HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2016 Pazar - 16:09

IF Wedding için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde gerçekleştirilecek olan IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için geri sayım başladı.

IF Wedding için geri sayım başladı

İZMİR -  IF Wedding Fashion İzmir, 2-5 Şubat 2016 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını 10. kez açmaya hazırlanıyor. Sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapacak olan fuar, aynı zamanda bu yıl rekor katılıma ulaşan “İzmir Gelini” temalı Gelinlik Tasarım Yarışması’yla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu yılın performans defilesi yarışmanın geçen yılki birincisi Taner Tabaklı tarafından gerçekleştirilecek. İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası atölyesinde çalışmalarına devam eden Tabaklı, kariyerinin ilk defilesi için modeller üzerinde son provalarını yaptı. Öte yandan finalde yarışacak olan 15 tasarım için genç tasarımcılar, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası atölyesinde çalışmalarına son hız devam ediyor.

GENÇ TASARIMCILARA TAM DESTEK
Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarı olan IF Wedding Fashion’a rekor sayıda ziyaretçi beklediklerini belirten İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, fuarın dünyada bir marka olarak anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tunçağ, Gelinlik Tasarım Yarışması sayesinde yeni modacıların önünü açmayı hedeflediklerini belirterek; “Yeni markalar, genç tasarımcılar ve modacılar sayesinde ortaya çıkıyor bu konuda gençlere inancımız da desteğimiz de tam’” diye konuştu.

Tunçağ sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl Türkiye’nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir’de ilk kez katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. 2016 gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıkacağı fuarımız, 2 Şubat tarihinde açılacak ve 4 gün sürecek. Fuar süresince kendi alanında dünyanın en saygın modacılarını İzmir'de ağırlayacağız. 4 kıta ve 75 ülkede yürüttüğümüz yoğun tanıtım çalışmaları meyvelerini verdi. 25 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesini beklediğimiz fuar öncesi, üreticiler tüm stantları doldurdu. Dünyanın pek çok ülkesinden alım heyeti getiriyoruz. Bu yıl ziyaretçiler Fuar İzmir’in farklı ürün gruplarını ayrı ayrı hollerde sergilemeye olanak sağlayan yapısıyla aradıklarını kolayca bulabilecek.”

FUAR TİCARETE SINIF ATLATTI
Fuarın defileleri ile de renkli görüntülere sahne olacağını, birçok firmanın defilelerinin fuarda sergileneceğini anlatan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, “Bu yıl İZFAŞ sıkı çalışmaları ile fuarı her yönüyle büyüttü. Kendilerine teşekkür ediyorum. Avrupa’nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion bu yılda sektöre damgasını vuracak. Fuarda ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından başvuruların olduğu Gelinlik Tasarım Yarışması’nın da sonuçları açıklanacak. Genç tasarımcıların gelinlik tasarımları da yine moda severleri heyecanlandıracak” diye konuştu.

Dünyada yaşanan sorunlara, Türk ürünlerine yönelik ambargo kararlarına rağmen dinamik hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün kalitesi ve tasarım gücü sayesinde büyümeye devam ettiğini dile getiren Özden, gelinliğin başkenti olan İzmir’de firmaların dünyanın her noktasına gelinlik ihraç ettiğini söyledi. Bu yıl gelinlik, damatlık ve abiyede İzmir’den 200 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini anlatan Özden, “İzmir’de Fuar ile birlikte gelinlik sektörü katma değerini artırdı. Düzenlediğimiz gelinlik tasarım yarışmaları ile sektörde tasarım kültürü de gelişti. İZFAŞ’a 10 yıl boyunca büyük destek sağlayarak düzenlediği fuar için çok teşekkür ediyorum. Fuar ile İzmir gelinlikte dünya markası haline geldi” dedi.

BİR HAYALDEN YOLA ÇIKTIK
Bir hayalden yola çıkarak Türkiye’deki en büyük fuar alanında, Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarını düzenleyeceklerini belirten Gelinlik Tasarım Yarışması Jüri Başkanı ve EGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atınç Abay, ‘’Yedincisi gerçekleşecek olan Gelinlik Tasarım Yarışması ile amacımız sektöre yeni tasarımcılar kazandırmak. Gelinlik sektörü tasarımla beslenir o nedenle desteklediğimiz en önemli nokta tasarım’’ dedi.

Bu fuarın hayata geçmesinde büyük payı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Turun; İZFAŞ ve EGSD olarak güzel bir işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

AZMİN ZAFERİ
2015 yılının Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Taner Tabaklı bir yıldır hazırlıklarını yaptığı ‘’İda’nın Gelinleri’’ koleksiyonunun performans defilesini 4 Şubat Perşembe akşamı gerçekleştirecek. 10 abiye ve 30 gelinlikten oluşan 40 parçalık bu koleksiyon hazırlanırken ağırlıklı olarak ipek, ipek şifon, şifon, hayal tül ve saten kumaşları kullanan Tabaklı, her yıl yarışmaya hırsla hazırlandığını kazanamasa bile isteği kırılmadan azimle çalışmaya devam ettiğini söyledi. Yarışmaya katılanlara bazı tavsiyelerde bulunan Tabaklı; ‘’İstikrarlı bir şekilde hevesiniz kırılmadan çalışmanız çok önemli, yarışmanın çok büyük getirileri var. Sponsorluk destekleri sayesinde hiç harcama yapmadan kendi koleksiyonunuzu hazırlayabiliyorsunuz’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenleniyor. 4 gün sürecek fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenecek.

Her yıl dünyanın dört bir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir; Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) partnerliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.

 
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu selamlaşmadı!
 
CHP'li Kamer Genç'e cenaze töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den MYK'ya ilk tepkiler!
Kılıçdaroğlu'nun MYK'daki 13 isimden 4'ünü İzmir'den seçmesi CHP'de büyük ...
İZSİAD’ta yeniden Küçükkurt dönemi
İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) 2016 Olağan Genel Kurulu ...
Muhtar maaşlarına zam geliyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtar maaşlarına ilişkin açıklamada bulundu. ...
 
İş Bankası'na 'el koyma' tepkisi
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özince İş Bankası'ndan CHP hisseleri ...
Asma Bahçeler’in bayrağı BulutOrman’a geçti
Tanyer İnşaat, Mavisu Evleri ve Asma Bahçeler'den sonra, BulutOrman evleriyle ...
Nihat Özdemir'in eşi vefat etti
İşadamı Nihat Özdemir'in eşi Gülseren Özdemir vefat etti.
 
Kağıt toplayanlara yönelik düzenleme fırsatçılara yaradı!
Bakanlık, kayıt altında olmayan kişilerden atık malzeme alan işyerlerine ...
EBSO Çevre Ödülleri'nde müsteşardan sanayiciye uyarı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2014 yılı Çevre Ödül Töreni’ne katılan ...
Motorine zam geldi
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva