HABERLER>YAŞAM
28 Ekim 2015 Çarşamba - 11:59

İki kızını taciz eden babanın cezası belli oldu!

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde beş yıl önce iki kızına yönelik 'Cinsel istismar, kişiyi hüriyetinden yoksun kılma' suçlarından 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuksuz yargılanan H.K., 33 yıl 2 ay 14 gün hapis cezasına çarptırılıp, tutuklandı.

İki kızını taciz eden babanın cezası belli oldu!

İZMİR - Davaya konu olan olay 2010 yılında Torbalı İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre olay tarihinde 7 yaşında olan N.C.K. (12) ile olay tarihinde 14 yaşında olan Ö.K. (19), öz babaları olan H.K.'nin (38), odalarına gelip, cinsel istismarda bulunduğunu öne sürüp İzmir'de oturan halalarının yanına gitti. Eve gelen amcalarının baskı ve zorlamasıyla iki kız kardeş tekrar eve geri döndü. Ö.K., intihara teşebbüs edince bu olaylar ortaya çıktı. Anne A.K.G., eşinin böyle bir şey yapmayacağını belirtti. Hala B.G., ise yeğeni Ö.K.'nin, intihara teşebbüsünden sonra ne olduğunu sorduğunu 'babasının kendisine sarılmasını istemediğini, onu taciz ettiğini' anlattığını söyledi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nesli Sumru Tunç Emeklioğlu, baba H.K., hakkında 'Cinsel istismar, kişiyi hüriyetinden yoksun kılma' suçlarından iki şer kez yargılanması için ağır ceza mahkemesinde dava açtı.
 
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan H.K., üzerine suçlamaları kabul etmedi. Baba H.K., "Kızlarım sürekli evden kaçıp, erkek arkadaşlarıyla gezmeye gidiyordu. Gezmelerini istemediğim için kızlarıma baskı uyguladım. Açık saçık kıyafetler giyiyordu. Bu baskı nedeniyle de kızlarım bana iftira atıyor. Bir baba kendi kızlarına bunu nasıl yapar?" dedi. Ö.K., ve N.C.K. ise babalarının cinsel istismarını hakim huzurunda verdikleri ifadelerinde ayrıntılarıyla anlattı.
 
2014 yılında sonuçlanan davada 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, baba H.K.'yi, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan beraat, 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 33 yıl 2 ay 14 gün hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, beraat kararını onarken, diğer cezayı oy birliği ile bozdu.
 
Bozma kararı ardından 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davaya, tutuksuz yargılanan sanık H.K., mağdur Ö.K., annnesi A.K.G., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile tarafların avukatları katıldı. Sanık H.K., ifadesinde "Ben çocuklarıma karşı asla böyle bir şey yapmadım. Yanlış anlaşıldım. Geçmişimi geri getirebilseydim bunları ispatlardım. Kesinlikle yanlış yargılanıyorum. Bu suçları işlemedim" dedi.
 
Mağdur Ö.K., "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Önceki ifadelerimin arkasındayım. Benim babamın cinsel istismar eylemini gerçekleştiridiğine ilişkin tüm beyanlarım doğrudur. Babam bu eylemleri gerçekleştirdi. Ancak şu anda küçük bir kardeşimiz var. Ben onun geleceğini düşündüğüm için, ileride 'ablamın yüzünden babam ceza aldı' demesin diye, babamın ceza almasını istemiyorum. Dosya kapansın istiyorum. Çünkü artık psikolojim bunları kaldırmıyor. Takdiri mahkemeye bırakıyorum" dedi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti sanık H.K.'yi, 33 yıl 2 ay 14 gün hapis cezasına çarptırıp tutukladı. Sanık polisler tarafından duruşma salonunda elleri kelepçelenerek cezaevine götürüldü.(dha)
 
 

 
Türk Sağlık-Sen'den DEÜ yönetimine yaylım ateşi!
 
Kürkçü ‘4 vekil’ dedi ve ekledi: 10 Ekim’den sonra İzmir…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nevra Salih İşgören Vakfı’ndan örnek proje
İzmir’de özellikle eğitim ve sağlık alanında katkılarıyla ön plana çıkan, ...
İzmir'de kahreden kaza: Yeni ehliyet alan sürücü ve eşi...
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
Birgün Yazarı İzmir'de yazlıkta ölü bulundu
Birgün Gazetesi'nin kültür sanat sayfasında yazıları yer alan 37 yaşındaki ...
 
İzmir’de korkunç cinayet: Dövülerek yol kenarına atıldı…
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ...
1 Kasım’ın İzmir’i ve cemaat faktörü!
Artık tabiri caizse son düzlükteyiz. Ve fotoğraf netleşmeye başladı. Anket ...
Davutoğlu’ndan Buca’dan meydan mesajı: Hepsi çekildi, biz varız!
Başbakan, AK Parti dışında kimsenin meydanlarda olmadığını belirterek, ...
 
Davutoğlu Bergama’ya seslendi: 7 düvel gelse bizde Hasan Tahsin…
İzmir’deki ilk ziyaretini Bergama’ya yapan Başbakan Davutoğlu burada yaptığı ...
Gazeteciler “Cumhuriyet”e pedal çeviriyor
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ...
Gökyüzünde çatışma var: Astroloji ve 1 Kasım, 2 çarpıcı yazı…
Nedim Atilla Mine Müstecaplıoğlu ile yaptığı söyleşisini köşesine taşıdı, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva