HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2017 Çarşamba - 19:16

İddianameden: Darbe emrini o tarihte vermiş!

İddianamede Gülen'in konuşmalarını analiz eden, örgütün Colorado imamının ifadelerine de yer verildi. Gülen'in 4 Şubat 2016 tarihli konuşmasında örgüt mensubu bazı askerlere darbe talimatı verdiği belirtildi.

İddianameden: Darbe emrini o tarihte vermiş!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 9'u firari, 15'i tutuklu olmak üzere 24 şüpheli hakkında hazırlanan İstanbul'daki "ana darbe iddianamesi"nde, diğer darbe girişimi iddianamelerinden farklı olarak terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ismi ilk kez "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede Gülen'in konuşmalarını analiz eden, örgütün Colorado imamının ifadelerine de yer verildi. Gülen'in 4 Şubat 2016 tarihli konuşmasında örgüt mensubu bazı askerlere darbe talimatı verdiği belirtildi.

- ALTAN KARDEŞLER VE ILICAK DA İDDİANAMEDE!... 

İşte iddianamedeki o bölüm:

"Fetullah Gülen'in, Adil Öksüz aracılığıyla ile TSK'daki örgüt mensubu askerlere 15 Temmuz 2016'da darbe gerçeklestirmeleri konusunda talimat verdiği anlasılmıştır^" denilen iddianamede, FETö'nün yayın organı olarak faaliyette bulunan "www.herkul.org" adresinde kayıtlı video sitesinde, Gülen ile Adil Öksüz'ün birlikte görüntülerinin bulunduğu belirtildi.

İddianamede darbe teşebbüsünün Gülen'in emir ve talimatları doğrultusunda hareket eden TSK içerisindeki FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirildiği, Türkiye'de darbe planlaması yapıldıktan sonra onaylanmak üzere Pensilvanya'da yaşayan Gülen'e götürüldü, kendisinin darbe planına onay verdikten sonra darbe girişiminde bulunulduğu, Gülen'in darbe teşebbüsünü gerçekleştiren ve sivil halkı katleden FETÖ lideri olarak hem darbe teşebbüsüden hem de sivillerin ölü ve yaralanmalarından birinci derece sorumlu olduğu açıkça anlaşılmıştır" değerlendirmesi yapıldı. 

COLORADO İMAMI 
İddianamede terör örgütünün muhtelif kademelerinde ülke geneli, bölge imamlığı ve ABD'de Colorado bölge imamlığı sıfatıyla yönetici olarak faaliyet gösteren, pişmanlık hükümlerinden yararlanan, örgüt ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Hasan Polat'ın ifadesine yer verilerek örgüt içerisindeki kriptoloji sorumluluğu görevini yapmasından dolayın Gülen'in bir kısım konuşmaların tespit edildiği ve Polat'a kriptolojik çözümleme yaptırıldığı bilgisi yer aldı. 

Polat'ın, Gülen'in konuşmalarının yer aldığı görüntü çözümlemelerine, iddianamede şöyle yer verildi:     

"Fetullah Gülen'in 'www.herkul.org' isimli internet sitesinde,

13 Haziran 2009 tarihli konuşması; 'Örgütün ideolojisi doğrultusunda hareket eden mensuplarına devletin kamu kurumlarına sızılması talimatı verdi.' 

4 Şubat 2016 tarihli konuşması: '15 Temmuz'da tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi öncesinde örgütüne mensup bir kısım asker şahıslara darbe yapılması talimatı verdi, düşman gördüğü Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı yapılan darbe girişimini 'düşmanını öldürme' şeklinde tanımlamdı, bu girişim esnasında ölenlerin şehit, yaralananların gazi olacağını beyan etti. 

Yeşil-haki renkli cübbe giyerek yaptığı konuşması: 'Daha önceden haki renkli cübbe giydiğine hiç şahit olmadım. Konuşmasında örgütüne mensup askerlere özellikle bir mesaj verdi. 

22 Temmuz 2016 tarihli konuşması: 'Darbe girişiminin ardından örgütünün ideolojisi doğrultusunda hareket eden örgüt mensuplarına karşı yürütülen soruşturmadalarda yakalanan ve tutuklananlara konuşmamaları, susmaları, örgütü değişre etmememleri talimatı verdi, ayrıca darbe girişimine karşı çıkan ve engelledikleri zannettiği şeklinde tanımladığı vatandaşlar için ahmak kelimesini kullanarak hakaret etti.    

İddianamede, Gülen'in yeşil-haki cübbeyle yaptığı konuşmayla ilgili, "Gülen'in, internet sitesinden bugüne kadarki yapmış olduğu sohbet yahut dini bir vaaz gibi görünen konuşmalarında belirtilen tarihteki konuşması hariç hiçbir konuşmasında genel itibarıyla askeri birimlerin kullanmış oldukları haki-yeşil renkli cübbe giymediği ancak 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbeye teşebbüs olaylarından kısa süre önce 20 Mart 2016 tarihindeki sohbet yahut dini bir vaaz gibi görünen konuşmasında askeri kurumların kullanmış olduğu kıyafetlerde kullanılan haki-yeşil rengin kullanıldığı tespit edilmistir." denildi. (Hürriye)

 
Flaş! 'Müjdat Gezen'e saldıran kundakçı yakalandı
 
Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak da darbe iddianamesinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! 'Müjdat Gezen'e saldıran kundakçı yakalandı
İstanbul'da 2 gün önce, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan saldırgan yakalandı.
Halisdemir'e ilk ateşi kimin açtığını açıkladı
15 Temmuz’da Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan darbeci ...
Twitter'daki o hesabın sahibi yakalandı
Twitter'daki "bıbıcımsıfırladım" adlı hesap üzerinden FETÖ/PDY'yi övücü ...
 
İzmir'de emekli özel harekatçılar dernek kurdu
İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde Özel Harekat Şubeleri'nde terörle mücadele ...
İzmir’de fuhuş çetesi operasyonu: 11 gözaltı
Ödemiş ilçesinde düzenlenen fuhuş çetesi operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.
Flaş! 'Ana iddianame' hazır: Gülen hakkında...
İstanbul’daki FETÖ ana darbe soruşturmasında Fetullah Gülen ve 6’sı general ...
 
Barbaros Şansal hakkında yeni karar
Modacı Barbaros Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ...
Eski emniyet istihbarat başkanları ByLock'çu çıktı!
Usulsüz dinleme iddiasıyla 185 kişinin yargılandığı davada aralarında ...
Şike davası sanığı Yanık: Hazırladığım rapor geçerli değil
"Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla hakkında dava ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva