HABERLER>GÜNCEL
17 Şubat 2016 Çarşamba - 12:00

İGC'den Başkan Akpınar'a ziyaret

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve Cemiyet Yönetim Kurulu Üyeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret etti.

İGC den Başkan Akpınar a ziyaret

Türkiye’de yerel yönetimlerin yaşadığı zorlukların yanında yerel basının da büyük ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu vurgulayan Dikmen, son yıllarda basına yönelik baskı ve tehditlerin hat safhaya ulaştığını dile getirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar da, Türkiye’de “basın özgürlüğünü”n yok edildiğini, tutuklu gazeteci sayısının her geçen gün artığını belirterek “Bu duruma ‘dur’ deme zamanı geldi” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Murat Attila, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Gaye Karadağ ve Kenan Çimen, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret ederek, Türk basınının yaşadığı zorluklara karşı yerel yönetimlerle birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Muhalif sesler susturuluyor”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye’de yerel yönetimlerin birçok sorun yaşadığını bunun yanında yerel basının da ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu belirterek, demokrasinin yerelden genele yayıldığına dikkat çekti.

Bu anlamda yerel yönetimlerle yerel basının işbirliğinde hareket etmesi gerektiğini belirten Dikmen, gazetecilerin yaptığı haberler, yazdığı yazılar nedeniyle cezaevleriyle tehdit edildiğini de anlattı. Dikmen şunları söyledi:

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak basının yaşadığı sorunların çözümü için tüm dinamikleri harekete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda gerçek gazetecilik yapan tüm kurumlara adeta savaş açıldı. Muhalif yayın yapan tüm basın kuruluşları ekonomik kıskaç altına alındı. Bu nedenle kurumlar birçok gazeteciyi işten çıkarmak zorunda kalıyor. İşsizlik adeta gazeteciliğin kaderine dönüştü. Demokrasi ve insan haklarından yana olan tüm kurumları basın özgürlüğü için mücadeleye çağırıyoruz. Tutuklu gazetecilerin de derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Özgür basın için herkesin mücadele etmesi gerekiyor.”

“Gazetecilere bedel ödetiliyor”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini belirterek, bu durumda en büyük bedeli basın çalışanlarının ödediğini söyledi. Türkiye’nin dünyadaki basın özgürlüğü sıralamasında son sıralarına doğru ilerlediğini de vurgulayan Akpınar, “Tutuklu gazeteciler, işten çıkarmalar, yasaklamaklar, kapatmalarla adeta basın yok edilmeye çalışılıyor. Yalnızca işini yaptığı için bedel ödetilmeye çalışılan gazetecilerin, çocuklarına bırakacağı miras onurdan başka bir şey olamaz. Basın emekçilerine ve kurumlarına, yalnızca işlerini yaptıkları için bedel ödetmeye çalışan ülkelerin ve sistemlerin, hangi tanımlarla anıldığını söylemeye, bilmem gerek var mıdır? Biz özgür, demokratik ve çağdaş bir ülkenin yurttaşları olarak, ‘haber’ almak, ‘haberdar’ edilmek istiyoruz. Bunun en önemli koşulunun, gazetecilerimizin ve basın kuruluşlarımızın özgürlüğü olduğuna inanıyoruz. Bu inanç, haksızlığa uğrayan, işini yapması engellenen kim olursa olsun, yanında yer almayı ve dayanışmayı, ülkemiz ve geleceğimiz adına bir göreve dönüştürüyor” diye konuştu. 

 
Senin gözünden Karşıyaka!
 
Altın fırladı, kalpazanların iştahı kabardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamuda ‘terör’ genelgesi: İvedilikle işlem yapılacak!
“657 zırhını kırarız” diyen Başbakan Davutoğlu, ilk adımı bir genelge yayımlayarak attı.
İzmir’de 2 belediye otobüsüne taşlı saldırı!
Kimliği belirsiz kişilerce yapılan taşlı saldırıda Çamkule’ye sefer yapan ...
İzmir’de 2015’te hangi ‘isimler’ zirve yaptı?
İzmir’de, 2015 yılında doğan kız bebeklere en fazla verilen isim 'Elif' ...
 
Dilek Doğan davasında müdahale ve arbede!
Sarıyer'de evinde arama yapan polisin silahından çıkan kurşunla hayatını ...
Sur'dan acı haber: 1 asker şehit
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur İlçesi'nde dün güvenlik güçleri ...
Artvin'de şafak vakti gazlı müdahale
Artvin Cerattepe'de bu sabah yeniden gazlı müdahale yapıldı. Avukat Bedrettin ...
 
Çeşme otobanında feci kaza: 1 ölü
Çeşme'de TIR'a arkadan çarpan hafif ticari araç sürücüsü Muhammet İpeksoy hayatını kaybetti. 
İzmir Üniversitesi imzacı akademisyenin işine son verdi
'Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'ne imza atan İzmir Üniversitesi Fen-Edebiyat ...
İzmir’de bitmeyen kabus: ‘Çernobil’ raporu!
Gaziemir’deki kurşun fabrikasının radyoaktif atıklarının temizleme sürecine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva