HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2024 Perşembe - 17:41

İnfaz koruma memurlarına saldırmışlardı... 37 kez müebbet talebi!

Bursa ve İzmir'de cezaevi araçlarına yapılan bombalı saldırıların faili olduğu suçlamasıyla yargılanan terör örgütü MLKP üyesi Cebrail Gündoğdu (44) ile ona yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan 7 kişi hakkında mütalaa açıklandı. Savcı, sanık Gündoğdu hakkında 4’ü ağırlaştırılmış, 37 kez müebbet ile 30 yıla kadar hapis cezası istedi.

İnfaz koruma memurlarına saldırmışlardı... 37 kez müebbet talebi!

Bursa'da geçen yıl 20 Nisan'da infaz koruma memurlarının bulunduğu servisin geçişi sırasında kumandalı el yapımı patlayıcı (EYP) ile yapılan, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit’in şehit olduğu, 23 kişinin de yaralandığı saldırının faillerinden 'Emre Zafir' kod adlı Cebrail Gündoğdu'nun, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde saklandığı tespit edildi. Gündoğdu'nun İzmir'in Bergama, ardından Dikili, Çiğli ve en son Menemen ilçelerinde örgütün hücre evlerinde kaldığı saptandı. Operasyonla Menemen'de yakalanan Gündoğdu'nun, Buca ilçesinde 31 Ağustos 2017 tarihinde 10 kişinin yaralandığı cezaevi aracına düzenlenen bombalı saldırının da faili olduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Bursa'daki eylemde Gündoğdu'ya yardım ettikleri gerekçesiyle 7 şüpheli de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Dilara K., Rana İ., Tuğba E. ve Kazım Ö. tutuklanırken, Umut Ö., Doğan Ö. ve Sertif S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DOSYALAR BİRLEŞTİ
Olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, MLKP üyesi Cebrail Gündoğdu hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme ve öldürmeye teşebbüs', 'Patlayıcı madde kullanarak mala zarar vermek' ve 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak' suçlarından, 7 sanık hakkında ise 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından cezalandırılmaları istendi. İddianame, İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Davanın ocak ayında görülen duruşmasında, Gündoğdu hariç diğer tutuklu sanıklar tahliye edildi. Öte yandan Gündoğdu'nun Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davası da mevcut davayla birleştirildi.

Sanıkların yargılanmalarına bugün devam edildi. İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gündoğdu SEGBİS ile katıldı. Avukatların taleplerinin ardından savcı mütalaasını açıkladı. Cebrail Gündoğdu'nun Bursa'daki terör olayına ilişkin, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalama suretiyle tasarlayarak öldürme’, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalama suretiyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’, ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘mala zarar verme’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 23 kez müebbet, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Cumhuriyet savcısı, Gündoğdu'nun Buca ilçesindeki terör eylemine ilişkin ise ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalama suretiyle tasarlayarak öldürme’, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalama suretiyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’, ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘mala zarar verme’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 10 kez müebbet, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Ayrıca, Cumhuriyet savcısı, diğer 7 sanık hakkında da ‘silahlı örgüte üye olmak’ suçlarından 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istedi. (DHA)

 
MHP, İzmir'den 2 adayını duyurdu!
 
İYİ Parti'de Ülkü Doğan dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçak avcılara geçit yok!
Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, İzmir'deki sulak ...
3 bin 730 tarihi eser ele geçirildi
Başkentte tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 bin 730 tarihi eser ...
Görüntüler İzmir’den… Parkede meydan muharebesi!
İzmir’in Buca ilçesinde okullar arası salon futbol turnuvasında öğrenciler ...
 
Milli Savunma Bakanlığı'ndan akıllı telefon emri!
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre harekat ve operasyon bölgelerinde ...
Milli İstihbarat Akademisi'nin ayrıntıları belli oldu
Milli İstihbarat Akademisi faaliyetlerine başladı. Nisan ayında başvuru ...
İzmir'e 'zirai don' uyarısı!
İzmir ve ilçeleri için bu geceden itibaren zirai don beklendiği belirtilip, ...
 
DEAŞ'a 16 ilde baskın: 70 şüpheli yakalandı
Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 16 ilde gerçekleştirilen "Kahramanlar-40" ...
Kıranlar suç örgütünün firari üyesi tutuklandı
İzmir'de polis operasyonuyla, hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş toplam ...
Bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva