HABERLER>EKONOMİ
17 Mart 2017 Cuma - 09:54

İAOSB oybirliği ile yeniden ‘Uğurtaş’ dedi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin 15. Olağan Genel Kurul toplantısı, Bölge sanayicilerinin katılımıyla Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlendi. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ın listesi oy birliği ile kabul edildi.

İAOSB oybirliği ile yeniden ‘Uğurtaş’ dedi

Genel Kurul’un ardından düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımı gerçekleştirilirken, Hilmi Uğurtaş İAOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Hayata geçirdikleri projeler ile katılımcılarının rekabet gücünü arttırırken Türkiye sanayinin ve ekonomisinin gelişimine katkıda bulunan İAOSB Yönetim Kurulu’nda; Başkan Vekilliği görevini M. Fatih Uysal üstlenirken, Yönetim Kurulu üyeliğine Neslihan Kabaklı, M. Atilla Baysak ve Sinan Atik seçildiler. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olan Erol Narin’e, Bölge için yaptığı özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi sundu. 

Görev süreleri boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bir yandan günün şartlarına uygun olarak Bölge’nin kendini yenilemesi için çalışırken; diğer yandan da Bölge katılımcılarının gücüne güç katacak projelere imza attıklarını söyledi.

İAOSB’nin önde gelen çalışmalarından Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi veren Uğurtaş, 40 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirilen okulun, geleceğin mühendislerini yetiştirerek Türk sanayine kazandıracağını söyledi. Türkiye’deki OSB’lere örnek olacak birçok projeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rekabetin ancak kendini yenileyip geliştirmekle sürdürülebileceğini, bunun da yolunun üniversite-sanayi işbirliğinden doğacak Ar-Ge ve inovasyona dayalı yenilik ve ürünlerden geçtiğini biliyoruz. Bu kapsamda bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz üniversite-sanayi işbirliğini hedefleyen ‘İAOSB Sanayicileri İzmir Üniversiteleri Buluşması’ etkinliğimiz büyük yankı uyandırdı. Gerçekleştirilen yaklaşık 100 görüşmenin sonunda elde edilen somut gelişmelerin haberini almak bizleri mutlu ediyor. Yine bu yıl Ar-Ge ve İnovasyon Yarışmamızın ikincisini hayata geçirdik. İlkini 2013 yılında yaptığımız ve kamuoyunda ses getiren yarışmamıza, bu yıl 23 Bölge firması 32 proje ile katıldı. Bunların yanı sıra her yıl düzenlediğimiz sektör çalıştaylarımız da büyük bir katılımla devam ediyor. 2017 yılında da Makine ve Ekipmanları sektörüne yönelik çalıştay düzenleyeceğiz.”

Türkiye’de kreş açan ilk OSB olduklarının altını çizen Uğurtaş, 500 metrekare kapalı alana sahip olan kreşin talepleri karşılamakta zorlandığını, bu nedenle kapasiteyi yüzde 100 oranında arttırmak için çalışmaya başladıklarını bildirdi. Türkiye’deki diğer OSB’ler ile yürüttükleri işbirliklerine de değinen Uğurtaş, “İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak, 41 üye OSB’ye sahip olan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği’nin (OSBDER) kurucu başkanıyız. OSB’leri ilgilendiren maddeleri de kapsayan Yeni Üretim Reform Paketi üzerinde gerek İAOSB gerekse OSBDER olarak ciddi çalışmalar yaptık. Sayın Bakanımıza, bakanlık yetkililerine ve bürokratlara, basın yolu ile de kamuoyuna beklentilerimizi ve önerilerimizi açıklıyor; süreci yakından takip ediyoruz. Diğer yandan OSB’lerin sorun ve beklentilerini kamuoyu ile paylaşmak maksadı ile organizasyonunu Bölgemizin üstlendiği OSBDER çatısı altında bir dergi çıkartmaya başladık” diye konuştuk

 
AK Partili Delican: 'Dünyanın en muzaffer destanını yazdılar'
 
Konak'ta 'yeni bina' dönüşümü tetikleyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası kararları sonrası Dolar'da gerileme
Fed ve Merkez Bankası kararlarıyla gerileyen dolar 3,61 civarında işlem görüyor.
5 milyon kişiye Genel Sağlık Sigortası müjdesi!
Genel Sağlık Sigortası’nda 2012’den beri gelir testi yaptırmadığı için ...
İzmirli üç gencin tasarımı Hollanda'dan ithalatı bitirecek
İzmir'de üniversiteli 3 genç, Hollanda'dan 470 bin liraya ithal edilen ...
 
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası'nın dün akşam açıkladığı 'faiz' kararından sonra bugün ...
1915 Çanakkale Köprüsü'nde imzalar atıldı
Ayak açıklığı 2023 metre olarak belirlenen ve bu bakımdan "dünyanın en ...
Foça'da turizm öğrencileri için iş fırsatı
İzmir'in Foça ilçesindeki, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça ...
 
Flaş! Ve Fed faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde ...
Şimşek'ten 'Hollanda'ya yaptırım' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Hollanda halkıyla, ticaret erbabıyla veya ...
BDDK'dan milyonları ilgilendiren 'kredi kartı' açıklaması
BDDK, vatandaşların dolandırıcılar tarafından kandırılarak zarara uğratılmasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva