HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2020 Cuma - 13:06

İnciraltı’ndan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türk'e tepki!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İl Toprak Koruma Kurulu'nun "İnciraltı, tarım arazisi olmaktan çıkmıştır" karanına şerh koyan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk'e, toprak sahipleri ve muhtarlarla birlikte tepki gösterdi

İnciraltı’ndan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türk e tepki!

Hafta içinde toplanan İl Toprak Koruma Kurulu'nun aldığı "İnciraltı, artık tarım arazisi olmaktan çıkmıştır" yönündeki kararına şerh koyarak karşı çıkan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Tevfik Türk'ün açıklamalarına, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, muhtarlar ve toprak sahipleri tarafından sert tepki gösterildi. Dernek Başkanı Karabulut, yıllarca bölgede tarımın kuyu sularıyla yapıldığını hatırlatarak, "Eski verimli tarım, tarihe karıştı. İnciraltı'nın simgesi okaliptus ağaçları bile kuruyor. Artık yeter, köstek olmayın, destek olun" diye çıkıştı.

- ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI TÜRK: İNCİRALTI’NA ŞERH KOYDUK ÇÜNKÜ...

DAHA FAZLA TURİST, DAHA FAZLA İSTİHDAM
Son olarak, Narlıdere Metrosu inşaatı ile artık dağdan alınan kuyu sularının da çekildiğine dikkat çeken Karabulut, anlaşmalı laboratuvarlarda test edilen suda aşırı derecede klor ve tuz çıktığını söyledi. Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tevfik Türk'e şu çağrıyı yaptı:

"Yıllardır bizler çığlık atıyoruz, topraklarımızı kaybediyoruz, bitiyoruz, diye... Bu çığlık, sokaklarda gördüğünüz veya tanıdığınız İzmirlinin sesidir. Gelin görün anlatalım, bizleri bir tanıyın. Bizler bugün İnciraltı’nı betona veya gecekonduya mahkûm etmeyen has İzmirlileriz. Yıllardır bizleri plansız bırakarak üzerimizden yıllardır rant elde edenlere dur demek için planlanmalı İnciraltı. Plan olursa rant olur, demek yanlıştır. Bugün bölgemizde sera görünümü neden var? Çünkü o sera görünümü kalkarsa, arsa vergisi ödemek zorunda kalınacak. Seraların içi boş. Bürokrasinin tozlu raflarındaki yazılar üzerinden bizlerin üzerine gelinmesi hiç doğru değildir. Bu topraklar İzmir’e, İzmirliye, ancak toprağı koruyarak planlayıp teslim edilebilir. Bugün artık çözüm iradesi oluştu, adım adım da ilerliyor ve tüm İzmir’de destek görüyor. Çünkü İzmir’e ve İzmirliye daha fazla nitelikli yeşil alanı, daha fazla nitelikli turisti, daha fazla istihdamı İnciraltı sağlık turizmi odaklı planlanırsa olacaktır. İzmir’in düğün günü, İnciraltı’nın doğru, katılımcı ve sağlık turizmi odaklı planlanması ile gerçekleşecektir. Lütfen bunu engelleme gayreti içinde olmayınız. Gerçekler üzerinden hareket ederek, İzmir’in İzmirlinin yanında olun."

BAHÇELERARASI'NA BİLE SEYYAR MANAV GELİYOR
Bahçelerarası Mahallesi Muhtarı Erkan Mutlu, şunları söyledi: "Eski yıllarda bizlerin yetiştirdiği domates ve salatalıklar, pazarlarda Balçova imzasıyla satılırdı, herkes rağbet ederdi. O dönemde bölgemizde tarım vardı ve geçimimizi tarımla sağlardık. Bize hala burası tarım toprağı diyerek, engel olmaya çalışanlara sözüm şudur. “Bugünkü Bahçelerarası mahallesine her gün çok sayıda seyyar manav arabası geliyor, satış yapıyor. Burada tarım olsaydı, o arabalar bizim mahallemize girebilir miydi?"

94 yaşındaki toprak sahibi Fevziye Çulha ise duygularını şöyle dile getirdi: "Ne yapmak istiyorlar, anlamıyorum. Hep bir oyun, hep bir oyun. Yıllardır koruduğum bahçem kalmadı. Narenciye bahçem vardı, gelin görün şimdi ne halde. Toprağımız bitti. Artık verimli değil. Geldim plan, gidiyorum plan. Ben ne zaman göreceğim toprağımın mürüvvetini? Düşsünler artık yakamızdan."

 
FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyonda 15 tutuklama!
 
Girişimci atağı: İzmir'in çıtası yükselecek
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tevfik 26 Eylül 2020 Cumartesi 15:08

İstemeyenler gelsin satın alsın yemyeşil kalsın . O zaman aynı düşüncede olacaklar mı?.

Yorumu oyla      2      3  
Erdoğan 26 Eylül 2020 Cumartesi 14:49

Fl rumuzlu arkadaşıma ballıkuyu yeşildere kahramanlar VS diyer ilçelerdeki kentsel dönüşüm bekleyenler yıkın binaları tarım arazisi yapalım her yer yem yeşil olsun temiz hava bol gıda!!!

Yorumu oyla      2      3  
Hüsniye 25 Eylül 2020 Cuma 18:17

Inciraltinda bir çok halk gerçekten çok mağdur. . Vede mali olupta hisseli olusundan taş taş üstüne koyamayan ev yapamayan bir topluluk var. 60 yıllık dededen kalma bir ev 20 _30 miraskar arkada üç beş dönüm arazi .ve böyle durumda bir çok aile ne yapsın. .Birde diyorsunuz imara açılmasın tarım için çözüm bulunsun.Sizin bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız. Üstelik raporlar var suyun tuzlu borlu oluşu. Su kaynaklarının azalmış olmas gibi sorunlar var.Gelin görün araştırın. . Koca koca bina istemiyor halk.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 25 Eylül 2020 Cuma 18:08

Konu inciralti olunca yorumlar tam gaz. Öyle gaz ki 14.16,14.17,14.18 yorumları arka arkaya.

Yorumu oyla      3      3  
Hasan 25 Eylül 2020 Cuma 16:39

Burada şu 90 yaşına gelmiş teyzemize içim acıdı doğrusu yazık doğrusu hep köstek olan hangi kurum ve kuruluş varsa hepsini Allah bildiği gibi yapsın. Şu zavallı teyzeme hiçtemi düşünülmediniz. Ey engel olanlar şimdi vicdanınız rahatmı? Eğer sizde vicdan varsa.

Yorumu oyla      3      6  
Uğur 25 Eylül 2020 Cuma 16:35

Her gün aynı haber demiş arkadaş biz 30 yıldır mücadele ediyoruz sen neyden bahsediyorsun? Ziraat mühendisleri odası bugüne kadar İnciraltı için ne yapmış koca bir Hiç, gelip kim ilgilendi onlarca yıl? Üzerimizden siyaset yapmayın, istemezukcu ne demek tam anlamıyla gosterdiniz yine tebrikler... Plan çıkmaya başladı şimdi neler yapabiliriz acaba diyorlar çok komikler...

Yorumu oyla      3      6  
İnciraltı mağduru 25 Eylül 2020 Cuma 15:49

Yeter artık destek olun yada borlu kaynar suda hangi bitki yetişiyorsa onu yetiştirelim

Yorumu oyla      4      6  
fl 25 Eylül 2020 Cuma 15:01

her gün aynı haber önümüze sürülüyor,İzmirin daha önemli imar sorunları var. Yeşildere,Kahramanlar,Ballıkuyu,v.s. Ama oralarda büyük rant olmayınca varsa yoksa İzmirin son yeşilliği İnciraltı Tarım yapmak için çözüm üretilsin Yoksa koca binaları yemeyeceğiz.

Yorumu oyla      6      5  
Erhan 25 Eylül 2020 Cuma 14:18

Ard niyet olabilir mi akciğerinizin böyle görüntü kirliliği içinde olması kime yarar

Yorumu oyla      4      5  
Selin 25 Eylül 2020 Cuma 14:17

Ne güzel bir haber olmuş haberleri yok inciraltından oradaki vatandaş ne yapıyor, su analiz sonuçlarından ,boş seraların içindeki kuru ottan oturduğu yerden konuşmak kolay inşallah devletimiz güçlü iradesiyle inciraltının planlamasını yapacaktır güvenimiz TAM

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyonda 15 tutuklama!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "avukat yapılanmasına" yönelik İzmir ...
Yerel televizyon kanalı sahibi koronavirüs kurbanı
Şanlıurfa merkezli olarak uydudan yayın yapan Kanal Urfa TV'nin yönetim ...
Maske cezasını fazla buldu: Karım benimle kavga eder!
Bursa’da maske takmadığı için polis tarafından 900 lira ceza kesilen S.K. ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Üstüne bir bardak soğuk su içelim!
Fatih YAPAR yazdı... Üstüne bir bardak soğuk su içelim!
Çeşme'de 10 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ilçesinde, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarınca Türk karasularına ...
Annesiyle tartıştıktan sonra evi yaktı
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde annesiyle tartıştıktan sonra evini ...
 
Bakan Selçuk'tan EBA TV açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'ya siber saldırıya ilişkin, "Bu saldırıların ...
FETÖ'nün üniversite yapılanmasına operasyon!
İstanbul merkezli 26 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üniversite ...
Kobani olayları ile ilgili 82 gözaltı kararı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen Kobani eylemlerine ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva