HABERLER>İŞ DÜNYASI
6 Eylül 2021 Pazartesi - 16:16

İş insanı Selim Yaşar son yolculuğuna uğurlandı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı, sanayici iş insanı kimliğiyle sivil toplumda aktif görev alarak toplumun ekonomik ve sosyal gelişimi için çalışan, mütevazılığı ve yardımseverliği ile iz bırakan Mustafa Selim Yaşar, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Yaşar, İzmir Karşıyaka’daki Soğukkuyu kabristanında toprağa verildi.

İş insanı Selim Yaşar son yolculuğuna uğurlandı

Koronavirüse bağlı gelişen rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar, bugün İzmir Karşıyaka’daki Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

İş dünyası için zamansız bir kayıp olan Mustafa Selim Yaşar’ın cenaze törenine merhum Selim Yaşar’ın oğlu Durmuş Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı,Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı,Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Gökoğlu ve Cengiz Erol, Yaşar Topluluğu yöneticileri, Yaşar Topluluğu şirketlerinin genel müdürleri ve çalışanlarının yanı sıra iş, siyaset ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Mustafa Selim Yaşar için ilk tören saat 14.30’da, Yaşar Topluluğu’nun ilk şirketi DYO Boya Fabrikaları’nın Çiğli kampüsünde yapıldı.

Yaşar Ailesi ve Yaşar Topluluğu çalışanlarının katıldığı törende konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar; “Kardeşim Selim, hep bana emanetti. Uzun yıllar yatılı okumuş olsa da her fırsatta buluştuk. Birçok noktada aynı düşünüyorduk, ayrı düşünüyor olduğumuz zamanlarda bile sevgi ve saygımızı kaybetmedik. Hayat, bazı şeyleri kabullenmenin ötesine geçemiyor. Selim’i ruhen yaşatacağız.Kardeş candır, o hep yaşayacak.Bu zamansız ayrılık, bizler için çok zor. Gün geçtikçe yokluğunu daha da fazla hissedeceğiz.Zor günümüzde ailemizin yanında olan tüm çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı ise;“Sevgili ağabeyim Selim’i zamansız kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisi çok cesur, cana yakın, araştırmacı ve girişimci bir insandı. Çok küçük yaşta yurtdışına eğitime gitmesi ve tek başına yaşamış olması nedeniyle büyük bir özgüven ve cesarete sahipti. Herkese karşı hoşgörülü ve yardımseverdi. İhtiyacı olanlara yardım etmek için elinden geleni yapardı. Araştırmacıydı. Tarihe çok büyük ilgisi vardı, bu merakının yanında girişimciliği ve yeni ürünlere olan ilgisini hep hatırlarım.İyi bir iş adamı olmasının yanında, iyi bir evlat, kardeş, baba, arkadaş olarak onu hep hatırlayacağız” diyerek duygularını aktardı.

Mustafa Selim Yaşar’ı kaybetmeninçok erken ve zamansız bir kayıp olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı; “Kendisiyle zaman zaman çok yakın çalışma imkânı buldum. Yenilikçi, geleceği öngörebilen ve vizyoner özelliklere sahipti. Sürekli yeni işler geliştirmeye çalışır, büyümeye, yurt dışı yatırımlara ve ihracata çok önem verirdi. Üniversitemizin Ar – Ge projeleriyle girişimcilik projelerine destekler vermişti. Hepimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

Yaşar Topluluğu çalışanları adına konuşma yapan Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaşda; “Kıymetli bir liderimizi ebediyete uğurluyoruz. Kendisimütevazı, iyiliksever, herkesle iyi ilişkiler kuran, barışsever ve uzlaşmacı biriydi. En verimli çağında kendisini kaybettik. Yalnızca ekonomik alanda değil, sosyal açıdan hayırseverlik konusunda da çok çalışıyordu. Tam bir sanayiciydi, ülkemiz sanayisi için önemli olan Yaşar Topluluğu’nun bir mensubu olarak bu konunda sorumluluk bilinciyle çok başarılı çalışmalara imza attı. Kendisine sözümüz olsun, Yaşar Topluluğu çalışanları olarak ideallerini yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Törenin ardından cenaze Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ne götürüldü.Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen cenaze töreninde tüm katılımcılar HES kodu kontrolü ve ateş ölçümü yapılarak camiye alındı. Camide son görevin yerine getirilmesinin ardından Merhum Mustafa Selim Yaşar’ın naaşı, defnedilmek üzere Karşıyaka’daki Soğukkuyu kabristanına götürülerek burada toprağa verildi.

Çelenk kabul edilmeyen cenaze töreninde arzu edenlerin Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışta bulunması rica edildi.

Mustafa Selim Yaşar kimdir?
Merhum Mustafa Selim Yaşar, 1976 yılında Paris-Académie Arqueille Sorbonne, 1980 yılında NYU Üniversitesi ve 1981 New York – Pace Üniversitesi İşletme- Finans Bölümü’nden mezun oldu.

İş hayatına 1981 yılında Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’de başlayan Mustafa Selim Yaşar, 8 yıl süre ile Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’de çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 1988-1996 yılları arasında Yaşar Holding A.Ş. CFO görevini üstlenirken ayrıca aynı yıllarda Boya-Kimya ve İçecek Grup Başkanlığı görevini de yerine getirdi. Mustafa Selim Yaşar, 1997-2000 yılları arasında Otak-Desa A.Ş. ve Desa Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu-İcra Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

2000 yılından itibaren İzmir Teknopark A.Ş., BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Mustafa Selim Yaşar, 1991-1997 yılları arasında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmanın yanı sıra kurucu üyesi olduğu Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (ESİAD) 4 yıl süre ile Başkan Vekilliği’ni üstlendi. 2004-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Mustafa Selim Yaşar, birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev aldı.

Mart 2014’ten itibaren Desa Enerji A.Ş., Dyo Boya A.Ş., Yaşar Birleşik Pazarlama A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Selim Yaşar, Nisan 2015’ten beri Yaşar Dış Ticaret A.Ş. ve Yaşar Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Selim Yaşar evli ve üç çocuk babasıydı.

 
Aydın'ın kurtuluşu coşkuyla kutlanacak
 
Aydın'da güz dönemi kursları başlıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Eylül 2021 Pazartesi 19:21

Rahmetlinin cenazesi kaldırıma konmuş, gerçekten çok üzücü. İnsan çiçeklerle bi alan oluşturur, mini bir platform kurulur. İki kutu fazla süt satacağım diye dünyanın en güzel standlarını kuran dev kuruluşun patronuna son vedasına bak. Üzücü

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş günlerinde denizcilik sektörü bir araya geldi
90. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde, ...
Mehmet KARABEL yazdı... 30 yıl önce bugünler için neler planlamıştı?
Mehmet KARABEL yazdı... 30 yıl önce bugünler için neler planlamıştı?
EBSO Başkanı Yorgancılar büyüme rakamlarını değerlendirdi
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Sanayi Sektörü 2021 yılının ...
 
Getir’den n11’e stratejik yatırım
Getir, Türkiye’nin öncü alışveriş platformlarından n11’e ortak olmak için ...
İş dünyasından bağımsızlık vurgusu
Yunan işgal kuvvetlerini Anadolu’dan kesin olarak atmak için 26 Ağustos ...
TTO gönüllü ekipleri ormandaki çöpleri topladı
Temmuz ayında yaşanan orman yangınları ülke genelinde büyük bir üzüntüye ...
 
İZTO Başkanı Özgener'den 'yeşil mutabakat' çağrısı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, pandeminin ...
Kuşadalı iş insanı Saraç’a İtalya’dan şövalye unvanı
İtalya Cumhuriyeti, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğine katkılarından ...
Aşısız çalışan tartışması: İşten çıkarılabilir mi?
Son dönemlerde corona virüs vaka sayıları artsa da aşılama çalışmaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva