HABERLER>EGE
5 Ağustos 2015 Çarşamba - 15:27

İnsanlık dışı olay: Uşak'tan Denizli'ye ölüm TIR'ı!

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesini kontrol eden polis, 300'e yakın sokak köpeğini görünce şaşkına döndü. Hayvanlardan 50'sinin havasızlık ve sıcak nedeniyle telef olduğu belirlendi. Bir nakliye firmasında çalışan TIR şoförünün ifadesinde; Uşak Belediyesi ile anlaşmalı olan firmanın kendisinden, köpekleri, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde bulunan barınağın yakınına boşaltmasını istediğini söyledi.

İnsanlık dışı olay: Uşak tan Denizli ye ölüm TIR ı!

DENİZLİ - Bugün saat 04.00 sıralarında devriye görevindeki polis ekibi, Özlem Yapı Kooperatifi karşısında, yol kenarında park halindeki 64 BA 576 plakalı TIR'ın dorsesinden köpek sesleri geldiğini fark etti. Dorseyi kontrol eden polis, 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği buldu. Bir evden eve nakliyat firmasına ait TIR'ın şoförü 57 yaşındaki O.S., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. TIR şoförü O.S.'nin ifadesinde; köpeklerin Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderildiğini söyleyerek, "Ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmam ile Uşak Belediyesi'nin anlaşması var. Firmam benden, köpekleri Çivril'de hayvan barınağının bulunduğu yakın bir noktaya bırakmamı istedi" dediği öğrenildi. İfadesinin alınmasının ardından O.S. serbest bırakıldı.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_08/2015_08_05/9b9a6a67a2c654d1eb25c70a65bdb45a.jpg

KÖPEKLER TEKRAR UŞAK'A GÖNDERİLDİ
Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu Can Güllübaş, TIR'ın bulunduğu yere çağırıldı. Bu sırada dorseden inen bazı köpekler, Güllübaş'a saldırdı. Güllübaş, köpeklerin ısırması sonucu hafif yaralandı. Bunun üzerine köpekler tekrar dorseye yüklendi. Telef olan hayvanlar belirlenen bir araziye gömüldü. Sağlam kalan köpekler ise tekrar TIR'la Uşak'a gönderildi. Çivril Belediyesi Zabıta ekiplerinin olayla ilgili tutanak tuttuğu, Uşak Belediyesi görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.
 
AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, "Şoförün ifadesine göre, köpekler Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderilmiş. Köpekler, şüphe üzerine aracın kontrol edilmesiyle bulunuyor. Bunları tekrar aynı araçla geri gönderdik. Ayrıca Uşak Belediyesi görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_08/2015_08_05/53a3be90ad40f05e56b95c8d50d8cd92.jpg

SOKAK HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ HAREKETE GEÇTİ
Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 300'e yakın sokak köpeğinin bulunması ve hayvanlardan 50'sinin havasızlık ve sıcak nedeniyle telef olması üzerine Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği harekete geçti. Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'nda incelemelerde bulunan dernek yetkilileri, barınaktaki köpek sayısının azlığı karşısında şaşkına döndü. Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, köpekleri Çivril'den kontrolsüz gönderenler ve Uşak Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak köpeklerin bulunmasını istedi.
 
"HAYVAN BARINAĞI BOŞ" 
Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'na giderek veterinerlerden köpeklerle ilgili bilgi isteyen Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, sorularına cevap bulamadı. Avcu, gün boyu her kuruma giderek Çivril'de yakalanan ancak yeniden aynı kamyona yüklenip Uşak'a gönderilen köpeklerin Uşak'a getirilmediğini belirlediğini söyledi. Avcu "Olayı sabah haber aldım. Edindiğim bilgilere göre Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki köpeklerin bir nakliye kamyonuna yüklenerek Denizli'nin Çivril ilçesine gönderildiğini, burada kontrol sırasında yakalandığını öğrendik. Dernek olarak hemen harekete geçerek Doğa Koruma ve Milli Parkla Uşak Şube Müdürlüğü'ne giderek suç duyurusunda bulunduk. Ardından köpekleri taşıyan sürücünün serbest kaldığını, yaşadığı iddia edilen köpeklerle birlikte kamyonun teslim edildiğini ve köpekleri yeniden Uşak'a götürmesi istenmiş. Ancak ne kamyondan ne şoförden ne de köpeklerden haber yok. Belediye yetkilileri, konunun kendileri ile ilgili olmadığını, böyle bir olayın olmadığını savunuyor. Kamyon sürücüsünün poliste verdiği ifade de ise köpekleri Uşak Hayvan Barınağı'ndan aldığı ve Çivril'e bırakması talimatı verildiği yönünde ifade var. Uşak'ta yetkililer olayı doğrulamıyor ama hayvan barınağı boş" dedi.
 
"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"
Kamyon sürücüsünün biran önce bulunmasını isteyen Avcu, "Yetkililerin kamyon sürücüsünü biran önce yakalayarak hayvanları nereye bıraktığı konusunda acil bilgi almasını istiyoruz. Yaşıyorlarsa içlerinde belki yeniden hayata döndürebileceğimiz hayvanlar vardır. Kendi imkanlarımıza Denizli Çivril ve Uşak Sivaslı arasında ormanlık alanların tamamında arama yaptık ama köpeklere rastlayamadık. Sabah savcılığa giderek hayvanları yeniden aynı kişiye teslim eden ve kaybolmalarına neden olan Çivril'deki yetkililerle, Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.(dha)


 

 
Bakan Eroğlu’nun acı günü: Annesini uğurladı…
 
CHP Sözcüsü Koç’tan önemli açıklamalar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ağustos 2015 Perşembe 09:17

Bu ülkede başıboş hayvan sorunu var. Onu çözün. Sokaklarda başıboş hayvan görmek istemiyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su parkında korkunç ölümün nedeni belli oldu
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, gittiği su parkında yaşamını yitiren 10 yaşındaki ...
Manisa’daki kazılarda heyecan yaratan bulgular
Dünya Gölmarmara'yı tanıyacak Manisa’nın Gölmarmara Gölü havzasındaki ...
Bodrum'da tatil keyfi tam gaz!
Bodrum'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına rağmen ...
 
Motosikletle 170 kiloluk kasayı çaldılar!
Denizli'de son günlerde fabrikalardan ve işyerlerinden kasa hırsızlığı ...
Manisa’dan utanç: Komşusunun…
Manisa’nın Saruhanlı İlçesi'nde, komşusunun zeka geriliği bulunan torunu ...
Eşini bıçakladı, ambulans çağırdı, ardından ağladı
Kütahya’da 27 yaşındaki Vildan Kandemir, gece evde tartıştığı eşi 28 yaşındaki ...
 
Su parkında korkunç ölüm!
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, 10 yaşındaki Tanzel Tuna Şendil, suda boğularak ...
Marmaris’te zehir tacirlerine darbe
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, sokakta uyuşturucu satanlara yönelik operasyonda, ...
Konuşmaya gitti kurşun yağmuruna tutuldu!
Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde husumetli olduğu bir kişiyle randevulaştıkları ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva