HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2019 Cuma - 14:26

İmamoğlu’ndan İzmir’de mesaj seli: Soylu’ya yanıt... Yenikapı için tarih verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, israf gerekçesi nedeniyle Yenikapı Meydanı'na çekilen araçlarla ilgili pazar günü ayrıntılı bilgi vereceklerini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'kayyum' çıkışına yanıt veren İmamoğlu "polemiğe girmeyeceğim" dedi.

İmamoğlu’ndan İzmir’de mesaj seli: Soylu’ya yanıt... Yenikapı için tarih verdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, fuar açılışı kapsamında geldiği İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Ziyarette basının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, israf gerekçesi Yenikapı Meydanı’na getirilen araçlar ile ilgili Pazar günü geniş açıklama yapacaklarını söyledi. Soylu’nun ‘kayyum’ çıkışına yanıt veren İmamoğlu, “polemiğe girmeyeceğim, polemik üretmek marifet değildir. Biz projelerimizle konuşuruz gerisi laf-ı güzaf” dedi.

- İZMİR’DE İMAMOĞLU İZDİHAMI!

HDP ziyareti kapsamında gelen eleştirilere yanıt veren ve Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan ailelere seslenen İmamoğlu, “Evlatları için eylem yapan annelerin yanındayım” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

(İEF mesajı) "Tunç Soyer başkanımla bir arada olmaktan keyif aldığımı belirtmek isterim. Türkiye'deki fuarcılık ve ticaret tarihinin en önemli buluşma noktalarından biri olan fuarda bu yıl onur konuğu olarak davet edilmek bizim ve şehrimiz için büyük bir onur. İstanbul ve İzmir'in her konudaki birlikteliği Türkiye için muazzam bir enerji doğuracaktır. Tarımda, ekonomide, turizmde Türkiye'ye öncü politikaları, öncü tasarımları geliştirecek iki yetenekli, iki yaratıcı kentten bahsediyoruz. 22- 23 milyonluk iki şehirden bahsediyoruz. Hesap yaptığımızda ülkede her 4 kişiden 1'inin yaşadığı nüfustan bahsediyoruz. Sorumluluğumuz büyük iki başkan olarak; ama bizim müthiş bir kolektif çalışma ruhumuz var. Bu kolektif ruhla Türkiye'ye güzel işler yapacağız" 

(Bakan Soylu’ya yanıt) Polemiklerle ilgilenmiyorum. Polemik üretmekle marifetmiş gibi görünüyor. Biz projelerimizle konuşuruz. Gerisi laf-ı güzah. Polemikle ilgili bir yeteneğim, becerim yok. Bu herhalde beceri istiyor. Geçmişten günümüze bu tür polemikleri koyanlar tam tersini yapabiliyorlar. Ben şu an ne savunuyorsam beş yıl sonra da aynı şeyleri savunuyor olacağım.

(Yenikapı’da arabaların dizilmesi) Biz israfı topluma anlatmak istiyoruz. İsrafın boyutu göstermek istiyoruz. Yaptığımız şey israfla ilgili aslında ne kadar boşvermişlik, bunun karşılığında ne kadar gereksiz bir toplum ya da kamu parasının kötü harcandığının göstergesi. Biz bunu toplum görsün istiyoruz, sonuna kadar da göstereceğiz. Başka örnekleri de ortaya koyacağız. Bu bir siyasi mesele değildir. Biz tasarruf yapıyoruz. Lüzumsuz masrafları ortadan kaldırıyoruz. Burada bizi ilk alkışlaması gereken, hükümetin değerli üyeleri. Niçin? Aslında biz örnek oluyoruz.

Ülkede protokol adına, şov yapma adına, protokolün giderlerini artırma adına ne yapılıyorsa hangi bakanlık, hangi kurum varsa işin içinde herkes, kendine çekidüzen versin. Ülkenin 1 kuruşuna dahi kurumların ihtiyacı var, hepimizin ihtiyacı var. Şehrimize daha iyi hizmet verme adına yaptığımız bu. Bundan ders çıkarsınlar. Bundan CHP'li belediyeler de diğer siyasi partiler de ders çıkarsın ya da merkezi hükümet de ders çıkarsın. Ben eminim ki şu anda bütün siyasi partilere oy vermiş insanlar alkışlıyor. Bazen alkışlar duyuluyor. Bazen de içlerinden alkışlıyorlar. Endişelerinden açıkça alkışlayamayabilirler. Ben onu hissediyorum. Bu bakımdan pazar günü hazıklıkları yaparak sizi bilgilendireceğiz. Şu anda süreç devam ediyor. Bu görünen kısmı, görünmeyen kısmı da var. Daha önce ne yazık ki hovardaca harcanan paralarla muhafaza edilmiş birçok araç, 23 Haziran'dan hemen önce iadeleri ya da devirleri yapılmıştı. Olsun, o da bir kazanım. Bunların da tespitleri var. Benim polemikle ilgili inan ki hiç yeteneğim yok. Bu herhalde beceri istiyor. Geçmişten bugüne baktığınızda bu tür polemikleri ortaya koymuş insanlar sonra tam tersini söyleyebilen, tam tersine davranabilen insanlar olabiliyor genelde. Ben inanın, anlamam. Geçmişte ne söylüyorsam, ne düşünüyorum şu anda da aynı şeyi yapıyorum. Göreceksiniz, 10 yıl sonra da aynı şeyleri söyleyecek ve aynı şeyleri toplum önünde anlatıyor olacağım. Ne yazık ki bende bu beceri yok.

(Kaftancıoğlu’na verilen ceza) Türkiye'nin hukuk yoluyla gündem yaratarak, insanları suçlayarak, yargılayarak, insanları kutuplaştırmak gibi yol ve yöneteme ihtiyacımız yok. Tam tersine adalet duygusu, hukukun işleyişi toplumu birleştirmeli ve gerçekten inancı bu topraklara daha büyütmeli. Sabah da söylemiştim, karar üzücüdür. Elbette ki karar can sıkıcıdır. Canan Kaftancıoğlu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisinin, Türkiye'nin en büyük kentinin il başkanıdır. O manada bu yol haritasında Canan Kaftancıoğlu'nun daima yanındayız. Bu hukuksuzluğun üst mahkemede giderileceğine inanıyorum. Türkiye'mizin bu konuda en doğru kararı verecek hakimleri, savcıları her şeye rağmen vardır. En doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Ben de hem il başkanı hem de yol arkadaşı olarak Canan hanımın yanındayım. İnanıyorum bu konu çözümlenecek ve ülkenin gündeminden kalkacak ve biz işimize bakacağız. Bizler yine kol kola bir arada ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz. Bu gündemden kurtulmamız gerekiyor

(HDP önünde eylem yapan aileler) Tabi ki evladının teröre teslim olduğunu görerek orada feryat feryat oğlunu tekrar isteyen annelerin yanındayım. Bakın, bu ülkede gençlerimiz terörün kıskacına girmesin, diye uğraşıyoruz. Hem İstanbul hem de Türkiye'nin her yerine moral vermek istiyoruz. Biz çocuklarımızın iyi eğitim almasını istiyoruz. Gençlerimiz hayata umutla baksın. Kimse kendini kenara atılmış, adaletsizliğe uğramış ya da kutuplaşmış bir ülkede sağ sola savrulmuş gibi hissetmesin. Demokrasiye en uygun biçimde, bu ülkenin yasalarına en uygun biçimde demokrasinin güçlendirilmesini istiyoruz. Yasaya uygun bir biçimde kurumların güçlendirilmesini istiyoruz. Demokrasiyi güçlendirirsek herkes kendi varlığını ortaya koyabildiğini düşünürse siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kurumlar hatta kişiler o zaman ruhu ferah olur. Biz kurumların güçlendirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bunu yapmadığınız zaman terör örgütleri güçleniyor. Terör örgütlerinin zayıflatılması ve bertaraf edilmesini istiyoruz. Böyle bir atmosferi sağlarsanız bu olur. Bu sadece silahla da olmuyor. Ben oradaki annelerin elbette yanındayım. Çocuklarının terörden kurtulması için biz de çaba gösteriyoruz. En önde mücadele etmeye hazırız; ama bunun başka yöntemlerini başkaları unutmasın. Yani sağda, solda, sokakta gezen bir makamda oturanı 'terörist' ilan ederek bu sorunu çözemezsiniz. Bu sorunun çözümü başkadır. Bu sorunun çözümü hukuk yoluyla olur, Meclis'te olur, siyasi platformlarla olur. Sadece orada bulunan annelerin değil terörün kıskacına girmiş bütün gençlerimizin kurtarırız, memleketin saygın bireyleri haline getiririz. İster doğuda ister güneyde isterse kuzeyde nerede yaşıyorsa yaşasın baktığımız pencere budur. 82 milyon vatanseverimiz var. Biz o vatansever yurttaşlarımız için mücadele eden insanlarız. Topluma böyle bakmazsanız toplumu barıştıramazsınız. Umuyorum Türkiye'nin terör belasından kurtulduğu günlerde, mutlu, güzel, üretken günlerde birlikte oluruz

İZMİR’DEYİM, COŞMAK İSTİYORUM
Cumhuriyet Kuruluş yıllarında düzenlenen ve ilk olma özelliği taşıyan İzmir İktisat Kongresi’ne atıfta bulunan İmamoğlu, ‘yeniden iktisat kongrelerinin düzenlenmesine ihtiyaç var’ dedi. İzmir’e geldiği için duygulandığını belirten İmamoğlu, esprili biçimde “İzmir’deyim, coşmak istiyorum” dedi.

İmamoğlu, şunları söyledi: “İktisat kongreleri düzenlemeye ihtiyaç var. Çümnkü ekonomi okuması bile yapamıyoruz biz. Eğer ekonomi kötü gidiyorsa ya işsizlik varsa haydi bakalım Ekrem’in saç başı, Tunç Bey’in kaşı gözü derken gümbürtüye gidiyor. Gerçeklerle uğraşamıyoruz. Geçmiş iktisat kongrelerine baktığımız ülkemizin kurucusunun ne büyük bir insan olduğunu görüyoruz. İzmir’deyim,coşmak istiyorum”

EGEDESONSÖZ'E KONUŞTU: İSTANBUL VE İZMİR SİNERJİ YARATACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu, Egedesonsöz’e konuştu. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) 88’inci kez kapılarını açacak olmasından dolayı gerçekleşecek programa katılmak için kente gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “İstanbul ve İzmir’in oluşturacağı sinerji Türkiye’nin kalkınmasına motivasyon olacak” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte uçak yolculuğu yaptığı sırada İzmir mesajı veren Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “İzmir ve İstanbul'un birlikte oluşturacağı sinerji, Türkiye'nin kalkınmasına motivasyon olacaktır. Bu duyguyla Türkiye'mizin tarihi İzmir Enternasyonel Fuarına bugün eşlik edeceğim. 1. İzmir İktisat Kongresinde elde edilen kalkınmacı ruh gibi...” diye konuştu. 

 
Selçuk'ta 'deniz sıfır' jeotermale tepki!
 
Urla'yı korkuluklar bastı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 7 Eylül 2019 Cumartesi 08:45

Genelkurmay başkanını,ordu komutanlarını içeri attıranlar milliyetçi oldu.Habur u yaşatanlar,PKK lıları ellemeyin diyenler milliyetçi oldu.Ya geçin bu sıkışınca PKKlı ,Fetöcü yaftasını yapıştırıp insanları karalamaya içeri atmaya uğraşıyorsunuz vede komik oluyorsunuz.Acınacak haldesiniz.

Yorumu oyla      5      6  
İzmirlii 6 Eylül 2019 Cuma 22:23

Biri eşcinsellere destek olur, biri teröristlere destek olur, diğerleri zaten devleti soyup duruyor... Allah bize hayırlı yöneticiler nasip etsin...

Yorumu oyla      4      5  
Yavaş olun 6 Eylül 2019 Cuma 20:31

Ülkeyi yönetmiyorsunuz. Yalnızca kentleri yönetiyorsunuz. Şov yapmaktan öteye geçemiyorsunuz. Mevkidaşlarınızla muhattap olun, ülkeyi yönetenlerle değil. Biraz daha haddinizi bilin...

Yorumu oyla      5      13  
bayraklı lı 6 Eylül 2019 Cuma 20:18

iki şowmen bir arada tirübünlere oynamayı çok seviyorlar bunlar hdp ve pkk oylarıyla seçilen atatürkçü görünümlü terör sevicileri.

Yorumu oyla      6      13  
Lombak 6 Eylül 2019 Cuma 18:59

Canan hanımın yol haritasının yanında olup oğulları hdpkk tarafından dağa kaçırılan annelerin de yanında olmak epey yaman çelişki. Kayyum dosyasının ilk evraklarından biri olabilir. Y-Chpyi hayretle izlemeye devam ediyorum.

Yorumu oyla      8      13  
Z.B 6 Eylül 2019 Cuma 17:24

Tek ihtiyacımız olan şey; doğru olduğuna inandıklarımızı cesaretle ve kararlılıkla savunmak ve gelecek güzel günlere olan inancımızda as ve asla uzaklaşmamaktır.Bu yolculukta yalnız değilsiniz Sayın Başkanlar...

Yorumu oyla      15      6  
izmirli 6 Eylül 2019 Cuma 16:17

batı kültürüne hoşgeldiniz sayın başkan..

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri'nden başkanlara 'yoksullukla mücadele' talimatı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir çocuk yatağa aç giriyorsa belediye ...
Yenikapı'ya çekilen araçlar için Soylu'dan açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, israf gerekçesi ...
Çandarlı’da 1300 aile susuzlukla karşı karşıya!
İzmir Dikili Çandarlı Mahallesi’nde 30 yıl önce açılan ve site sakinlerinin ...
 
CHP'li Beko, Küçük Menderes'in çığlığını meclise taşıdı
Küçük Menderes Nehri’ndeki balık ölümlerinin artması üzerine konuyu Meclis ...
Kılıçdaroğlu İzmir’de: İki kentte yoğun program
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ve Aydın programı kapsamında ...
AK Partili Dağ’dan flaş çıkış: İzmir'de kayıp araçlar var!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ İstanbul’da ...
 
Sayı belli oldu: CHP'nin İzmir'de kaç üyesi var?
CHP Merkez Yönetim Kurulunca hazırlanan rapora göre, CHP'nin üye sayısı ...
Saat belli oldu: İki başkandan ‘mini’ İzmir yürüyüşü
Fuar açılışı kapsamında bugün kente gelecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye ...
AK Parti'de ihracı istenen dört isme tebligat
Dört ismin yedi gün içinde savunma yapmamaları halinde bu haklarından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva