HABERLER>EKONOMİ
10 Ekim 2019 Perşembe - 09:56

İnsansız iş makineleri İzmir'den yola çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir’de Katmerciler Savunma Sanayi firmasını ziyaret ederek, firmanın ürettiği mayına dayanıklı zırhlı dozeri inceledi. Bakan Varank, uzaktan kumanda ile dozeri yönetti. Varank, "Burada gördüğünüz iş makineleri, uzaktan kumandalı ve zırhlı... Cuma günü itibarıyla birliklerine teslim edilmeye başlanacak" dedi.

İnsansız iş makineleri İzmir den yola çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı konusunda "Rabbim Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. İnşallah bu operasyonu başarıyla uygulayacaklar, hayata geçirecekler ve bölgede barış ve istikrarı tesis etmiş olacaklar" dedi. 

Bir dizi program kapsamında İzmir'e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Dokuz Eylül Üniversitesinde bulunan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezini ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Varank, daha sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsündeki (İYTE) Teknopark İzmir'e geldi. 

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran tarafından karşılanan Varank, Teknopark İzmir'de basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından, Çiğli'de bulunan ve savunma sanayine üretim yapan Katmerciler Savunma Sanayi firmasını ziyaret etti. 

Mayına dayanıklı, uzaktan kumanda edilebilen zırhlı dozeri inceleyen Varank, uzaktan kumandayla dozeri yönetti. 

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Varank, saat 16.00 itibarıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kahraman Türk Ordusu'nun Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını hatırlattı.  

Türkiye'nin bölgenin güven ve istikrarı için bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğini defalarca söylediğini vurgulayan Varank, "Bu sebeple askerlerimiz bölgede güveni tesis etmek, barışı tesis etmek, terörle mücadele etmek için bu harekatı başlattılar." dedi.

Savunma sanayi firmalarını da ziyaret ettiklerini aktaran Varank, şöyle konuştu:
"Burada gördüğünüz iş makineleri, uzaktan kumandalı ve zırhlı... Cuma günü itibarıyla birliklerine teslim edilmeye başlanacak. Bildiğiniz gibi savunma sanayi, ülkemizin tam bağımsızlığı için çok önemli. Biz yerli, milli silahlarımızı, teknolojilerimizi geliştirerek terörle mücadelede çok önemli başarılar elde ettik. Bundan sonra da bunu ilerleterek devam ettirmek istiyoruz. Kendi geliştirdiğimiz teknolojilerin terörle mücadeledeki başarılarını inşallah bundan sonra da ülkemizin güvenliğini sağlamak için elbette kullanmaya devam edeceğiz. Yüzde 20'lerde olan savunma sanayindeki yerlilik oranlarını yüzde 65'ler seviyesine çıkardık. Bir zamanlar parasını vererek alamadığımız silahları şimdi kendimiz geliştirebiliyoruz. Bu manada bu ziyaretimiz de oldukça anlamlı. Rabbim Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. İnşallah bu operasyonu başarıyla uygulayacaklar, hayata geçirecekler ve bölgede barış ve istikrarı tesis etmiş olacaklar."

İnsansız zırhı iş makinelerinin özellikle şehir içi operasyonlarda ve tehlikeli bölgelerde siper kazmak gibi uygulamalarda kullanıldığını aktaran Varank, "Tabii ki bunlar cuma günü birliklerine teslim edilecek ve nerede ihtiyaç varsa bu araçlar kullanılmış olacak." ifadesini kullandı. 

"Derdimiz, terör organizasyonlarıyla" 
Çeşitli çevrelerin operasyona yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Varank, Türkiye'nin daha önce Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarını gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim askerimiz sivillerin zarar görmemesi için en fazla hassasiyet gösteren bir ordu. Bundan önce değişik ülkelerin bölgede yaptığı operasyonlardan sonra o bölgede yapılan operasyonları şehirleri ne hale getirdiğini, nasıl bir yıkıma sebebiyet verdiğini, sivillere nasıl zarar verdiğini sadece biz değil aslında bütün dünya medyası gördü, dünya kamuoyu gördü ama bizim operasyonlarımızda, kahraman ordumuz kendisine zarar gelme pahasına sivillere zarar vermemek için bu operasyonları adeta bir cerrah hassasiyetinde yürütüyor. Şimdi de bu operasyonlar bu hassasiyetle yürütülecek. Bizim kesinlikle sivillerle bir işimiz yok. Bizim derdimiz teröristlerle ve terör organizasyonlarıyla, terörist gruplarla. Biz defalarca bu bölgede bir terör koridoru istemediğimizi dünyaya ilan etmiştik. Güvenli bölgeyle ilgili faaliyetlerimiz oldu ama yürümediğini zaten görmüş oldunuz. Biz, 'Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' dedik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bölgede bir terör koridorunu sonlandırmak için bu operasyonu başlatmış olduk."

Kafa Topu'nda rakibini yendi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir’in Bayraklı ilçesinde, son yıllarda dünyada ve  Türkiye'de milyonlarca kişi tarafından oynanan 'Kafa Topu' adlı oyunun geliştirildiği Masomo şirketini ziyaret etti. Çalışanlarla bir araya gelen Bakan Varank, oyun geliştiricisi olan şirketin İş Geliştirme Müdürü Rudi Diriman ile tablet aracılığıyla oynadığı karşılaşmayı kazandı. Varank, yeniden oynama önerisine ise, "Zirvede bırakmak lazım" esprisiyle karşılık verdi. Varank rakibi için de, "Sizi yenmek hoşuma gitti" dedi. (DHA, AA)

 
Çiğli'de örnek sosyal sorumluluk projesi
 
Çarpıcı araştırma: Toplumun 5'te 1'i ruh hastası olabilir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL'de dalgalı seyir devam ediyor. Kur, bu sabah ise 5,87'nin üzerinde ...
17 ülkeden 370 firma İzmir'de buluştu
İzmir'de 17 ülkeden 370 firmaya ev sahipliği yapacak olan MAKTEK Fuarı kapılarını açtı.
Thomas Cook'un şubelerini rakibi satın alıyor
İflas eden İngiliz seyahat şirketi Thomas Cook’un şubelerinin rakiplerinden ...
 
İzmirli bilim insanından önemli buluş
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şahin öncülüğünde, ...
Bakan Varank'tan İzmir mesajları: Kirli bir tezgah var!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir'in Menderes ilçesinde ...
Bakanlıktan Ege Üniversitesi'ne 22 milyon TL ek ödenek
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ...
 
Merkez Bankası'ndan rekor altın alımı
Türkiye ile ABD arasında ilişkiler gerilirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL'de dalgalı seyir devam ediyor.
İzmir'in o mahallesinde su faturası isyanı: 10 kat arttı!
İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı kırsal Özbey Mahallesi'nde yaşayanlar, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva