HABERLER>İŞ DÜNYASI
13 Temmuz 2018 Cuma - 08:41

İş dünyası: Yıldırım, İzmir için büyük şans

AK Parti'nin İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı seçilmesi, İzmir iş dünyası tarafından da olumlu karşılandı. İş dünyası, Binali Yıldırım'ın İzmir açısından büyük şans olduğu görüşünü dile getirdi.

İş dünyası: Yıldırım, İzmir için büyük şans

Son başbakan olan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanı seçilmesi, İzmir iş dünyasında heyecan uyandırdı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Yıldırım'ın İzmir açısından büyük bir şans olduğunu söyledi. Yorgancılar, "Gerek bakanlığı gerekse başbakanlığı döneminde Türkiye'ye çok önemli hizmetlerde bulunan bir kişi. Meclis Başkanlığı'nda da aynı başarılı çalışmaları yapacağından hiç şüphem yok. İzmir milletvekilinin Meclis Başkanı seçilmesi İzmir için büyük bir şans" dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Binali Yıldırım'ın hayata geçirdiği projelere değinerek, "AK Parti İzmir Milletvekili ve Başbakan olarak İstanbul-İzmir Otoyolu, Çandarlı Limanı, Sabuncubeli Tüneli, Adnan Menderes Havaalanı İç Hatlar Terminali'nin yenilenmesi, İZBAN Hafif Raylı Sistemi gibi kentimize önemli katkılar koyan; Kanal İstanbul, yerli otomobil üretimi, yerli ve milli savunma sistemleri, yüksek hızlı tren ağı gibi ülke genelindeki mega projelerin altında imzası olan sayın Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk TBMM Başkanı seçilmesi bizleri bir kez daha gururlandırdı. İzmir'e her zaman ayrı bir önem veren sayın Yıldırım'ın Başbakanlık döneminde olduğu gibi Meclis Başkanlığı görevinde de önemli başarılara imza atacağına, ülkemize olduğu kadar kentimize de büyük hizmetler vermeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.

"FARKINI BURADA DA ORTAYA KOYACAK"
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de, Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'nda da farkını ortaya koyacağına inandığını belirtti. Meclis Başkanlığı'na Yıldırım'ın seçilmesinin İzmir için bir kazanım olduğunu vurgulayan Eskinazi, şunları söyledi:

"Yaklaşık 15 yıl Türkiye'ye Başbakan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak hizmet veren, bu dönemde yapılan havaalanları, köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar, yüksek hızlı tren yolları projeleri, internet altyapısının geliştirilmesi projelerini gerçekleştiren, 2011 yılında İzmir'den aday olduğu zaman ortaya koyduğu 35 İzmir 35 Projenin önemli bir kısmını İzmir'de kazandıran sayın Yıldırım, TBMM Başkanlığı görevinde de farkını ortaya koyacaktır. Sayın Yıldırım TBMM Başkanlığı'nda da, devlet adamlığı tecrübesiyle ve uzlaşması kimliğiyle başarılı olacaktır."

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ise Yıldırım'ın İzmir milletvekilliği, uzun süren bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve Başbakanlığı döneminde Türk siyasi hayatına renk ve katkı vermiş önemli bir devlet adamı olduğunu kaydetti. Yıldırım'ın ülkenin son başbakanı olarak, yönetim sistemi değişikliğinin sorunsuz gerçekleşmesi aşamasında da büyük katkısı olduğunu söyleyen Kestelli, "Geldiğimiz noktada TBMM Başkanlığı gibi önemli bir görevi üstlenmesini, geçiş sürecinin sağlığı ve TBMM'nin misyonu açısından değerli buluyorum. Hayırlı uğurlu olsun" yorumunda bulundu. (DHA)

 
AK Parti İzmir'de Yıldırım sevinci!
 
Diyarbakır'da hain saldırı: 1 şehit, 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 13 Temmuz 2018 Cuma 15:11

neresi şans?? artık Türkiye de parlementer sistem yok. CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET Sistemine geçildi.son KHK.ilede bir çok kurum CB.na bağlandı, her kararı CB.verecek.Meclis başkanının bir fonksiyonu kalmıyor, artık CB. seyahatte olduğunda meclis başkanı değil, başkan yardımcısı vekalet edecek.. dolayısıyla bu iş dünyasının sevincini pek anlamış değilim....

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni ekonomi yönetiminin ilk uluslararası mesaisi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni hükümetin ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan enflasyon uyarısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Ege İhracatı yüzleri güldürdü
EGE İhracatçı Birlikleri (EİB), 2018 yılı Haziran ayında 1 milyar 86 milyon ...
 
İzmir Ticaret Borsası’ndan ödüllü Instagram Yarışması
127 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik hayatına tanıklık eden nadir ...
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin yeni başkanı belli oldu
(TİM) yeni başkanı İsmail Gülle oldu
Turizmcilerden 'OHAL kaldırılsın' talebi
EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Özgener-Demirtaş vakıf için yarıştı: İpi kim göğüsledi?
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı başkanlığına İZTO Yönetim ...
Dünyaca ünlü yatırımcıdan TL tavsiyesi
Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türk Lirası'nın ucuz olduğunu ve Türk Lirası'nda ...
İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi: Önce ekonomiden başlanmalı
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin tamamlanmasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva