HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 21:13

İGC Başkanı Dikmen medyada kadını anlattı

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i ağırladı. İzmir Ticaret Borsası’nın organize ettiği etkinlikte Dikmen, katılımcılara başarı öyküsünü anlattı. Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını ifade eden Dikmen, kadınların medyadaki temsili üzerinde durdu.

İGC Başkanı Dikmen medyada kadını anlattı

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası’nın ev sahipliğini yaptığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye’nin ilk kadın ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i konuk etti.


 
Toplantının açılış konuşmasını  TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşe Öztezel, “Biz kurul olarak kadının toplumsal hayatta kadınların önemli yerlere gelmesi, girişimcilerine katkı sağlamak için bu çalışmaları sürdürüyoruz. Biz kadın girişimcilerin kadınlarımızın girişimcilik ruhu ortaya çıkarıldıkça başarıya ulaşacağız. Kadın girişimciliği daha çok teşvik edilmesi bizim için umut vaat ediyor ama yeterli değil. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki gazetelerde kadınların temsili  yüzde 16 buçuktur. Aynı zamanda gazetelerde çalışan kadın oranı erkeklerin oranının altındadır. Medya veya inşa sektörü olsun hiç fark etmiyor. Önemli olan tüm alanlarda kadın istihdamının artması gerekiyor.  Bizim başarı öykülerine her zaman ihtiyacımız var. Bugünkü konuğumuz ise Türkiye’nin ilk kadın cemiyet başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Misket Dikmen” diye konuştu.


 
BAŞARI HİKAYESİNİ ANLATTI
Toplantıda konuşmacı olarak katılan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, katılımcılarla anılarını paylaştı. Dikmen, 45 yıllık meslek hayatında yaşadığı deneyimleri, başarı hikayelerini anlattı. Meslekte kadınların zorluklarını anlatan Dikmen,” Bir gün gazetede bir mayolu kadın fotoğrafı gördüm. Fotoğrafın altında, ‘90 – 60 - 90’ım spiker olmam için hiçbir engel yok’ yazıyordu. Sonra aynaya baktım hiçbir zaman bu ölçülerde olamayacağım dedim. Ama asıl önemli olan bu değil, donanımdı. 90 – 60 – 90 değilim Türkiye içerisinde çok önemli programlar sunmadım ama yurtdışında önemli programları sundum” dedi.
 
BOYUN EĞERSEK TESLİM OLURUZ
Meslekte kadınların azlığına dikkat çeken dikmen, “Cemiyetin 850 üyesi var. Burada 197’si  kadın. İzmir çoğu ile göre kadın sıralamasında öndedir. Anadolu’da çok daha kötü durumda olan iller var.  Kadınların cemiyet yönetimlerine gelmesi çok devrimci bir şey. Eğer cinsiyet ayrımında eril gücün üstünlüğünü kabul edip boyun eğersek, kendimizi bu sürece teslim etmiş oluruz” şeklinde konuştu. 
 
MEDYADA KADININ TEMSİLİ
Gazetecilerin zor çalışma şartlarından söz eden Dikmen, “Kadın medyada meta olarak görülmekten kendini kurtaramıyor. Çünkü erkek egemen. Bu egemenliği hem yazılı hem görsel medyada değiştiremediğimi sürece, o dili o söylemi değiştiremediğimiz sürece hiçbir şeyi değiştiremeyeceğimiz kesindir. Türkiye’de kadın cinayetlerindeki vahşet gazetelerde gözler önüne serilirken, son yaşadığımız savcı olayında görüntülerin insan hakları bağlamında yasaklanması nasıl bir çifte standardın olduğunu gözler önüne seriyor.  Kadın her şey olabilir. Kadın olur, anne olur, çıplak resim olur, cinayet olur yerer ki baktırsın, reyting aldırsın. Bütün bunlardan çıkacak sonuç da gazetecilik eğitimidir. Dile çok dikkat edilmelidir” dedi.
 
TÜRKİYE ÖZGÜR OLMAYAN BİR ÜLKE OLDU
Dikmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi basın geldiği durumu sadece cinsiyetçi açıdan ele almamamız gerekiyor. Basın iktidar tarafından tek taraflı dizayn ediliyor. Anayasa’nın 28’inci maddesi basın hürdür sansür edilemez der. Ama bu madde nasıl bir halde görüyoruz. Türkiye basın özgürlüğü açsısından çok zor günler yaşıyor. Dünya bu görüntüyü dehşetle izliyor. Bu utandıracak sonuçlar doğuruyor. Daha önce yarı özgür olan ülkeler arasındaydık. 2014 yılı ile birlikte özgür olmayan ülkeler arasında yerimizi aldık. Düşüncenin engellendiği her alan bizim konumuzdur. Dolayısı ile bu engelleri yenmemiz için kadın ya da erkek olmamızın hiçbir önemi yok.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böcek davasında yeni gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı 2 sanık hakkındaki şikayeti geri çekti.
Flaş! Başkan Kocaoğlu’ndan ‘eğilme’ eleştirilerine manidar cevap
Başbakan Davutoğlu’nun Büyükşehir’i ziyareti sırasında basına yansıyan ...
İzmir'de madde bağımlılığı derneği başkanı uyuşturucuyla yakalandı
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen operasyonda, Alkol ...
 
'Gizli belge' davasına yeni bilirkişi heyeti
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 357 tutuksuz sanığın yargılandığı ...
Flaş! TSK: Dağlıca'ya havanlı saldırı düzenlendi
Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca üs bölgesinin havanlı saldırıya uğradığı açıkladı.
Konak Tünelleri krizle açıldı: Üst geçit ne zaman yapılacak?
Başbakan Davutoğlu'nun açtığı Konak tünellerinde, üst geçidin açılışa ...
 
Flaş: Mutlu Kaya’dan ilk önemli haber
Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Beyin ...
İzmir'de mucize kurtuluş: 30 metreden denize uçtu...
İzmir’in Foça ilçesinde, otomobiliyle 30 metrelik yardan denize uçan otomobilin ...
Gündoğdu’da seyyar baz istasyonu isyanı!
İzmir’in Alsancak semtindeki Gündoğdu Meydanı çevresindeki binalarda oturanlar, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva