HABERLER>DÜNYADAN
8 Ocak 2020 Çarşamba - 08:25

İran Devlet TV'si: 80 ABD askeri öldürüldü!

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esad hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu. Pentagon'dan, el-Esad ve Erbil üslerine 10’dan fazla balistik füze ile saldırı düzenlendiği açıklaması geldi. Bölgede tansiyonu yükselten saldırıya İran "Meşru müdafaa" derken, yanıtı merak edilen ABD Başkanı Trump, beklenenin aksine sakin kaldı. İran Devlet Televizyonu ise "15 füze fırlatıldı, 80 ABD'li terörist öldürüldü" açıklamasını yaptı.

İran Devlet TV si: 80 ABD askeri öldürüldü!

ABD'nin, İranlı general Kasım Süleymani'yi öldürmesine İran'dan yanıt geldi. 

TSİ gece yarısından sonra yaşanan sıcak gelişmeyle ilgili son gelen bilgi, İran Devlet Televizyonu'na ait. Televizyon, ABD üslerine 15 füze fırlatıldığını ve 80 kişinin öldüğünü duyurdu. Haberde "80 ABD'li terörist öldürüldü" denirken, üslerdeki ABD helikopterlerinin ağır hasar gördüğü belirtildi. Ayrıca, ABD'nin olası misillemesine karşılık vurmak için 100 hedefin belirlendiği kaydedildi.

İran'ın ölü sayısı iddiasına ABD'den henüz bir yanıt gelmedi ancak, İran Devlet Televizyonu'nun haberi öncesi ABD medyasının yetkililere dayandırdığı bilgi, füze saldırılarında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı yönündeydi. İran televizyonun haberinde, Trump'ın hasarı az göstermeye çalıştığı iddiası da yer aldı.

Amerikalı yetkili, CNN'e yaptığı açıklamada, İran'ın füze saldırısında hiçbir Amerikalının yaşamını yitirmediğini vurgulayarak, saldırıyla ilgili incelemenin devam ettiği bilgisini paylaştı.

Başka bir Amerikalı yetkili de ordunun saldırılardan önce uyarıldığını ve askeri personelin sığınaklara girdiğini aktardı.

PENTAGON DOĞRULADI
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esad ve Erbil üslerine 10’dan fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, yaptığı yazılı açıklamada, "7 Ocak'ta ABD Doğu Yakası saatiyle akşam 5.30 sularında İran, Irak'taki ABD ve koalisyon kuvvetlerine bir düzineden fazla füze ile saldırı düzenledi. Bu füzelerin İran'dan fırlatıldığı ve ABD ve koalisyon askerlerinin konuşlandırıldığı El Esad üssü ile Erbil üslerini hedef aldığı açıktır. İlk hasarları değerlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Hoffman, İran'ın muhtemel saldırılarına karşı Pentagon'un tüm tedbirleri aldığını ve söz konusu iki üssün de İran'ın saldıracağına yönelik belirtiler üzerine teyakkuza geçirilmiş olduğunu kaydetti. 

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

 

DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN AÇIKLAMA
İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlı general Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esad Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin saldırıya yanıt vermesi halinde İran tarafından "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Bölgede ABD üslerine ev sahipliği yapan ülkelerin de uyarıldığı açıklamada, "Her durumda İran'a karşı düşmanca ve saldırganca eylemlerin kaynağı hedef alınacaktır. İşledikleri suçta siyonist rejimi de suçlu ABD rejiminden ayrı tutmuyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, ABD halkına ise bölgedeki askerlerini daha fazla zarar görmemeleri için ülkelerine çağırmaları tavsiye edildi. 

TRUMP'IN PARASINI İSTEDİĞİ ÜS
ABD Başkanı Donald Trump, 28 Aralık'ta Irak'a gelerek, Ayn el-Esad Hava Üssü'ndeki ABD askerlerini ziyaret etmişti.

İranlı general Kasım Sülemani'ye yönelik suikastta kullanılan füzelerin bu üstten ateşlendiği belirtilirken, Irak Parlamentosu'nun ABD askerlerinin ülkeden çıkmasını talep eden kararına Trump'ın verdiği yanıtta yine Ayn el-Esad üssü gündeme gelmişti. 

Trump, "Orada devasa ölçüde pahalı bir üs inşa ettik. Milyarlarca dolara mal oldu. Benden çok önce yapılmıştı. Harcamalarımız için geri ödeme yapmadıkları sürece çıkmayacağız..." demişti.

ABD Başkanı Trump, beklenenin aksine sakin denebilecek bir açıklama yaptı: "Her şey yolunda..."

 
Hollywood'un ünlü çifti Efes Antik Kenti'nde
 
İran'da uçak düştü: 176 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pakistan’da bombalı saldırı: 2 ölü, 14 yaralı
Pakistan’da motosikletle düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi hayatını ...
İran'dan 13 intikam senaryosu!
Süleymani'nin öldürülmesi sonrası İran'ın ABD'ye nasıl bir misilemmede ...
Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 56 ölü!
Bağdat'daki ABD operasyonunda öldürülen Kasım Süleymani için bugün memleketi ...
 
İran, ABD ordusunu terör örgütü ilan etti
İran Meclisi, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ...
Pentagon'dan net mesaj: Irak'tan çekilmiyoruz!
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Irak'tan çekileceklerine dair sosyal medyadaki ...
İran'dan Trump'a gözdağı mesajı!
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sosyal medya hesabında Süleymani'nin ...
 
Hamaney'in zor anları: Namazı ağlayarak kıldırdı
Bağdat'daki ABD operasyonunda öldürülen Kasım Süleymani için Tahran'da ...
Irak'a tehdit: Ağır yaptırım uygularız!
ABD Başkanı Donald Trump, Irak Parlamentosu'nun ABD askerlerinin ülkeden ...
İran'dan 'nükleer anlaşma' kararı
İran hükümeti nükleer anlaşmadaki taahhütlerin hiçbirisine uymayacağını duyurdu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva