HABERLER>YAŞAM
19 Haziran 2019 Çarşamba - 11:30

İş hayatının stresi poligonda atılıyor

İzmir'de faaliyet gösteren Ege Bölgesi'nin en büyük poligonunda, aralarında doktor, hemşire ve avukatların da olduğu çeşitli meslek gruplarından kişiler atış yapıyor.

İş hayatının stresi poligonda atılıyor

Ege Bölgesi'nin en büyük poligonuna doktor, hemşire, avukat gibi çeşitli meslek gruplarından kişiler de ilgi gösteriyor. 

Kemalpaşa ilçesinde 30 dönüm alan üzerinde kurulan tesiste bulunan ve 6 atış koridoruyla bu yılın başında hizmete giren Ege Bölgesi'nin en büyüğü olan poligona gelenler, ilk önce  güvenlik ve emniyet konusunda alanında uzman kişilerce bilgilendiriliyor. Silah konusunda eğitim de alan müşteriler, atış koridorunda birer gözetmen ve eğitmenin eşliğinde atış yapıyor. Atışlar, atış müdürü tarafından kontrol ediliyor. 

Özel güvenlik görevlilerine eğitimin verildiği poligonda vatandaşlar da bireysel olarak atış yapıyor. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her kesimden ilgi gören poligonu daha çok meslek hayatında stresli işlerle uğraşanlar  tercih ediyor. 

Amaç doğru eğitim

Poligon İzmir Akademi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silah kullanmak zorunda kalan meslek gruplarına bilinçli ve doğru eğitimi vermek için çabaladıklarını söyledi. 

 25 bin özel güvenliğe bu yıl eğitim vereceklerini belirten Çelik, bunların yanında gemi ve uçak kurtarma, devlet büyüklerini koruma gibi özel eğitimlerin de verildiğini aktardı. 

Poligona her kesimden insanın geldiğine işaret eden Çelik, "Düğünlerde, dağda, bayırda silah meraklıları gidip atış yapmasın, kimseye zarar vermesin istiyoruz. Gelsin dört dörtlük, emniyetli poligonda istedikleri kadar atış yapsın derdindeyiz." dedi.

Hasan Tahsin adına bu sene özel bir etkinlik düzenlediklerini anlatan Çelik, "Etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu yıl profesyonel olarak silah kullananların arasında bizim poligonumuzda eğitim gören bir kardeşimiz birinci oldu. Buradan da eğitimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Çelik, hedeflerinin poligondan milli sporcular yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi. 

"Kadınlar daha başarılı"

Akademinin Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Pehlivan, poligonun uluslararası olimpiyatlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye ve altyapıya sahip olduğunu dile getirdi. 

Müşterilerin genel anlamda emniyet, jandarma ve özel güvenlik personeli olduğunu ifade eden Pehlivan, şunları belirtti:

"İnsanlar poligona ilk etapta stres atmak, bilinçli silah kullanmak için geliyor. Türkiye'de 26 poligon var. Bunların içinde yapılan istatistiklerde gelenler misafirlerden yüzde 65'i kadınlardan oluşuyor. Kadınların başarı oranları çok daha fazla. Bunun nedeni atış eğitmenlerini çok iyi dinliyorlar. Erkeklerden çok daha başarılılar. Genel anlamda meraklılar geliyor ama bunun yanında doktor, avukat gibi stresli işlerle uğraşan ve gelir düzeyi yüksek olan kesim geliyor."

Poligonun müdürü Tamer Karadağ da temel atış eğitimleriyle birlikte gelen misafirlerin yarım saatlik eğitimler atışa hazır hale geldikleri belirtti. 

"Tekrar geleceğim"

Poligona atış yapmaya gelen Hemşire Aysel Yıldıran (48) ilk defa atış yaptığını ve seslerden çok korktuğunu söyledi. 

Atış yaptığında kalp ritminin arttığını ifade eden Yıldıran, "Atış yaptıkça kendime olan öz güvenim arttı, daha iyi hissettim ve rahatlamış olarak buradan çıkacağım. Tekrar da gelmeyi düşünüyorum. Çalıştığım kurumda, aile içinde mutlaka tavsiye edeceğim. Kadın,  erkek ayrımı olduğunu düşünmüyorum. Sadece heves ve öz güven işi olduğunu kanaatindeyim." diye konuştu. 

Öğrenci Muhammet Emirhan Şentürk (18) ise farklı yerlerde silahla kontrolsüz ve eğitimsiz atış yapılmasını yanlış bulduğunu, bundan dolayı poligona geldiğini belirtti. (AA)

 
Karşıyaka'dan İstanbul çıkarması
 
Başkan Batur sahaya indi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in mor şenliğine davet var!
İzmir'in mor şenliğine davet var!
İki gün önce evlenmişti: Zerrin Özer boşanıyor!
Zerrin Özer'in iki gün önce nikah masasına oturduğu eşi Murat Akıncı hakkında ...
Ateşin camla buluştuğu Nazarköy'e yaz akını
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan boncuk ocaklarıyla ünlü Nazarköy ...
 
'Yapamazsın' dediler, aldırmadı... İzmirli 4 çocuk annesinin umut sürüsü
İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Yalnızev Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk ...
Fenomen boğa Ferdinand 'baba' oldu
Geçen yıl Kurban Bayramı'nda kaçan ve daha sonra AHBAP Platformu tarafından ...
'Dünya Motosikletle İşe Gitme Günü'nde işlerine motosikletleriyle gittiler
İzmir'de bir grup, "Dünya Motosikletle İşe Gitme Günü" nedeniyle işlerine motosikletleriyle gitti.
 
Demet Akalın Çeşme'de isyan etti: Ünlüyüz diye mi kazıklanıyoruz...
Şarkıcı Demet Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat ...
'İzmir'in kreşi'nde uçuş hazırlığı
'İzmir'in kreşi'nde uçuş hazırlığı
Arıcılar 'bal' duasına çıktı
Van'da geçen yıl kurak ve verimsiz bir sezon geçiren arıcılar bu yıl ‘bal’ ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva