HABERLER>EKONOMİ
2 Mart 2015 Pazartesi - 16:44

İnovasyon günlerinin startı yine İzmir’den

Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu turuna geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir’den başlanacak. 19–20 Mart tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler öncesi Ege İhracatçılar Birliği, tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan EİB Başkanı Sabrı Ünlütürk, “Türkiye inovasyonla geleceğe koşuyor ve inovasyon etkinliklerinin meşalesi bu ay İzmir’den ateşleniyor” dedi.

İnovasyon günlerinin startı yine İzmir’den

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, Türkiye İnovasyon Haftası 4. Kez düzenlenecek. Etkinliklerin Anadolu buluşmasına İzmir, 2. Kez ev sahipliği yapacak. 19-20 Mart tarihlerinde Swiss Otel’de düzenlenecek etkinlikler öncesinde Ege İhracatçılar Birliği, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
 
Swiss Otel’de düzenlenen etkinliğe Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Sabri Ünlütürk başta olmak üzere birçok oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları, Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerimizin rektör ve dekanları ile Bölgemiz Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) Başkanları, Teknopark ve AR-GE Merkezleri idarecileri ve İzmir Protokolünün katılımlarıyla katıldı.
 
ETKİNLİK ZİNCİRİ
Tanıtım toplantısında konuşan EİB Başkanı Sabri Ünlütürk, "Bugün burada, ülkemizin dünya pazarlarındaki rekabetçiliğini artırmak ve 2023 yılı için belirlediğimiz 500 milyar dolar ihracat hedefine bir adım daha yaklaşmak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz.  Söz konusu etkinlik kapsamında dünyaca ünlü birçok isim İzmir'e gelerek bilgi ve deneyimlerini siz değerli inovasyon meraklılarına aktaracak. Bunun yanı sıra, birçok yenilikçi proje de halkımızın beğenisine sunulacak. Etkinliğimizde, ayrıca, İnovasyon, Teknoloji, Tasarım, Internet ve Mobil Dünya, Akıllı Kentler, Sinema, Türk İş Dünyası, Kariyer başlıkları altında, yerli ve yabancı pek çok ünlü konuşmacı ile konferans, panel, sunum ve paralel etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.


 
İZMİR İÇİN TEK YUMRUK 
Ünlütürk, “Ege ve İzmir; bu iki gün boyunca, muhtelif  birçok kurum ve kuruluşu, üniversiteyi, Ar-Ge ve Bilim Merkezini, STK ve KOBi’yi inovasyon halkası etrafında tekrar bir araya getirecek. Topluma karşı sorumluluk ve vazife hissiyatıyla hareket eden bizlerin ulusal ekonomik büyümenin gerçekleşmesi ve milli refahın yükselmesi adına daha fazla işbirliği geliştirmeye; bu doğrultuda güzel şehrimiz İzmir’in ve de bölgesinin geleceği için tek yumruk olmaya ihtiyacı var. Tek başına hiçbir kurum ve kuruluşumuz böyle çalışmaları anlamlı kılamaz, bu nedenle bölgemizdeki tüm paydaşların yoğun desteğine ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde inovasyon kültürünü daha geniş toplum kesimlerine yayabiliriz. Türkiye inovasyonla geleceğe koşuyor ve inovasyon etkinliklerinin meşalesi bu ay İzmir’den ateşleniyor” şeklinde konuştu.
 


TEKNOLOJİYE VE KATMA DEĞERE YATIRIM
İnovasyon haftasının sadece etkinlik için değil, İzmir’e katkı sağlaması için yapıldığını ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2023 için çok iddialı hedeflerimiz var.  Ama bizim oturduğumuz masa itibari ile bizi en çok ilgilendiren ihracat. İhracat, bir ülkenin kalkınmasında, istihdamın kalkınmasında, ekonominin kalkınmasında en önemli kaldıraç görevi görmektedir. Bunu yapmamız için de mutlaka yüksek teknolojiye ve katma değere yatırım yapılması gerekmektedir. Katma değeri arttırmanın yolu ise inovasyon, tasarım, AR-GE ve markadır” diye konuştu.
 
EGE’YE ARTI DEĞER ÇIKARMAMIZ LAZIM
Büyükekşi, “Bu yıl da önemli katılımcılar bizlerle birlikte olacak. Biz bundan sonraki dönemde de yaptığımız etkinliklerin şehre katkısının olmasını istiyoruz. Biz bunu yapalım basında çıkalım, sonra da unutalım diye yapmıyoruz. Bunu yapıyorsak Ege’ye artı değer çıkarmamız lazım. O yüzden de yapılan çalışmalar hem ulusal hem uluslararası hale de gelmeye başladı. Daha önceki İnovasyon haftalarına İrlanda, Hollanda  partner ülke konuk oldu bu sene de İsviçre konuk olacak. Hepimizin el ele vermesi gerekmektedir. Girişimci evleri açarak Türkiye’de girişimcileri ortaya çıkarmak için yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. ilkini Gaziantep’te açtık, ikincisini İzmir’de açtık. Burada girişimcileri melek yatırımcılarla buluşturmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldız’a Soma darbesi: Meslekten men!
Enerji Mühendisleri Odası'ndan (EMO), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ...
Ege ihracatında Şubat kayıp ay!
Ege İhracatçı Birlikleri'nin kayda aldığı ihracat rakamı Şubat ayında, ...
Flaş: Türkiye Kandil’de petrol arayacak!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye'nin Kandil dağı ...
 
Samsung yeni amiral gemisini tanıttı
Teknoloji dünyasının merakla beklediği Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy ...
Çeşme esnafı sel çilesini Başkan’a anlattı
İzmir’in Çeşme İlçesi'nde, son 80 yılın en şiddetli yağışı ile işyerlerini ...
İhracatta Şubat ayı şoku!
TİM verilerine göre, şubat ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre ...
 
İzmir’de vergilere bağ dayanmadı!
Yeni yıl ile şarap başta olmak üzere alkollü içkilere getirilen zam, şarap ...
Merkez çatlağı: 2 bakandan 2 farklı görüş
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası Kanunu'nun değişemeyeceğini ...
İzmir’in dev AVM’si daha da büyüyor!
Gaziemir’de Esentepe Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Şirketi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva