HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2018 Perşembe - 10:59

İfadeleri ortaya çıktı: Pişmanız

ODTÜ’deki mezuniyet töreninde 4 öğrenci “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklandı. Öğrenciler ifadelerinde “Suç unsuru içeren şekilde davrandığımızın farkında değildik. Tek amacımız mizahtı. Eğlenceli, mizah içeren bir pankart taşımak istedik.Amacımız hakaret değildi. Pişmanız'' dediler.

İfadeleri ortaya çıktı: Pişmanız

 ODTÜ’te 7 Temmuz’daki mezuniyet töreninde 3 öğrenci, daha önce bir mizah dergisinden yayınlanan karikatürü pankarta basarak taşıdı. Pankartta yer alan karikatürün Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma çerçevesinde 4 öğrenci ve karikatür bulunan pankartı basan kırtasiyeci hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

4’Ü TUTUKLANDI 
Emniyette sorguları tamamlanan şüpheliler önceki gün tutuklanma talebiyle Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerin sorguları dün sabaha karşı tamamlandı. Hakimlik, ODTÜ’lü öğrenciler B.A, D.C.Y, F.E.D ve Ö.K’yı “delillerin tamamının toplanmadığı, şüphelilerin yakalanarak soruşturma işlemlerine başlandığı, bu hususun kaçma şüphesine ilişkin somut olgu olarak kabulünün gerektiği, bu haliyle somut dosyada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı” gerekçesiyle tutuklanmasına karar verirken, kırtasiye sahibi Ş.D’yi serbest bıraktı. 

ÇOK PİŞMAN VE ÜZGÜNÜZ 
Öğrenciler hakimlik sorgusunda söz konusu pankartı mizah amaçlı hazırladıklarını anlattı. F.E.D ifadesinde söz konusu pankartı arkadaşları B.K ve D.C.Y ile birlikte hazırladıklarını anlatarak, “Biz yanlış olduğunu bilerek yapmadık. Olaydan dolayı çok pişman ve üzgünüz. Bundan dolayı özür dileriz. Mizahtan başka bir amacımız ve düşüncemiz yoktu. Bizi yönlendiren olmadı. Bizim pankartımız Ö.K’nın bir bağlantısı yoktur. İçimizden sadece onun arabası olduğu için arabasına koydu. Afişi üçümüz taşıdık” dedi. 

İSTEĞİMİZ EĞLENMEKTİ 
D.C.Y de ifadesinde, “Bu kararı alırken isteğimiz eğlenmek, mizah espri olarak bunu yapmaktı. Hazır olan bir şey olduğu için kolay olacağını düşündük. Yaptığımız tek değişiklik derginin kapağını alıp 2 metre 90 santime getirmekti. Hakaret içerdiğini düşünmeden bunu yaptık. Olaydan dolayı üzgünüm. Pişmanım” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ HAKARET DEĞİLDİ 
B.A da amaçlarının hakaret etmek olmadığını belirterek, “Hakaret edecek şekilde davrandığımızın farkında değildik. Suç unsuru içeren şekilde davrandığımızın farkında değildik. Tek amacımız mizahtı. Eğlenceli, mizah içeren bir pankart taşımak istedik. Amacımız hakaret değildi. Bu şekilde olacağını düşünseydik taşımazdık. Pişmanım, tepkilerden sonrasında düşündüğümüz gibi bir şey yapmadığımız fark ettik. Pişman olduk” dedi. Şüpheli Ö.K. ise ifadesinde, pankartla alakasının bulunmadığını, sadece arkadaşlarına ulaşım konusunda destek verdiğini söyledi.

KARİKATÜR SUÇ DEĞİL 
Şüpheli öğrencilerin avukatı Faruk Çayır da öğrencilerin taşdığı pankartta suç unsuru olmadığını savunarak şunları söyledi :
“Savcılık ilk soruşturma başlattığında öğrencilerin ifadelerinin alınıp serbest bırakılması talimatı verilmişken çok geçmeden 2-3 saat sonra telefonlar ve baskılar sonucu çocukları mevcutlu olarak savcılığa getirilmesini istedi. Pankarttaki karikatür ile ilgili daha önce 2006 yılında karikatürün hakaret amacı taşımadığı ve kişilik haklarını ihlal etmediğine ilişkin Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin ve Eskişehir 3. Asliye Hukuk mahkemesinin Yargıtay tarafından onanmış olan kararlarının savcılığa sunulmasına rağmen hiçbir şekilde bu kararlar dikkate alınmadı.”

Hürriyet-Mesut Hasan BENLİ

 
İzmir'de polis kazada şehit olmuştu: İşte verilen ceza!
 
2 kardeş saunadaki gizli bölmede yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de polis kazada şehit olmuştu: İşte verilen ceza!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, trafik akışını düzenleyen polis memuruna ...
Madalyalı katil sahte kimlikle yakalandı!
Adana’da, 27 yıl önce tartıştığı öğretmeni öldürmekten ağırlaştırılmış ...
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evine düzenlenen operasyonda 13 zanlı yakalandı.
 
İzmir'in iki ilçesinde 76 adrese operasyon!
İzmir’in Urla ve Seferihisar ilçelerinde bazı mahallelere düzenlenen operasyonlarda ...
111 gözaltı kararı: Aralarında polis de var
Ankara'da liderliğini Muzaffer Arkaç'ın yaptığı silahlı suç örgütüne yönelik ...
Gerçek 'kedicik'ler sokakta kaldı!
Adnan Oktar’ın Çengelköy sırtlarında, orman içindeki lüks villası 17 saat ...
 
Türkiye'nin aradığı Yusuf'tan kötü haber
Diyarbakır Silvan ilçesinde sulama kanalına düşen Selman ve Fırat Kızılçiçek’i ...
Kırmızı listedeki terörist öldürüldü
Bitlis'in Hizan ilçesinde yapılan operasyonda 10 terörist etkisiz hale ...
Dikili'deki villaya zehir operasyonu!
Dikili ilçesinde bir villaya düzenlenen operasyonda 64 kök hint keneviri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva