HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2019 Pazartesi - 14:44

İki kutlama bir arada… Başkan Yücel: CHP vatandır, İzmir’dir, Türkiye’dir!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hem partisinin kuruluş hem de kentin kurtuluş yıl dönümü için yaptığı konuşmada, “Bugün İzmir’de başlayan İzmir’de sonlanan Kurtuluş Savaşı’nın en özel günüdür. Çocuklarımız, gençlerimiz Latin alfabesiyle çağdaş öğrenim görüyorsa bunu önce Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve CHP’ye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. CHP vatandır, halktır, İzmir’dir, Türkiye’dir” dedi.

İki kutlama bir arada… Başkan Yücel: CHP vatandır, İzmir’dir, Türkiye’dir!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 96’ncı kuruluş ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun tarihi olan 9 Eylül’de Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif bir kutlama gerçekleşti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu üyeleri sabah saatlerinde katıldığı resmi törenler sonrasında bu kez partili ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve yöneticilerin yer aldığı bir programa imza attı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun katıldığı törende konuşan İl Başkanı Yücel önemli açıklamalarda bulundu.

BUGÜN ÇOCUKLARIMIZ LATİN ALFABESİYLE ÇAĞDAŞ ÖĞRENİM GÖRÜYORSA CHP’YE BORÇLU
Başkan Yücel, “Bugün ülkemiz ve İzmir için iki şanlı günü, bayramı birlikte kutluyoruz. Son düşman askerinin vatan topraklarından çıkarılmasının 97’nci, vatanı kuran CHP’nin 96’ncı yıl dönümüdür. Çocuklarımız, gençlerimiz Latin alfabesiyle çağdaş öğrenim görüyorsa bunu önce Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve CHP’ye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.  

ÇOK PARTİLİ YAŞAMI SAVUNARAK DEMOKRATİKLEŞMEYE ÖNCÜLÜK ETTİK
“CHP’nin kuruluşu sadece siyasi partinin kuruluşu değil cumhuriyetin de kuruluşudur” diyen Yücel, “ Bu durum İzmir ile cumhuriyet arasında sarsılmaz bir bağ kurulmuştur. Mustafa Kemal’in İzmir’e özel sevgisi 9 Eylül tarihiyle ölümsüzleşmiştir. CHP kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk önderliğinde milletimiz ulusal kurtuluş savaşını hem meydanlarda hem de diplomasi masasında kazanmayı bilmiştir. Atatürk, savaşlardan yorulmuş bir halktan ulus yaratmıştır, hukuk ve eğitim alanlarında reformlar geliştirmiştir. Ulusal sanayi ve ekonomik kalkınmaya öncülük edilmiştir. CHP, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra çok partili yaşama geçişi savunarak ülkemizin demokratikleşmesi için öncü rol üstlenmiştir” açıklamasını yaptı.

CHP’Yİ KORUYAMAZSAK ÜLKEMİZİ KORUYAMAYIZ
Yücel, “Atatürk’ün iki büyük eserim dediği eserlerden biri olan CHP’ye ve cumhuriyete sahip çıkacağız ve korumaya devam edeceğiz. CHP’yi koruyamazsak cumhuriyeti koruyamayız, CHP’yi koruyamazsak ülkemizi koruyamayız. Yoktan var ettikleriyle dünyada eşi benzeri bulunmayan CHP’nin neferi olmaktan gurur duyuyoruz. Sarayda halkı hor gören anlayışı yıkarak, egemenliği kayıtsız şartsız halka teslim eden bu asırlık çınarın birer üyesi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

CHP VATANDIR, HALKTIR, İZMİR’DİR, TÜRKİYE’DİR!
Yücel ayrıca, “Bugün devleti yönetenler Atatürk’ün ismini ağızlarına almaktan imtina ediyorlar, bugün devleti yönetenler her fırsatta CHP’yle, cumhuriyetle hesaplaşma içine girmeye çalışıyor. Cumhuriyete, CHP’ye cumhuriyet devrimlerine gönülden bağlı olan gerçek vatanseverler olarak onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Ülkemiz üzerinde oyunlar oynandı oynanmaya devam ediyor. Bu saldırılar devrimlere sahip çıkan yurttaşlarımız sayesinde başarısız oluyor. Bizler cumhuriyeti kuranların vatan için şehit olanların torunlarıyız. Bizler mevzu bahis vatansa gerisi teferruat diyenleriz. CHP vatandır, CHP bizim, Türkiye Cumhuriyeti’nin birleştirici gücü ve harcıdır. CHP kalkınmadır, sosyal adalettir, bu ülkede hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek diyen ve teminat olandır. CHP halktır, İzmir’dir Türkiye’dir. Bugün kuruluş ve kurtuluş ruhunun bir arada olduğu ve kutlandığı gündür. İzmir’de başlayan İzmir’de sonlanan Kurtuluş Savaşı’nın en özel günüdür. Kurtarıcımız, kurucumuz, ebedi başkomutanımız ve liderimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan için canını veren şehitlerimizi rahmet anıyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Emniyet Müdürü trafik kazası geçirdi (Eşi hayatını kaybetti)
 
Bornova Belkahve'de '9 Eylül' coşkusu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 10 Eylül 2019 Salı 10:06

Chp ancak hdp nin teminatı olur batının hdpsi oldu Atatürkün mirasını yiyorsunuz

Yorumu oyla      5      5  
REİS 9 Eylül 2019 Pazartesi 21:19

GENÇ BAŞKAN NE ALAKAYSA ÇAĞDAŞLIĞI LATİN ALFABESİNE BAĞLAMIŞIN,SENİN LATİN ALFABENİN SAHİPLERİ BANYO VE TUVALETİ OSMANLIDAN ALMIŞLARDIR

Yorumu oyla      5      5  
Tayyar Önder 9 Eylül 2019 Pazartesi 16:02

İl Başkanınız Emin Oktay Resmi Tarihini İyi Bildiği İçin... Memlekette Başta Kurtuluş Savaşı Olmak Üzere Her Şeyin CHP Tarafından Yapıldığını Zannediyor Herhalde...

Yorumu oyla      9      6  
ahmet 9 Eylül 2019 Pazartesi 15:23

he cehape vatandır..içinde vatan hainlerine meftun işbirlikçileri de barındırır..asla gocunmaz...

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Alternatif finansta cesur adımlar atacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda ...
CHP'li Polat: Yerli üreticiye gereken önem veilmeli
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat,İzmir’in ...
CHP'de başkanlardan WhatsApp buluşması
CHP'li 11 belediye ortak çalışmalarına hız katmak için Whatsapp grubu kurdu.
 
'Bir kadın kurtulacaksa anayasayı bile değiştiririz'
Adalet Bakanı Gül, "Biz eğer bir in san, bir kadın kurtulacaksa değil ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Faizi de en kısa zamanda tek haneli rakama indiriyoruz, ...
Bakan Selçuk: Bu sene ilk kez yeni bir altyapı geliyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenci ve öğretmenlere yönelik çalışmalar ...
 
AK Partili Kaya’dan stat çıkışı Yükselişi önleyemeyecekler!
AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya Göztepe Statı, yeni projeler ve ...
Erdoğan: Eğitimde reformlara devam edeceğiz
Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı ...
'Küresel oyalamalara izin veremeyiz'
MHP lideri Devlet Bahçeli Ertuğrul Gazi'yi anma etkinliğinde konuştu. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva