tüm devrimlerinde toplumsal değişimi, gelişimi, ilerlemeyi önceliğine alan eşsiz bir liderdi. Cumhuriyetin yeni kuşakların omuzlarında yükseleceğini çok iyi biliyor ve tüm adımlarını buna göre atıyordu. Kendisinin 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz' cümlelerini bugün burada toplanan kardeşlerimize tekrarlamak istiyoruz. Sizin o heyecanlı gülüşleriniz, gözlerinizdeki parlak ışık Atamızın belirttiği gibi bizlerin yolunu aydınlatan ikbal ışığımız olacak."



'20-30 YIL SONRASINI BUGÜNDEN YAŞIYORUZ'
Özgener sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün bir zaman makinesine girmiş gibiyiz. 20-30 yıl sonrasını bugünden yaşıyoruz. Her 23 Nisan'da artık gelenekselleşmiş bir şekilde oturduğumuz koltukları çocuklarımıza bırakıyoruz. Ama gerçekte koltuklar zaten onların, biz emanetçiyiz. Bugün burada bulunan çocuklarımız ülkemizin, geleceğimizin gerçek sahipleri. Onların önündeki engelleri kaldırmak, gelecek yıllara daha donanımlı ve eğitimli bir şekilde hazırlamak ilk ve değişmez önceliğimiz olmalı. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması hepimizin bunu her gün hatırlamasıyla mümkün."

Özgener, Nevvar- Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gıda teknoloji atölyesinde hediyelik eşya yapan down sendromlu çocuklara teşekkür etti.



İLK TALİMATINI VERDİ
Başkan Özgener'in konuşmasının ardından yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanı kura çekerek koltuklarını devredecekleri çocukların isimlerini seçti. Koltuğu devralan çocuklar, büyüyünce ne olmak istediklerini anlattı. Meclis Başkanı Selami Özpoyraz'ın yerine oturan 6 yaşındaki Kaan Karataş büyüyünce Atatürk'ün yerine geçmek istediğini söyleyince salondan büyük alkış aldı. Başkan Özgener'in koltuğunu devralan Atlas Özmen (7) ise ilk talimatının çalışmak olduğunu belirtti. Atlas büyüyünce savcı olup adalet dağıtacağını dile getirdi. Başkan Mahmut Özgener, tüm çocuklara birer Nutuk ve çeşitli oyuncaklar hediye etti. Daha sonra tüm çocuklar Türk bayrakları sallayarak hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. (DHA)

 
'Küçük Başkan’ın çevre hassasiyeti
 
İzmir'de 'ATM fareleri' kıskıvrak yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu bankaları için Hazine Bakanlığı'ndan yeni hamle
Kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi için 3,3 milyar ...
Egeli sanayicilerden çağrı: Bu son olsun!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ...
Elektronik ticaret 3 ayda yüzde 64 büyüdü
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekmekçi, ...
 
Diyarbakır’da Torbalı rüzgarı
Torbalı Ticaret Odası’na bağlı işinsanlarından oluşan heyet; Şanlıurfa ...
Zeytin ve zeytinyağı ihracat şampiyonlarına ödül
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin (EZZİB) 2018 yılı olağan ...
Hem Mardin hem Torbalı kazansın
Şanlıurfa’dan sonra Mardin’e geçen Torbalı Ticaret Odası (TTO) heyetinin ...
 
Torbalı Ticaret Odası'ndan Şanlıurfa ziyareti
Güneydoğu’ya çıkarma yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) heyetini karşılayan ...
Egeli ihracatçılardan Çin timi!
Türkiye’nin en fazla dış ticaret açığı verdiği iki ülkeden biri olan Çin’e ...
Kruvaziyer devleri rotalarını Türkiye’ye çevirdi
İMEAK Deniz Ticaret Odası, dünya kruvaziyer sektörünün en büyük buluşma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva