HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2018 Pazar - 09:16

İkinci kez askere çağrıldı, hikayesi şaşırttı

Iğdır'da yaşayan Mustafa Tokuş isimli vatandaş, vatani görevini yaptığı halde ikinci kez askere çağrıldı. Tokuş'un babası tarafından iki kez nüfusa kaydedildiği ortaya çıktı.

İkinci kez askere çağrıldı, hikayesi şaşırttı

Iğdır'da ikamet eden 3 çocuk babası Mustafa Tokuş, öz annesinin imam nikahlı olduğunu, babası tarafından resmi nikahlı üvey annesi üzerine kayıt ettirildiğini belirtti.

Tokuş, “Babam zamanında yedi evlilik yapmış. Beş imam, iki resmi nikahlı olmak üzere toplam yedi karısı olmuş. Babam bu evlilikler içinde resmi nikahlı karısı olan Güllü ile evleniyor. Belli bir zaman geçtikten sonra Güllü ile boşanmadan benim öz annem olan Seyran’la evleniyor. Bir süre beraber yaşadıktan sonra ben dünyaya geliyorum. Dünyaya geldikten sonra öz anneme resmi nikahı olmadığı için, beni resmi nikahlı eşi olan Güllü’nün üzerine kaydediyor.

 

 

Daha sonra Güllü’yü boşadıktan sonra belli bir süre öz annem Seyran’la yaşamaya devam ediyor. Öz annem olan Seyran’dan da boşanarak bu sefer İpek annem ile evleniyor. Daha önce boşandığı Güllü annemin üzerindeki kaydı silmeden, beni İpek annemin üzerine kaydediyor.

Durum böyle olunca nüfusta iki tane Mustafa görünüyor. Kayıtta iki Mustafa göründüğü için ben bu sefer asker kaçağı olarak görünüyorum. Babamın yaptığı yedi evlilik içinde bir tek Mustafa benim. Eskiden babamın yaptığı hatalardan dolayı kayıtta iki Mustafa görünüyor” dedi. 

“ASKERLİĞİ YAPAN BENİM BENDEN BAŞKA MUSTAFA YOK” 
1978 doğumlu olduğunu belirten Tokaş, “1998 yılının 8’ci ayında Bilecik 9. Jandarma Er. Eğitim Alay Komutanlığı 8. Bölükte, 1978/3 tertip olarak acemi birliğine gittim. Acemi birliğimi tamamladıktan sonra, usta birliğim için Siirt Şirvan Hürmüz karakolunda Jandarma komando olarak askerlik görevimi 2000 yılında tamamladım. Benim orada arkadaşlarım, anılarım ve çektirdiğim fotoğraflarım var.

Şu anda bile asker arkadaşlarım ile konuşuyorum. Asker kaçağı göründüğüm ve bu olayın düzelmesi için Milli Savunma Bakanlığı ve Nüfus müdürlüğüne dava açtım. Askerliğini yapmamış ve askerliğe gideceksin diye mahkemeden ret kararı aldım. Ben askerliğimi yaptım delillerim var.

Evimden dışarıya çıkamıyor, çocuklarımla ilgilenip onları hastaneye veya her hangi bir yere götüremiyorum. Kızım hasta Erzurum’a götürmem lazım götüremiyorum. Eşim okuma yazma bilmediği için götüremiyor. Ben evde mahkum ve mağdurum. Yetkililerin bu işe bir el atmalarını istiyorum” şeklinde konuştu. 

Babasıyla hiç bir yere gidemediğini ifade eden Eylem Tokuş, “Ben babamla park, sinema veya dışarı gitmek isterim. Babam asker kaçağı göründüğü için onunla bir yere gidemiyorum. Hem babam hemde biz çok mağduruz. Babamın özgürlüğüne kavuşmasını ve bizimle daha çok vakit geçirmesini istiyorum. Bu olaya bir çözüm bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çok mağdur olduklarını dile getiren anne Güzel Tokuş ise, “Çocuklarımla birlikte çok mağduruz. Eşim asker kaçağı göründüğü için çalışamıyor. Bir çocuğum hasta olduğu zaman doktora götüremiyor. Yetkililer bu işe bir el atsınlar” dedi. (AA)

 
Mahmud Abbas: Filistin Meclisi feshedilecek
 
Çekirdek çitleyerek kurtarılmayı bekledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuğa yapılan yatırım, en güzel yatırımdır
“Çocuk haklarının korunmasında meydanın rolü” başlıklı Medya Çalıştayı, ...
İzmir'de dehşet: Sokak ortasında yanmış ceset!
İzmir'in Bornova ilçesinde, vücudu yanmış halde kimliği belirsiz kadın cesedi bulundu.
İzmir'in o ilçesinde kar yağdı
İzmir'in Kiraz ilçesindeki yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü.
 
Türk ve Suriyeli öğrenciler dostluk maçı yaptı
İzmir'in Buca ilçesindeki Recep Ersayın İlkokulunda eğitim gören Türk ...
TURMEPA gönüllülerinden İzmir Körfezi'nde temizlik
İzmir'de, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA gönüllüleri, Birleşmiş Milletler ...
Bitkilerin keçeden heykelini yaptılar
Avukma Üreten Kadınlar Kooperatifi,Türkiye’de yetişen yirmi mera bitkisini ...
 
'Sarı Yelekliler' sokaklarda: Paris'te hayat durdu!
Fransa'da 17 Kasım'da akaryakıt zamlarını protesto eden Sarı yelekliler" ...
İzmirli muhtardan ilginç uygulama: 16 bin 500 damacana su bedava!
Konak’ta yer alan Kılıçreis Mahallesi’nin Muhtarı Yücel Mumcular, su ve ...
DEÜ Rektörlüğü açıkladı: O profesör görevden alındı
Rektörlüğün yaptığı açıklamada, 'Dokuz Eylül Üniversitesi, Mevlana Uygulama ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva