HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Eylül 2019 Çarşamba - 10:32

İlki başardı... ''Kavacık'ın Amazon'u'' dereceye girdi

Kavacık  Festivali’ndeki üzüm yarışmasına ilk kez bir kadın katıldı ve dereceye girmeyi başardı. Yarışmada ikinciliği elde eden Fatma Yılmaz, bir şeylerin aşılması gerektiği düşüncesiyle hareket ettiğini ve başarısının diğer kadınlara örnek oluşturduğunu söyledi.

İlki başardı...  Kavacık ın Amazon u  dereceye girdi

Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali, geçen hafta sonu büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 21-22 Eylül tarihlerinde yapılan festivali binlerce kişi izledi. Etkinlik kapsamında geleneksel olarak düzenlenen üzüm yarışmasında ise bir ilk yaşandı. Önceki yıllarda sadece erkeklerin katıldığı yarışmada ilk kez bir kadın yer aldı ve dereceye girmeyi başardı. Yarışmada ikinci olan Fatma Yılmaz, ödülünü Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği’den aldı.

EŞİ DESTEKLEDİ
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun geçen yılki festival konuşmasında yaptığı  “Her yıl erkekler katılıyor ve kazanıyor. Umarım gelecek yıl kadınlar da katılır” çağrısı üzerine aynı gün eşi Yakup Yılmaz’a danıştığını vurgulayan Fatma Yılmaz, “Başkan konuşmasını yapar yapmaz eşime, ‘Eğer seneye festival olursa ben de katılacağım’ dedim. O da destek verdi. Bir şeylerin aşılması, buna da birinin önderlik yapması gerekiyordu. Burada önder ben oldum. Çok da güzel oldu. Hiç ummadığım bir arkadaşım, benden cesaret almış. Gelecek yılki yarışmaya kendisinin de yazılacağını söyledi” dedi.

Üzüm bağını tek başına bir erkeğin yetiştirmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Yılmaz, “Burada köy yerinde bir kadın erkekten daha çok çalışıyor. Kadın erkekle birlikte bağa giriyor. Erkek eve geldiğinde ya yatıyor ya da kahveye çıkıyor. Oysa kadınlar ya yemek, temizlik yapacak ya da çocuklara bakacak. O nedenle bu yarışmaya tüm kadınların katılmasını isterim. Bağda birlikte çalışıyorsak, başarıyı da paylaşacağız” diye konuştu.

BAŞKAN SELVİTOPU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na, köye ve üreticiye yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Muhittin Selvitopu Başkanımız gelmeden ve kooperatifimizin kurulmasını sağlamadan önce köyümüzün adı çok duyulmuyordu. ‘Hafta sonları gelen olacak mı?’ diye düşünürken, şimdi hafta içi bile kalabalık. Önceleri üzümümüzü satmakta zorlanıyorduk. Şimdi buraya o kadar çok gelen var ki, neredeyse hale göndermeye üzüm kalmıyor. Eskiden İzmir’e üzüm satmaya gidiyorduk. Şimdi İzmir ayağımıza geliyor. Özellikle festivalle köylümüz iyi para kazanıyor. Herkes gözlemedir, yemektir bir şeyler yapıyor.  10 yıl önce köyümüzden göç başlamıştı, üzüm para etmiyor diye... Son 2-3 yıldır ise geri dönüş yaşanıyor.. Üstelik sadece köylülerimiz geri dönmüyor, dışarıdan da göç alıyoruz. Kimi kiralık ev bakıyor, kimi yer alıp üzerine konut yapıyor. Bilmiyorum ama bir 100 hane yabancı olmuştur köyde.”

Yılmaz, başkan yardımcısı olduğu S.S. Kavacık Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin katkısını da, “12 üyeyle başladık; 29 üyeye ulaştık. İnşallah sayıyı daha da artıracağız” sözleriyle değerlendirdi.

ÇOCUĞA BAKAR GİBİ…
Üzüm yetiştiriciliğinin zor bir meslek olduğuna da belirten Yılmaz, “Aynı bir çocuğa bakar gibi bakıyorsun. Küçücük bir çubuk dikiyor, 5 yıl hiç beklemeden bakıyorsun 5 yıldan sonra sana geri dönmeye başlıyor. Sevgiyle, emekle, özveriyle ve sabırla bekliyor, sürekli veriyorsun. Biz 8 yıl oldu dikeli. 3 yıldan beri verim almaya başladık” dedi.

 
Çeşme'de uyanıklar iş başında: Şeytanın aklına gelmez!
 
Pınar Karşıyaka’nın ‘mabedi’ yeni sezona hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ öğrencilere fidan dağıttı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Karacaoğlan Mahallesi'nde bulunan ...
Soyer'den kadın otobüs şoförlerine övgü
İzmir Büyükşehir Belediyesi kadın otobüs şoförleriyle birlikte toplu ulaşımda ...
Başkan Sandal: Tüm sorunları tek tek çözeceğiz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle gezilerinin ikincisini ...
 
AK Partili Boztepe önerdi, Büyükşehir harekete geçti: Her mahalleye kreş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında ...
Karaburun’da ulaşıma kadın eli değdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Karaburun Belediyesi’nde de toplu ...
'Arka sıradakiler' için kolları sıvadı
31 Mart seçimlerinde, “Önceliği arka sıradakilere vereceğiz” söylemiyle ...
 
Bergama Belediyesi 5 dakika arayla 10 arazi satacak!
Bergama Belediyesi’ne ait 10 adet taşınmaz 8 Ekim tarihinde 5’er dakika ...
Gurur projesi model oldu: Filizler Ankara yolcusu
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde başlatılan ...
Konak'tan 'Patival'e davet
Konak Belediyesi’nin Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Lider Pet FoodveKinderland/Çocuklar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva