HABERLER>SPOR
26 Mart 2017 Pazar - 00:25

Hükümetten Galatasaray'a 'FETÖ' tepkisi!

Hakan Şükür ve Arif Erdem'in Galatasaray'ın yıllık olağan mali genel kurul toplantısında üyelikten ihraç edilmemesinin ardından hükümet cephesinden tepki geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak konuya ilişkin açıklama yaptı.

Hükümetten Galatasaray a  FETÖ  tepkisi!

Referandum çalışmaları kapsamında Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Kulübü’nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’in üyelikten ihraç edilmesinin oy çokluğuyla reddedilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü’nün ivedilikle kararı düzeltmesi gerektiğini belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi: "Durumu bugün programlarımız esnasında haber aldık. Yönetim Kurulu’nun daha önce aldığı bir ihraç kararı vardı. Bununla alakalı olarak bugün genel kurulda bir oylama yapıldı ve oylamada Türkiye Cumhuriyeti’nden firar etmiş, hakkında terör örgütüne üyelikten dolayı bir yakalama kararı olan, mal varlığına el konulmuş olan, aynı zamanda 15 Temmuz gecesi bu ülkeye ihanet eden terör örgütünün başıyla yakın ilişkilerinin aşikar olduğu, bunu saklamayan, gizlemeyen ve ifşa eden, açıkça dile getiren kişilerin 15 Temmuz gecesinde bu ülkeye yaşatılan acıların neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Galatasaray genel kurulunda bir kısım üyelerin bu kişilerin ihraçlarıyla ilgili vermiş oldukları ’hayır’ oyunun ne Galatasaray camiasına, ne Türkiye’ye, ne de 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimizin ailelerine ve gazilerimize açıklayamazlar. Galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde bu alınmış olan kararı düzeltmelidir. Bu karar konusunda Galatasaray yönetimi ivedi bir şekilde düzetmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize milletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumlarında ve kulüplerinde işi yoktur."

"Asırlık kulübümüze yazık ederler"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da Galatasaray'ın olağan mali genel kurulda takımın eski futbolcuları Hakan Şükür ve Arif Erdem'in FETÖ gerekçesiyle ihraç edilmemesine ilişkin konuştu.

Hakan Şükür'ün Fethullah Gülen'in sembol isimlerinden biri olduğunu ifade eden Kaynak, kararın "Kabul edilemez" olduğunu savundu. Başbakan Yardımcısı, "Galatasaray'ın Hakan Şükür'ü ihraç etmemesi Galatasaray'ın tartışılacak bir karara imza atması asla kabullenilemez. Orada üyelikten ihraç edilmesine karar verilenler var. Onların FETÖ ile olan bağlantısı Hakan Şükür kadar asla değil. Hakan Şükür, o camianın, o hareketin sembol isimlerinden biri olmuştur. Eğer Hakan Şükür'ün ihracını uygun görmemişlerse diğerlerine yazık etmişler. Galatasaray, milletimizin her kesimini, her siyasi rengi derinden yaralayan ve hala travmasını atlatmaya çalıştığımız 15 Temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorsa Galatasaray'a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler" ifadelerini kullandı. (DHA,AA)

 

 
Beştepe'den skandal gösteriye sert tepki
 
Bahçeli: Yıldırım Bey'in cevap vermesi lazım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka farklı kazandı
Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, son 6 maçta aldığı 5 mağlubiyetin ...
Altınordu'nun gözü yukarıda
TFF 1'inci Ligi'nde son 4 maçında 2 beraberlik, 2 yenilgi alarak ilk 6 ...
Menemen Belediyespor lidere karşı
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta son iki maçında Bugsaşspor ve Tuzlaspor'u ...
 
Yılmaz Vural'dan defansa ayar!
Türkiye 1'inci Ligi takımı Göztepe'de hafta içinde Okan Buruk'un yerine ...
20 yaşında 70 sayı attı
Phoenix Suns'ın genç yeteneği Devin Booker, takımının Boston Celtics'e ...
Bucaspor seçimini yaptı: Ahmet Doğan dönemi
Bucaspor'un yeni Başkanı Ahmet Doğan oldu. 
 
Milliler'den Dünya Kupası yolunda kritik galibiyet
A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupaları I Grubu 5. hafta maçında Finlandiya'yı ...
O taraftar şikayetçi oldu, Akpınar isyan etti!
FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba akşamı oynanan Pınar Karşıyaka-Umana ...
Altınordu'da Kabze suskunluğu!
Türkiye 1'inci Ligi ekiplerinden Altınordu'nun ara transferde Sivasspor'dan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva