HABERLER>GÜNCEL
28 Eylül 2017 Perşembe - 15:33

İnciraltı için çağrı: İşaret bekliyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım’ın  “İzmir, 34 İstanbul’dan sonra ikinciliği hak ediyor” açıklamasının ardından bisiklet ve motosiklet tutkunlarıyla İnciraltı’nda bir araya gelen İnciraltı 2. Nesil Platformu, “Hazırız, işaret bekliyoruz” mesajı verdi.

İnciraltı için çağrı: İşaret bekliyoruz!

İzmir ekonomisinin kalkınması, artan trafiğe çözüm bulunması ve yeşil alanların daha da büyümesi için önemli bir adım olan İnciraltı’nın planlanmasını ve İzmir Körfez Geçiş projesinin hayata geçmesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Şehrimiz,  geçmiş yıllarda ekonominin başkenti olması, tarih ve konum avantajı ile hızla Türkiye ikinciliğine kavuşacaktır. 70 yıl sonra Başbakan çıkartan şehrimiz büyük bir fırsat yakalamıştır” dedi.

İZMİR’İN  KÖRFEZ GEÇİŞİ’NE ACİL İHTİYACI VAR
İzmir trafiğinin her geçen gün yoğunlaştığı günümüzde, Körfez Geçişi projesinin kentte büyük bir destek bulduğunu, ihale tarihinin açıklanıp, ilk kazmanın vurulacağı günün İzmir’in ‘düğün günü’ olacağını ifade eden Karabulut, “Karşıyaka’dan Balçova’ya iki yaka araç ile 6 dakikada geçebilecek. Aynı zamanda demir yolu hattı ile tramvay bağlantısı sağlanarak tüm İzmirlilerin kullanacağı, İzmir Körfez Geçişi artık İzmir’in lüksü değil, ihtiyacıdır. Tüm İzmir bu mega projeyi heyecan içinde beklemektedir. İzmir Körfez Geçişi kentin kuzey ve güney yakası arasında, şehre girmeksizin çok kısa sürede ulaşım sağlayarak; 31 km sahil yolunu 12 km’ye, 55 km uzunluğundaki çevre yolunu ise 12 km’ye düşürecektir. Şehrin içerisine giren araç sayısını da önemli miktarda azaltarak, trafiği rahatlatacaktır. Körfez Geçişi hem satın alamadığımız zamanı bize verecek hem de çevre için çok önemli olan “Egzoz Emisyonu” azaltacağı için çevre duyarlılığı ile yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile İzmir Körfez Geçişinin Flamingo adasına 12 km. Gediz deltası Ramsar alanı sınırına 1,5 km. mesafede olduğunu; Flamingoların etkilenmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştır.Körfez üzerine oluşturulacak olan yapay ada ile, ticaret alanları (restaurant-cafe-alışveriş noktaları v.b.) ve seyir terasları  şehrin yeni sembolü olacaktır” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK”
İzmir’e karşı her zaman vefalı olan İzmirli Başbakan Binali Yıldırım’ın uzlaşmacı tavrının İzmir’e daima çözümler getirdiğini, bu nedenle kendisine müteşekkir olduklarını dile getiren Karabulut, “Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’e koyduğu hedefe ulaşmak için herkese önemli görevler düştüğüne inanmaktayız. Artık şehrimizin ve içinde yaşayan bizlerin kaybedecek vakti kalmamıştır. Şehrimizi planlı bir şekilde hızla büyütmek için Hükümetimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz çaba sarf etmektedir ve herkesin de elini taşın altına koyması gerekmektedir. “Şehir Ranta kurban gidecek” diye” Korku” yaratılarak, bugüne kadar yapılanların amacının, aslında İnciraltı’nın bugünkü sahiplerinden alınması olduğunu da İzmirliler olarak çok net gördük. Bugüne kadar topraklarına gecekondu yapmayan-yaptırmayan, koruyup-kollayan  İnciraltı toprak sahipleri olarak, İnciraltı’nın ‘Sağlık Turizm’ odaklı planlanması ile İzmir’in ‘Sağlık Turizminin Başkenti’ olacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

İNCİRALTI MÜCEVHERE DÖNÜŞECEK
İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlaması ile İzmir’de en az 15 bin istihdam yaratılacağını vurgulayan Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “Körfez Geçiş Projesi şehrimize yaklaşık yılda 3 Milyar TL  katma değer ve 100 bin yeni turist çekecektir. Şehrimizde yaşayan hemşerilerimizin kullanamadığı Kent Ormanı karşısındaki, artık tarım yapılamayan, 5 Milyon m2 arazilerimiz planlandığında, şehrimize yaklaşık Kent Ormanı’nın 2-3 kat büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alan kazandırılacaktır. Ülkemizin İstanbul Boğazı’ndan sonra en değerli yeri olan İnciraltı, sadece düğün salonu, mangalcı, nargileci ve kurban kesim yeri olmaktan çıkarak hak ettiği değere kavuşacak ve  mücevhere dönüşecektir.”

“PEDALIMIZ VE GAZIMIZ HAZIR”
Kasım 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın onayı, Başbakan Binali Yıldrım’ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteği ile başlayan İnciraltı Planlama sürecinin bitmesi ve İzmir Körfez Geçişi’nin ihale tarihinin belirlenip, kazma vurulmasını sabırsızlıkla beklediklerini hatırlatan Karabulut, sözlerini şöyle noktaladı; “Sürecin hızla ilerlemesindeki çabalarından dolayı Ak Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bu süreci siyaset üstü gören, tüm hassasiyetleri ile yanımızda bulunup, takipçisi olan tüm İzmir Milletvekillerine, Ak Parti-CHP-MHP İl ve İlçe Başkanlarımız ile tüm Sivil Toplum Örgütlerimize ayrı ayrı  teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım Biz İzmirliler hizmette sabırsızız, pedalımız ve gazımız hazır, İstanbul’dan sonra ikinciliği yakalarız, yeter ki işareti verin bize.”

 
Aydın'da duraklar artık daha konforlu
 
Karşıyaka'da tehlike çanları: Ekim ayında ödenmezse...
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 8 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aylin 2 Ekim 2017 Pazartesi 15:28

Artik gelişmiş bir şehir olmak istiyoruz yeni projelere açığız ........... Sayın Başbakanımızın imara açmasını dört gözle bekliyoruz kazma kürek vurulacağı gün bizim bayramımız olacaktir

Yorumu oyla      11      5  
Sinem 30 Eylül 2017 Cumartesi 23:36

Haydi artık İzmir şahlansın sayın başbakanım sayın İzmir vekilim gör artık İzmirimizi cennet gibi olur izmirimm

Yorumu oyla      11      5  
esra 29 Eylül 2017 Cuma 13:54

İzmir trafiğine bir çözüm maf olduk yollarda bitsin şu rezillik

Yorumu oyla      11      5  
sak 29 Eylül 2017 Cuma 08:05

Aşağıda yorum yapanlar sayın başbakanınızın iyi kötü bir işi var gaza getirmeyin.Sahi Karşıyakadan Bostanlıya 2 feribot daha konsa bu olmıyan sorun çözülmezmi ?.Merak ettiğim şu.Mavişehirden Balçova ya günde kaç araba veya kişi geçiyorki.

Yorumu oyla      12      5  
TD 28 Eylül 2017 Perşembe 23:39

Artık harekete geçilmeli bu proje çok sallandı bunu yapıp yeni projelere yelken açmalı.İnciraltı ve B.Arası en rantından imarı hak ediyor.Çok zulüm çektiler.Buranın tek söz hakkı burdaki arsa sahipleridir.Gerisi boş gevezelikten ibaret dimi Sezar kardeşş.

Yorumu oyla      11      5  
Davut Güneş 28 Eylül 2017 Perşembe 23:36

Kiminiz, yıllardır hakları engellenen toprak Sahibisiniz.. Kiminiz, İzmir''i doğayı, çevreyi önemseyen İzmirlisiniz.. İzmir tabii ki, ne İstanbul be de Ankara''ya benzemesin.. Ancak sevgili dostlar körfezin çevresi gerçekten bıktıracak denli uzun ve masraflı.. Flamingolara bayılırım inanın belki de bir tanesini bile bir köprüye değişmem.. Fakat tee 12 km uzakta yapılan bir köprünün onlara zarar vereceğini düşünene de "OHA" diyesim geliyor yanı.. ...İnciraltına, bir çeki düzen gelecekse.. ...Kent irmanına ek olarak ve daha fazla yeşil alan elde edilecekse.. ...Tüm İzmirlilerin gezeceği, eğleneceğ, neşeleneceği bir alan olacaksa.. ...Trafik rahatlayacaksa.. ...Sağlık, dinlenme, tedavi, rehabilitasyon bölgesi olacaksa.. ....Ortaya çıkacak ranttan mülk sahipleri aracılığıyla 80.000 Balçovalıya''da yansıyacaksa.. Neden karşı çıkıyoruz ki..? Bizim izmirin vergileriyle diğer şehirlere neler, neler yaptılar.. Bizim de isteme hakkımız, şehrimize estetik değerler kazandırmamız, nefes almamız, şehrimizi güzelleştirme hakkımız vardır.. ...Her şey siyasi kavga değildir.. Siyasetin biraz da tiyatro olduğunu artık çok şükür anlayabiliyoruz.. Eski hastalıklar, kavgalar, öç ve kin peşinden gidenler ya izmirli değildir, ya da yeni, yeni gelmiştir.. Bu kadar..

Yorumu oyla      12      6  
Ülker 28 Eylül 2017 Perşembe 21:52

İnciraltı ve körfez geçiş projesinin müjdesini,Sn Başbakanımızdan bekliyoruz

Yorumu oyla      12      6  
Defne 28 Eylül 2017 Perşembe 21:41

İnciraltı mezbelelikten kurtarılıp İzmir ekonomisine kazandırılmalı biran önce...

Yorumu oyla      12      6  
funda 28 Eylül 2017 Perşembe 20:42

Artık herkes izmir in köy gibi kalmasından sıkıldı biran önce türkiyenin 3 büyük şehri olarak desteklenmesine ihtiyaci var şimdiden Başbakanımız a teşekkür ediyorum

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 28 Eylül 2017 Perşembe 20:15

Sevigili İnciraltı Toprak sahipleri! her ay düzenli olarak topanıp ege gazetelerine çıkmaktan bıkmadınızmı? Yani bu proje kısa vadede hayata geçmeyecek yada hiç yapılmayacak lütfen bunu anlayınız artık! Ha belki inciraltı imara açılır , belki de sizler bunun için çalışmalısınız ama İzmir körfezini tamamen bitirecek bir projenin arkasına saklanıp imar istemenizi gerçekten kınıyorum! Biliyorum arsalarınızda zorluklar çekiyorsunuz. bazılarınızın arazilerini Düğün mafyası işgal etmiş durumda ancak dediğim gibi sizlerinde imar uğruna Körfezi öldürecek bir projeyi desteklemeniz ve AKP li olmadıgınız halde AKP yi de desteklemeniz çok ama çok yanlış bir şey.

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 24 yıllık eşi tarafından öldürülmüştü... Verilen ceza belli oldu!
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi ...
FETÖ davasında söz tanıklarda: 'Özel bir görev var' diye kandırmışlar!
FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 271 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.
İzmir'de dolgu alana gökdelen uyarısı: Doğa verdiğini geri alır
İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, İzmir’de ...
 
Kask takmadı canından oldu: İzmir'de feci kaza!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, otomobille çarpışan motosikletin kasksız sürücüsü ...
İzmir'de yakayı ele verdi: Mültecilerin arasına karışıp...
İzmir'in Menderes ilçesinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye ...
Emrah Serbes için çarpıcı sözler: Aile taziye yaşayamadı çünkü...
Yazar Emrah Serbes, İzmir'de 22 Eylül günü gerçekleşen ve bir baba ile ...
 
İzmir'de 4 kişiyi öldüren sahte içki davası: Rapor yine çıkmadı
Ürettikleri sahte içkilerle 4 kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla ...
İzmir'de pes dedirten olay: Torununu alet etmiş!
İzmir’in Konak İlçesi’nde, uyuyan torununu yerleştirdiği bebek arabasına ...
Rize'de sel kabusu: Evleri yıktı, can aldı!
Rize'nin Gürpınar Köyü'nde sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva