HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2017 Perşembe - 16:09

İki tankın önüne atlayan Sabri'den haber var!

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, peş peşe gelen iki tankın önüne atlayarak darbecilere karşı direnişin simgelerinden biri haline gelen Sabri Ünal'dan yeni haber geldi.

İki tankın önüne atlayan Sabri den haber var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen TÜBİTAK Ödül Töreni'ne katıldı. Ödül alan bilim insanlarını açıklayan Erdoğan,  "4 bilim ödülü ve 11 teşvik ödülü verildi. Yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda bu yıl bilim kategorsinde ödüle layık görülen temel bilimlerde İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Reşat Apak ile Bilkent Üniversitesi'nden Doç Dr. Fatih Ömer İlda'yı, mühendislik bilimlerinde Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Civelek'i, sosyal bilimlerde ise Koç Üniversitesi'nden Sumru Altuğ'u gönülden tebrik ediyorum"dedi.

'15 TEMMUZ GECESİ İKİ TANKIN ALTINA ATLAYAN GENCİ YURT DIŞINA GÖNDERDİM...  
15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Üsküdar'da peş peşe gelen iki tankın önüne atlayarak direnişin simgelerinden biri haline gelen Sabri Ünal'ı isim vermeden anlatan Erdoğan, "Uzay üssü ile kendi uydumuzu da fırlatmanın yolunu arayacağız. Hedeflediğimiz şekilde milletimizi hayalini kurduğu otomobili ile de buluşturacağımıza inanıyorum. Bize verilen sınırları, prangaları parçalayıp atmamız gerekiyor. Milletimiz 15 Temmuz gecesi İstiklal Marşı'nı sadece söylemekle kalmamış bizzat yaşamıştır. 15 Temmuz gecesi göğsünü namlulara siper eden, tankın altına kendini atacak kadar inançlı... Bu genç, işte bu gençlerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Ben bu gençlere inanıyorum. Ben bu genci yurt dışına gönderdim, dil eğitim alıyor. Dönüp gelecek ve yazılım alanında çalışacak.  Biz onların hizmetkârı olarak yeni nesli Türkiye’nin inşası ve ihyasında bu şekilde değerlendirecek" diye konuştu. 

"Taklit eden, hep bir adım geride olmaya  mahkumdur. Bizim artık takip etmekten, taklit etmekten çıkıp öne geçmeye, takip  ve taklit edilen olmaya ihtiyacımız var" diyen Erdoğan'ın konuşmasınnı satır başları şöyle:  Kitapla ilimle bağı güçlü olan toplumların varlıklarını uzun yıllar idame ettirdiklerini görürsünüz. Bu gerçeğin en yakın şahidi kendi mazimizdir. Ecdad at üstünde sınırlarını genişletirken bunu güçlü ilmi ve siyasi birikimi ile desteklemiştir. Abbasi'lerin altın çağlarını yaşadıkları yüzyılları Beytülhikme'nin de dünyanın her yerinden ilim talebelerini mıknatıs gibi çektiğini görürüz. Burada çizilen dünya haritasının Batlamyus'un haritasından çok daha kapsamlı olduğu kabul edilir. Yalnızca ilim erbabı değil birçok sultan farklı buluşlara imza atmıştır. Fatih bunun en somut örneğidir. Fatih Sultan Mehmet döneminin en büyük AR-GE'cisidir. İstanbul sadece askeri güçle fethedilmiştir, Fatih'in askeri alanlardaki yenilikçi kabiliyeti sayesinde de alınmıştır.Taklit eden, hep bir adım geride olmaya  mahkumdur. Bizim artık takip etmekten, taklit etmekten çıkıp öne geçmeye, takip  ve taklit edilen olmaya ihtiyacımız var. Bizim artık, bize çizilen sınırları,  zihnimize vurulan prangaları parçalayıp atmamız gerekiyor. Bu millet, tarihi  şanlı zaferlerle dolu, çağ açıp çağ kapatan ecdadın torunu olan asil bir  millettir.

"'İCAT ÇIKARMA', 'ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRME' OLUMSUZ DEYİM OLARAK DİLİMİZE YERLEŞTİ"Bu topraklar dünya bilim tarihine yön veren çok sayıda ilim adamı yetiştirdi. Peki bu ecdadın torunları olarak acaba neden bu kadar mevzi kaybettik. Nasıl oldu da bilim ve teknoloji konusunda bu kadar geriye düştük. Kimileri buna maddiyat diyor, bazıları problemi beşeri sermayede arıyor... Son 2 asırda yaşadığımız geri kalmışlığı maddiyatla, bütçe ile insan kaynağı ile açıklamak eksik olacaktır. Ben burada temel meselenin zihniyet meselesi olduğunu düşünüyorum. 'İcat çıkarma', 'eski köye yeni adet getirme' ifadeleri olumsuz deyim olarak dilimize bile yerleşti.Batı karşısında ezik, ilerlemeyi batıya öykünmekte gören, öte yandan kendi değerlerine karşı da nobran kuşaklar yetişti. Biz bile alfabemizde 'yat yay uyu, uyu uyu yat' bununla yetiştirildik. 'Çalış çalış, oku oku' denmesi gerekirdi.

KUDÜS MESELESİNDE PETROLÜ OLANLARI GÖRDÜK 
En büyük ihtiyacımız para, petrol, elmas ve  silah değil, başarabileceğimize inanmaktır. Şu anda petrolü olanları görüyoruz,  parası olanları da görüyoruz. İnanın, biz onların çok çok önündeyiz,  ilerisindeyiz.Petrol işi halletmiyor, para işi halletmiyor.Kudüs meselesinde dolarla işin halledebildi mi? Dolarlar dünyayı satın alabildi mi? Alamadı. Tek tek telefonun başına oturdular, dünyayı aradılar ama sonunda 128 ülke dünya devini, 'sen benim irademi dolarla satın alamazsın' dedi, tersledi. Hakikat yerini buldu.

Başta ABD olmak üzere onlardan İHA isterdik, bize derlerdi ki Kongre'den izin çıkmadı. Tamam da nasıl bir stratejik ortağız. Niye Kongre'den izin çıkmıyor. Ama ne oldu, kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Biz şimdi silahlı İHA yapar hale geldik. Bu İHA'larımız 32 bin fite kadar çıkıyor. Daha da güçlü olanların üretir hale geldiler, geliyorlar. Siyasi bağımsızlık, ekonomik ve teknolojik açıdan desteklenmedikçe kağıt üstünde kalmaya mecburdur. Sizlerin de projeleri ile başarı çıtasını daha da yükselteceğimize inanıyorum. 

ZEHİR EVİN İÇİNE GİRDİ!
Çiftçimizin, memurumuzun, bilim insanlarımızın, kadınımızın, erkeğimizin, başarıya odaklanması lazım.?Gençlerimizin kendilerine özellikle güvenmelerini hedefliyoruz. İnternet kafeler vardı şimdi iş evlerde kurulur hale geldi. Artık internetler eve yerleşti. Zehir evin içine girmiş vaziyette. Hocalarımız bu tehlikeden kurtulmamız lazım. Bu çok ciddi bir uyuşturucu müptelası. Bu noktada çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Eğer 2 yaşında, hatta hatta daha geri, çocuk elindeki telefonla nasıl oynuyor, nasıl onun esiri oluyor. Duygular elimizdeki telefonun esiri haline gelmişse, bu bizim için çok ciddi bir tehdittir. Buna karşı tavrımızı almamız, buna karşı yeni nesilleri yetiştirmemiz lazım. 

SEVAKİN ADASI AÇIKLAMASI 
Bu hafta Çad, Tunus ve Sudan'da hem övündüm, iftihar ettim ama Batı'nın oraları yerle yeksan edişini görünce de üzüldüm. Cumhurbaşkanı'na da söyledim, Savakin Adası'nı bize tahsis edin tamamını restore edelim ve ülkemden buraya turist akınını göreceksiniz ve tarih yeniden ayağa kalkacaktır dedim. Sağolsun kabul ettiler. Bir de tabii orada First Lady'lerini de araya sokunca o da kabul etti.  (Milliyet)

 
Gaziemir'deki lisede işaret dili eğitimi
 
Foça'nın simge ismi hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mağdur 29 Aralık 2017 Cuma 12:27

tamda bu sınav sistemleriniz bizi takip edilecek duruma getirecek.Bakında haritadan silinmeyelim

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tayyip beyin de, benim de FETÖ'cülüğü yok'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bugün 200 kurucular kurulu içerisinde ...
CHP İzmir’de gündem 7 Ocak… Gümrükçü’den Başkent çıkarması!
Potansiyel il başkan adaylarından olan Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü Ankara’ya ...
İyi Partili Ulupınar’dan o belgelere cevap: Meşhur olmak için başka kapı arasın!
İl Başkanı Ulupınar, AK Parti İlçe Başkanı Bilgi hakkında, “Aslında partisine ...
 
45 dakikaya iniyor... Karaburun'un kaderi değişecek
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karaburun’un kamu yatırımlarında ...
AK Parti'den İYİ Parti'li Ulupınar'a 'belgeli' cevap!
İyi Parti İzmir il başkanı Yıldırım Ulupınar’ın ‘Ak Parti’ye hiç üye olmadım’ ...
AK Partili Delican'dan CHP’li Güven’in 'teşekkür' göndermesine cevap: Düştükleri duruma üzülüyorum!
AK Parti İl Başkanı Delican, “CHP il başkanı kongre süreçlerinde herhalde ...
 
Erdoğan'dan Abdullah Gül'e sitem
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ...
CHP İzmir'de ilçe başkanlarından '7 Ocak' bildirisi!
CHP İzmir'de 7 Ocak'ta yapılacak il kongresine yönelik olarak ilçe başkanları ...
CHP Milletvekili'ne soruşturma şoku!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva