HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2018 Pazartesi - 18:12

İki başkandan çarpıcı Kocaoğlu çıkışı!

Foça Belediye Başkanı Demirağ, “İzmir’de Kocaoğlu’na ihtiyaç var. Gidişi doğru değil. Biz Kocaoğlu’nun arkasındayız”, Bornova Belediye Başkanı Atila da, “Başkanımızın görüşlerine bugüne kadar katıldım ama buna katılmıyorum. Her belediye başkanı son ana kadar doğal adaydır” dedi.

İki başkandan çarpıcı Kocaoğlu çıkışı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004’ten bu yana yürüttüğü görev için yeniden aday olmama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yarışta var olmayacağını ilan etmesi ulusal ve yerel ölçekte büyük yankı uyandırdı.

İzmir’de bazı ilçe belediye başkanları ve iş dünyasının temsilcileri kentte birçok dengeyi etkileyecek olan Kocaoğlu’nun kararını değerlendirdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: Aziz Bey kentimize yaptığı hizmetlerle kentin sosyal ve ekonomik hayatına mali anlamda değer katmıştır. Bunlar hiç unutulmayacaktır. Metrosu, fuarı, yerelde kalkınması, çiftçisi, iş dünyası, sanayi dünyası hangi açıdan bakarsanız bakın. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler kente önemli bir ivme kazandırmıştır. Buna rağmen görevdeyken koltuğu bırakma erdemi de tüm siyasetçilere örnek olmalıdır. Şahsına ailesine, kentimize hayırlı olsun.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: Bir dönem daha olmasından yanaydım. Tabi kendi kararı, saydı duyarız. Birlikte çalıştığımız için insan burukluk hissediyor. Düzgün, saygıdeğer bir insan. Hayırlısı olsun

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ: CHP ve İzmir açısından çok büyük bir kayıp. Başkanın bu konudaki kararını çok erken aldığını düşünüyorum. CHP’nin İzmir’de 15 yıldır belediye başkanlığını yapan, beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum Kocaoğlu’nun gidişinin doğru olmadığını düşünüyorum. İzmir’de Aziz Kocaoğlu’na ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Biz Aziz Kocaoğlu’nun arkasındayız. 2004’ten beri görev yapıyorum, her koşulda zora düştüğümüzde yanımızda oldu, babalık gösterdi. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: Aziz Başkan’ın 15 senede İzmir’e hizmeti çok oldu. Ben daha çok hizmeti olacağına inanıyorum. Başkanımızın görüşlerine bugüne kadar büyük oranda hep katıldım ama bu görüşüne katılmıyorum. Her belediye başkanı son ana kadar doğal adaydır. Bana göre Aziz Başkan’ın faydalı hizmetlerine devam etmeli.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya: Kendi kararıdır. Herhalde iyice ölçtü, biçti ve tarttı ona göre böyle bir karar aldı. Saygı duyarım ama şunu söylerim; ben İzmir’de yaşayan bir belediye başkanı ve vatandaş olarak kendisine teşekkür ederim. 15 yıl boyunca bu kenti en iyi şekilde temsil etti. Eğer çevreciyseniz sizi muhakkak tatmin etmiştir. Bu kentin arıtmasının yüzde 45’ini yapmış bir belediye başkanı. Ben bir köylü çocuğuyum. Tarım arazilerine bile asfalt yaptı. Kooperatiflere müthiş destek verdi. Kırsalı destekledi. Kendisine bu yönüyle teşekkür ediyorum. Dört tekerlekli ulaşım sisteminden elinden geldiğince bürokrasiyi çözerek raylı sisteme yöneldi. Daha birçok şey… Hayırlısı olsun. 15 yıldır yaptıklarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: Aziz Başkan’ın kararına saygılıyım ama bir dönem daha kalmasında fayda görüyorum.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer: Aziz Kocaoğlu’nun açıklaması son derece bilgece bir açıklamaydı. İzmir’de asla unutulmayacak izler bıraktı. Hepimiz tek tek, İzmirliler olarak kendisine müteşekkiriz. Bundan sonrasını genel başkan ve genel merkez takdir edecek. Hep beraber göreceğiz. Henüz konuşmak için çok erken"

Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Sayın Aziz Kocaoğlu’nun kendisinin taktiridir. Çok uzun süredir İzmir’e hizmet ediyor. Kendisine sağlıklı ve iyi bir yaşam diliyorum.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: Üç dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak İzmir tarihinde bir ilke imza atan Aziz Kocaoğlu’nun, 2019 yerel seçimlerinde aday olmama kararını bir İzmirli olarak saygıyla karşılıyor, Başkanın “Değişimde ısrarcıyım. Değişim bir tehdit değil fırsat olarak görülmelidir” sözlerini çok önemsiyorum. Sayın Kocaoğlu, 2004 yılında, Ahmet Piriştina’nın ani vefatının ardından geldiği görevde,  yerelde kalkınmayı merkezine koyan İzmir Modeli ile önemli bir dönüşüm ve başarıya imza attı. Sanat, ulaşım ve altyapı alanlarında değerli çalışmaları oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki belediyecilik bir hizmet yarışıdır. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde bu göreve layık görülecek isim her kim ve hangi partiden olursa olsun, İzmir’i bugünkünden çok daha iyi noktalara taşıma görevi ve sorumluluğu vardır

 
Usta oyuncu Kemal İnci, son yolcuğuna uğurlandı
 
İzmir'in örnek öğrencileri: Arkadaşlarının okuması için bunu yaptılar
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halit 2 Ekim 2018 Salı 15:13

bornova belediye başkanı önce kendi yönettiği ilçenin sokaklarına çıkıp bir yürüsün. çöp kutularının çevresine baksın. kaldırım taşları kırık,yerler çöp, ağaçlarda reklam, esnaf kaldırıma taşmış, parklar bakımsız yaz yaz bitmez yalan mı?

Yorumu oyla      12      5  
Berrin 2 Ekim 2018 Salı 11:52

Bornova da gidici çok şükür. Bornova sokakları çöpten geçilmiyor bir dışarı çıksa görür.

Yorumu oyla      14      5  
İzmirli 2 Ekim 2018 Salı 09:10

Aziz Kocaoğlunun aday yaptığı başkanlarda istifa etsin.Aziz başkan onların eksiklerini tamamlayacak diye canı çıktı.Başta Buca...

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir için isimleri geçiyordu: Adaylık için flaş açıklamalar!
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14,5 yıl görev ...
Başkan Batur’dan okullara ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,  yeni eğitim öğretim yılının başlaması ...
Foça'da 'Dünya Yaşlılar Günü' buluşması
Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ ...
 
Karabağlar’da belediye ve sivil toplum buluşması
Karabağlar’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu’na ...
Karşıyaka Belediyesi’nden bin öğrenciye burs
Karşıyaka’nın Filizleri Projesi ile yüzlerce ihtiyaç sahibi üniversite ...
Buca'da ücretsiz çay keyfi
Buca Belediyesi Buca’da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara tüm sosyal tesislerinde ...
 
Balçova'nın engelsiz merkezi ilk mezunlarını verdi
Engelli gençlerin teknoloji ve bilişim alanındaki iş sahalarında kendilerine ...
Gaziemir'de amatöre can suyu
Gaziemir Belediyesi kentte faaliyet yürüten spor kulüplerine 60 bin liralık ...
Konak'ta 'lezzetli' proje
Konak Belediyesi, ‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ adlı proje ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva