HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2020 Cuma - 20:39

İEKKK'da online zirve: Başkan Soyer 'selluka'yı anlattı

İzmir Ekonomik kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 89. toplantısı internet üzerinden yapıldı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer küresel salgın sürecinde turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için başlayacak Selluka uygulamasını anlattı.

İEKKK da online zirve: Başkan Soyer  selluka yı anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, kent ekonomisinde belirleyici role sahip kurum ve kuruluşların temsilcilerinin üyesi olduğu İzmir Ekonomik kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 89. toplantısı internet üzerinden yapıldı.

Toplantıda, 88. İEKKK’da kısıtlı süre nedeniyle söz alamayan kurul üyeleriyle koronavirüs sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurul üyelerine küresel salgın sürecinde turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için oluşturdukları Turizm Hijyen Kurulu çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kriterleri sağlayan belediye belgeli yeme-içme ve konaklama tesisleri Selluka Plaketi ve belgesi ile ödüllendirileceğini aktaran Başkan Soyer, “Turizm sektörü yavaş yavaş açılmaya başladığında öncelikle iç turizmdeki hareketlilik kentler arasındaki rekabeti öne çıkaracak. İzmir’in korona mücadelesi sürüyor. Bu kente yayılmış bir mücadele. Biz İzmir’in korona mücadelesinde ne kadar duyarlı ve titiz olduğunu göstermek itiyoruz. Selluka uygulamamız Bakanlığın yayınladığı hijyen kriterlerinin ilk defa yerelde uygulanması anlamına geliyor. Dış turizmin de bundan etkileneceğini umut ediyoruz. Bu uygulamayı da yerel y&oum l;netimler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, sektör temsilcilerinin içinde yer aldığı bir oluşumla tam bir işbirliği ve mutabakat çerçevesinde hareket ederek hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerden itibaren işletmelerin kriterlere uygunluğunu denetlemeye başlayacağız” diye konuştu.

İzmir’e Fab City geliyor
Kurul üyelerine Havagazı Fabrikası’nı etkin kullanmak için Gençlik Merkezi’ne dönüştürdüklerini söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesinde hizmet veren Fabrikasyon Laboratuvarını (FabLab) buraya taşıyoruz. Havagazı bahçesi içinde yer alan Gençlik Merkezi daha çok inovasyon, girişimcilik ve kuluçka merkezi olarak hizmet verecek. Hedefimiz burayı bu alanda dünyanın önde gelen kentlerinin içinde yer aldığı Fab City’e dönüştürmek” dedi.

İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer ise koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için büyük özveri gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine teşekkür etti. Salgından etkilenerek işsiz kalanlara ve mültecilere Başkan Soyer’in ve ilçe belediyelerin desteğini hatırlatan Şükürer, her partiden İzmir milletvekillerinin katılımıyla bir yardım organizasyonunu hayata geçirmek istediklerini dile getirdi. Toplantıda kurul üyeleri sektörlerine ilişkin salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntılar konuşuldu. Üyeler, Selluka uygulamasının küresel salgın sürecinde İzmir’de turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için çok önemli olduğunu kaydetti.

 
Camiden müzik yayınına İYİ Parti'li Çıray'dan tepki!
 
İğrenç olayda anne ve sevgilisi birbirlerini suçladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel: Baklava yerine çocuk sevinci
Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bayram öncesinde kurum bünyesinde ...
İzmir Metrosu 20 yaşında!
İzmir’de toplu ulaşımın can damarı metro 20 yaşında. Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Başkan Soyer belediye personeli ile bayramlaştı: Sizlerle iftihar ediyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan ...
 
Ödemiş’in ipekböcekçiliği projesinde hasat zamanı
Ödemiş Belediyesi, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak ...
Menemen'de gençlere anlamlı hediye!
Bugün sınırlı bir zamanda da olsa sokağa çıkmalarına izin verilen 20 yaş ...
'Askıda Reçete' Bornova'da ilk bağış Başkan İduğ’dan
Bornova Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ödeme güçlüğü çektiği ...
 
Başkan Batur: Gücümüzü gençlerden alıyoruz
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, belediye ...
İzmir'de 60 yaş üstü vatandaşlara bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde moral vermek için ...
Başkan Çalkaya'dan muhtarlara bayram ziyareti
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Ramazan Bayramı öncesinde tüm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva