HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2019 Perşembe - 11:28

İnciraltı Gelişim Derneği'nden açıklama: Bölgenin tarım vasfı kalmadı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan’ın İnciraltı'nın tarımsal alan olarak kalması ile ile ilgili yaptığı açıklamaya İnciraltı Gelişim Derneği'nden yanıt geldi.

İnciraltı Gelişim Derneği nden açıklama: Bölgenin tarım vasfı kalmadı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan’ın, SonSöz TV'de yayınlanan programda kendisine yöneltilen İnciraltı imar problemleri hakkındaki soru üzerine,  “Biz en başından beri İnciraltı’nın tarımsal alan olarak kalması gerektiğini düşünüyoruz. İnciraltı imara açılmamalı” ifadelerine  karşılık İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut’tan açıklama geldi.

Karabulut, “Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanını 2016 Mart ayında ziyaret ettik. Ziyaretimizde kendisine İnciraltı planlanmasına neden karşısınız diye sormuştuk. Kendileri çok pozitif bir yaklaşımla böyle bir net kararlarının olmadığı, hatta İzmir’de her yerin planlanabileceğini, ama doğal doku korunarak, bilimsel yapılması gerektiğini ifade etmişti. Bunun üzerine kendisine ortak bir basın açıklaması yapma teklifimizi iletip, iki gün sonra da olumlu cevap almıştık. Tarafımıza ilettikleri Oda görüşü doğrultusunda hazırladığımız ortak basın açıklamasını 1 Nisan 2016 tarihinde kendilerinin onayı ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Hatta bu pozitif ve cesaretli yaklaşımlarından dolayı katıldığımız birçok toplantıda kendilerini örnek gösterip, teşekkür etmiştik. Ancak Oda'nın son yaptığı açıklama biz toprak sahipleri ile tüm İzmirliler de şok etkisi yarattı” dedi.

‘İÇ İÇE YAŞAMALI’
Ne oldu da  kararları değişti ve böyle bir açıklama yapma gereği duyduklarını vurgulayan Karabulut, “65 yaşında önemli bir sivil toplum örgütünün bu durumda olması çok üzücü. İnternette arama motorlarına yazıldığında bu açıklamaların çıktığını bile bile bu açıklamaları yapmaları çok acı. Bu saatten sonra Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açıklamalarını nasıl güvenelim, İzmir nasıl güvensin. İzmir’de yaşayan vatandaşlar olarak, meslek odalarını hata arayıp durduran değil, eksik görüp, uyarıp katkı koyan, İzmirlilerle iç içe yaşayan olsun isteriz” diye konuştu. 

İzmir’de geçmişte yapılan bir çok hatalı planlamanın yarattığı olumsuzlukların İnciraltı'nın planlanmasını engelleyerek ve Balçovalı vatandaşları cezalandırarak örtbas etmeye çalışıldığını dile getiren Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: Konu İnciraltı olunca aslan kesilenler, İzmir’in onca olumsuz yapısını görmezden gelerek, tüm İzmir’in hatalarını İnciraltı ve Balçova’nın büyümesini engelleyerek  çözemezsiniz. Bu vicdansızlıktır.”

‘EN İYİ ONLAR BİLİYOR’
İnciraltı’na  gökdelen imar istemedikleri ve çevreci bir planlama istedikleri için birçok kesimin tepkisini çektiklerini anlatan Karabulut, “Bölgenin tarım vasfının kalmadığını en iyi meslek odaları biliyor. Ancak bürokrasinin bugünkü engeli ile üzerimize geliyorlar.  İnciraltı bugün hala yeşil kalabildiyse bu biz toprak sahiplerinin sayesindedir, bu unutulmamalıdır. Bizleri sahipsiz bulup üzerimize gelenler bilmelidir ki; İnciraltı, sağlık turizmi odaklı planlanırsa İzmir kazanır, İzmirli kazanır. Bizler topraklarımızın emlak deposu olmasını değil, istihdam deposu olacak şekilde planlanmasını istiyoruz” dedi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunu'na çağrıda bulunduklarını ifade eden Karabulut, Tüm oda başkanlarımızı İnciraltı’nda misafir etmek istiyoruz. Eksik bilgimiz varsa gelin siz tamamlayın. Fikirlerimizi paylaşalım. Bizler 5 nesildir İzmir’de yaşayan rantçı olmayan, şehrini seven ve korumuş İzmirlileriz. Sizler de İzmir’in ve İzmirlilerin hakkını korumak amacı güden kuruluşlarsanız birlikte olalım. Bizleri sadece araçla ve bisikletle geçtiğiniz yerlerin sahipleri olarak bilmeden, görün, dinleyin, dinleyelim” diye konuştu.

 
Açık renkli araçlar daha az yakıt tüketiyor
 
Selda Bağcan'ın 8 bin eurosunu çalan hırsız tanıdık çıktı
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeyno 17 Mayıs 2019 Cuma 01:04

Mimarlar odası siz ne işe yarıyorsunuz, kalkmış İnciraltı için laf ediyorsunuz

Yorumu oyla      4      5  
Mehtap 16 Mayıs 2019 Perşembe 22:51

Dün olsun bugün olmasın demek ne demek.Lütfen İnciraltinın halkını gelsinler görsünler dinlesinler. İnciraltinın uygun bir planlama ile planlanması için tüm yetkililere sesleniyoruz.Soz verenlerde sözlerini tutsunlar .Herkes elinden geleni yapsın.

Yorumu oyla      4      5  
Zeynep zeynep 16 Mayıs 2019 Perşembe 22:42

Yeter artık halk sanki 4o YIL geride kalmış. Sobalı evler naylon barakalar bölünüp bölünmüş avuc ici kadar miras mallar.Atalarimiz bekleye bekleye vefat etmişler. Buraların modern uygun bir plan dahilinde turizme dayalı güzel bir yapılaşma yapılmasına neden müsaade edilmiyor. Önüne engel konuluyor.Cevredeki yapılar yapılırken neredesiniz.Mangal hali yıkama restoran işletenler tuzu kuru olanlar .Lütfen mağdur olanlarida düşünün. İnciralti niye İzmir''in gururu olmasin. Sesimizi duyun tüm yetkililer.

Yorumu oyla      4      5  
Arzu 16 Mayıs 2019 Perşembe 20:47

Bir gecede heryeri gecekondumu yapalim ağaçlarimiz zaten verimsiz söküp çoğunu attık sayın mimarlar odası zararımızı sız cebimizden mi karşılacaksınız

Yorumu oyla      4      5  
Havva 16 Mayıs 2019 Perşembe 20:44

Mimarlar odası bayraklı gökdelen dolu nerdeydiniz ??? Özdilek avm istinye park yapılırken gözleriniz körmüydü çok komiksiniz

Yorumu oyla      4      5  
Ayse 16 Mayıs 2019 Perşembe 19:48

Pardon neyin yeşiliymiş anlayamadık bir gecede tüm ağaçlarimiz mafoldu borlu sulardan kimin mali hakkında yorum yapiyorlar senelerdir vergileri verilen topraklara hazine malınmış gibi davranıyorlar kendilerinin bir ağaçlık yeri olsa ne yaparlardı şehrin ıçinde ne tarımı yakın ilçeler tarla dolu ne ekilende bir hayır var ne toplanilanda onarlar odası neyin kafasını yaşıyor heryer gökdelen doldu neredeydiler o gökdelenler yapılırken niye kimsenin sesi çıkmadı

Yorumu oyla      4      5  
Balcovali 16 Mayıs 2019 Perşembe 19:19

Balcova bir butun olarak ( Cetin Emec Mahallesi, Inciralti , Bahcelerarasi ) planlanmali. Sehir icinde planli yapilarin, sitelerin yapilacagi alan kalmadigi gibi, Balcova''nin genisleyecegi alani yoktur. Tarim alanlarini imara acmak yerine tarimsal niteligi olmayan dagi (Cetin Emec) imara acmalidir buyuksehir

Yorumu oyla      4      5  
tohumculuk 16 Mayıs 2019 Perşembe 17:15

Inciraltinin rehabilite edilmesi halinde tohumculuk icin ideal biryer oldugunu dunya biliyor biz anlayamadik. Sanki demir cimento yiyecegiz

Yorumu oyla      6      6  
ismail 16 Mayıs 2019 Perşembe 16:38

Bayraklı,Bornova,istinye park ve özdilek için bir şey yapmayan/yapayan bu odsnın gücü bu bölge sahiplerine yetiyor. Yazıklar olsun bu kurula. İzmire katkısını bile düşünemiyorlar.

Yorumu oyla      5      5  
ismail 16 Mayıs 2019 Perşembe 16:34

Mimarlar odasının İnciraltının tarım arazisi olarak kalması iddiası,bu toplumun bu bölgeden haberi olmadığının ve halkın çektiklerini bilmediğini/anlamak istemediğini göstermektedir.Oda bşk.nı kınıyorum.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açık renkli araçlar daha az yakıt tüketiyor
Bursa'daki bir meslek lisesinin Motorlu Taşıtlar Bölümü öğrencileri ile ...
Heyelan bir mahalleyi yok etti! 15 ev yıkıldı
Ordu'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce meydana gelen ve riskli olduğu gerekçesiyle ...
Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Şırnak bölgesinde hava harekatları ile desteklenen ...
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
Ege Bölgesi’nde denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin ...
Siyanür dehşetinde yeni gelişme!
Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür ...
Ecrin'i arama çalışmalarında yeni gelişme
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 9 gün önce evinin önünde oyun oynarken ...
 
Ünlülerin uyuşturucu davasında yeni karar
Aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'in de bulunduğu ...
Akdeniz'de korkutan deprem!
Akdeniz'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Uyuşturucu davasında ünlü isimlere hapis cezası!
Ünlülerin uyuşturucu davasında karar çıktı. Bir çok ünlü isim hapis cezasına çarptırıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva