HABERLER>POLİTİKA
16 Ağustos 2018 Perşembe - 10:35

İl Başkanı Şengül'den Körfez Geçiş çıkışı: Bunların derdi çevre değil!

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şengül, projenin yürütmesini durduran sivil toplum örgütlerine yüklendi.

İl Başkanı Şengül den Körfez Geçiş çıkışı: Bunların derdi çevre değil!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Körfez Geçiş Projesi’nin İzmir için hayati önem taşıdığını, projenin hayata geçmesiyle İzmir’in tıkalı damarlarının açılacağını vurguladı. Şengül, Körfez Geçişi Projesi’ne, İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin “Projenin koruma alanları ile Gediz Deltası sulak alanı üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin yeterince incelenmediğini” vurgulayarak verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Şengül, “ Buradaki amaç, yapılan bir projeyi durdurmak ya da engellemek olmamalı. Körfez Geçişi Projesi’ne karşı olan sivil toplum örgütleri ve destekçileri samimi ise, ‘Güzergahta bir sıkıntı var ama gerekli düzenlemeler yapılırsa sorun çözülür’ demeli. Yani ortaya bir alternatif sunmalı.  Ancak ortaya bir çözüm de sunmuyorlar. Bunların derdi flamingolar ya da çevre değil. İdeolojik bir yapı var ve bunların arka planında gizli örgüt gibi, İzmir küçük kalsın, İzmir’e kimse gelmesin İzmir’in nüfusu artmasın diye uğraşıyor.  Bu sivil toplum örgütlerinin araştırıldığında İzmir’e ne zaman bir proje yapılsa hep dava açmışlar onu görüyoruz” diye konuştu.

Kent merkezindeki trafik sorununun her geçen gün arttığını ve bir kaos yaşandığını söyleyen Başkan Şengül, “İzmir’de trafik kilitlendi, kentimiz boğuluyor. İzmir çok ciddi anlamda ulaşım ve otopark sorunu çekiyor. İşte Körfez Geçişi Projesi, mevcut sorunların çözümü için çok önemli. Bu proje ile kent içine girmeden, transit olarak karşıdan karşıya geçişler olacak. Bu sayede Alsancak’ın trafiği de rahatlayacak. Aynı zamanda çevre yolundaki yoğunluk da azalacak. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı’nın planladığı ikinci çevre yolunun da Körfez Geçişine bağlanmasıyla birlikte İzmir’in tıkanmış damarları açılacak. Tüm engellemelere rağmen Körfez Geçişi Projesi hayata geçirilecek. Eğer çevre ve ekosistem ile alakalı hassasiyet varsa Bakanlığımız, üniversite ve gerekli kurumlarla çalışmaları yapar. Projeyle ilgili sıkıntı varsa da alternatif oluşturulur ama proje kesinlikle hayata geçirilecek” dedi.

 
Arı soktu, ormanda bayıldı, 6 saat sonra kurtarıldı
 
Bakan Soylu'dan önemli uyarı: Bir tane alan bile…
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sayın Şengül 16 Ağustos 2018 Perşembe 20:07

Yorumları dikkatlice okudum bu konu sürekli gündeme geldiğinde kimse körfez geçişi istemiyoruz demiyor, devletimiz yapacak ise yarın başlasın ama yap işlet devret modeli ile yapılacak ise istemiyoruz diyor.İstanbul'daki 2 köprü ve boğaz geçişi için yapımcı firmalara garip rakamlarla devlet geçiş garantisi verdi hemde döviz cinsinden.O köprüler ve boğaz geçişi çok pahalı insanlar geçmeyince devlet garanti verdiği rakamı döviz cinsinden ödüyor, dövizin artışı ortada.Bütün insanların verdiği vergilerden yapımcı firmalara devlet garantisi ödeniyor.İnsanların sadece karşı çıkması yap işlet devret modeline.Yıllardır dava diye Ak Partiye oy verenler de aynı fikirde olmasına rağmen bu konuyu zaman zaman parti yetkililerinin gündeme getirmesi insanların kafalarında garip soru işaretleri oluşturuyor.

Yorumu oyla      10      5  
dert 16 Ağustos 2018 Perşembe 19:24

Keşke sizin derdinizde milleti döviz borcunun altına sokacak körfez geçişi yerine İzmir'e metro yapmak olsa. Halkapınar-Otogar arasını 15 yıl önce ulaştırma bakanı söz verdi İzmir'e yapılacak en kolay metro hattı niye hala yapmadınız? Bende yap işlet devret modeli ile istemiyorum.Sizin derdiniz de olacaksa İzmir'e metro yapmak olsun.

Yorumu oyla      10      5  
eğer 16 Ağustos 2018 Perşembe 19:20

Eğer yap işlet devret modeli ile değil hazine bu körfez geçişini yapacak ise yarın kazmayı vurun.Yap işlet devret modeli ile milleti dolar borcunun altına sokmayın.Bayraklı Karabağlar ilçe sınırları hala insanların istediği gibi değil.İnşaattan vazgeçin milletin hali perişan neden ağzınızdan tarım ve hayvancılığa destek çıkmıyor.

Yorumu oyla      10      5  
Neden 16 Ağustos 2018 Perşembe 19:15

Neden İzmir'e 1 metre bile metro yapmıyorsunuz? Derdiniz fikriniz körfez geçişi.Ak Partili büyükşehir belediyelerine hafif raylı ve metro yapımı için hazineden para verilirken İzmir'in hakkını niye savunmadınız? Bu körfez geçişi birine söz verildi de hala yapılamıyor diye mi bu konu temcit pilavı gibi gündeme getiriliyor? Metro yapın bakalım istemeyen olacak mı.İstanbul'daki 2 yeni köprü ve boğaz geçişi için yapımcılara hesapsızca devlet dolar olarak geçiş garantisi verdi milleti dolar borcunun altına soktunuz.Sayın Naci Ağbal bakan iken sadece Osmangazi köprüsüne devlet olarak verdiğimiz geçiş garantisinden borcumuz 760 milyon dolar dedi o günlerde dolara 6-7 tl değildi.Milletin aklı ile alay etmeyin.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:59

İstanbul' a gelince 3 köprü , 1 tüp geçit, Marmaray yapıldı ise bize niye yapılmasın ? Yapılmasın , istemiyoruz anlayışını bırakmak lazım. Bu şehir planlı bir şekilde büyümelidir. Yol da lazım metro da ... koskoca şehir Yeşillik Caddesi'ne, Anadolu Caddesi' ne mahkum olmuş durumda. İZBAN ile mevcut yollar ile bu iş olmaz. İzmir'e metro ve geniş bulvarlar lazım. Türkiye' nin 3.büyük şehrinde 4 şeritli yol yok. Bugün çevre yolu olmasaydı trafik berbat olurdu. Burada önemli olan projenin yapılış biçimi. Mevcut projeyi eleştirebilirsin ancak İzmir' de dert hiçbir şey yapılmasın. Şu şekilde yapılırsa daha iyi olur diye bir öneri yok, hep işi yokuşa sürmek var. Bu şehrin katı atık tesis sorunu da yıllardır aynı zihniyet yüzünden çözülemedi. Bugün çağ dışı bir yöntem ile çöpler depolanıyor. Ayrıca araba vapuru da çözüm değil. Yoğun yolcu olan yere metro değil de metrobüs yapmaya benzer.

Yorumu oyla      11      8  
arif 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:00

köprü değil metro istiyoruz

Yorumu oyla      12      6  
Mustafa Narin 16 Ağustos 2018 Perşembe 14:51

Bu projenin İzmir trafiğini rahatlatmakla yakından uzaktan ilgisi yok, attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmez.

Yorumu oyla      12      8  
Bülent ışık 16 Ağustos 2018 Perşembe 14:22

Izmir'in nüfusu artmasın mümkünse düşsün istiyorum.

Yorumu oyla      15      6  
Yok artık ! 16 Ağustos 2018 Perşembe 13:48

Son zamanlarda dikkat ediyorum da sosyal medyada yerel seçimlerde oyumuz İyi Parti' ye diye propaganda yapan tipler var. Bunlar oyunu İyi Parti' ye vermeyecek olup, maksat CHP ' nin oylarını düşürüp AKP' yi İzmir' e aldırmak isteyen tiplerdir. Oyuna gelmemek lazım. İyi Parti'ye genel seçimlerde millet oy verdi ancak vekili MHP' ye geri döndü. Madem dönecektin ne diye İyi Parti'den aday oldun ? Seçim bitti hemen çıktılar ittifak bitti, AKP' ye de biz buradayız, MHP' ye muhtaç değilsiniz dediler.

Yorumu oyla      15      7  
izmirli 16 Ağustos 2018 Perşembe 13:35

izmir trafiğinin bu projeyle alakası nedir izmir 4 mılyon daha ne kadar kalabalık olsun kırsal kesimi daha ne kadar boşaltacaksınız siz once çevre yolunu menemene kadar bitirin söz verdiğiniz otogar metrosunu yapın açıklamalarınız samımı değil..rant beton zihniyeti..izmiri size yedirmeyeceğiz azcık bilim adamlarına saygı gösterin

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır'dan İzmir'de meslek odalarıyla zirve
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İnşaat, Peyzaj, Çevre, Mimarlık, ...
CHP'li Beko'dan silikozis çıkışı: Acil adımlar atılmalı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, kot taşlama ...
Kozak Yaylası'na altın madeni meclis gündeminde!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ovacık ...
 
Çavuşoğlu açıkladı: Rusya'dan vize kolaylığı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklamalarda ...
Türkiye'ye 15 milyar Dolar yatırım yapacak
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin ...
Çavuşoğlu: Herkes dolardan çıkmanın yolunu arıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan gerilimle birlikte tüm dünyanın ...
 
Gaziemir’de gergin danışma kurulu: Yok öyle yağma!
Değişimi savunan isimlerden Gaziemir İlçe eski Başkanı Tekin’in, danışma ...
Bahçeli: ‘Buna sessiz kalamayız…’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaşanan son gelişmelerle ilgili yaptığı ...
CHP'li Bayır: Yerel seçimlerden sonra kurultay toplanır
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, olağanüstü kurultay isteyen ve ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva