HABERLER>TELEVİZYON
21 Ekim 2017 Cumartesi - 10:00

Homeros'un yaşadığı topraklarda... Öyküler Bornova için...

Bornova Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması ile ilk kez düzenlenen ‘Bornova’ konulu şiir yarışmasının ödül töreni Homeros’un yaşadığı topraklarda yapıldı.

Homeros un yaşadığı topraklarda... Öyküler Bornova için...

Bornova Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Bornova’ konulu şiir yarışması ile altıncısı düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nın ödül törenini Homeros’un yaşadığı Kayadibi Köyü’nde yaptı.

Dereceye girenlere ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve jüri üyeleri verdi. Törene, 8 Eylül 2017’de yaşamını yitiren Şiir Yarışması’nın jüri üyesi Şair Onur Şenli’nin eşi Kıymet Unutma Şenli de katıldı. Törende Bornova Kadın Kooperatifi Başkanı Hürriyet Yıldız, Başkan Atila’ya bir Homeros rölyefi hediye etti.

Homeros Kısa Öykü Yarışmasın’na bu yıl 202 öykü katıldı. Ön elemeyi geçen 68 öykü arasında ilk üçe girenler, iki jüri özel ödülü belirlendi, 17 eser de yayınlanmaya değer görüldü.

Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda Hakan Unutmaz, “Kuşlar cesetken ne düşünür İbrahim” isimli eseriyle birinci, Şahika Arık Çalışkan, “Yaşam, ölüm ve porselen bebekler’ isimli eseriyle ikinci, Mehmet Sait Taşkıran, “Girit Leblebisi” isimli eseriyle üçüncü oldu. Jüri özel ödüllerini ise Nazlı Doğan Önsöz “Söğüt Gölgesi”, Aykar Sönmez “Kadir’in Ayşe” isimli eserleriyle almaya hak kazandı. Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira, jüri özel ödüllerini alan eserlerin her birine 500 lira para ödülü verildi. Yarışma’nın jürisinde Sabri Karaduman, Ferda İşbudak Akıncı, Halim Yazıcı, Hülya Soyşekerci, Murat Şahin, Şengül Kıran ve Yıldız İlhan yaptı.

“Bornova” Konulu Şiir Yarışması’na 122 kişi 146 eserle başvurdu. Yarışmaya İzmir’in dışında Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Manisa, Mardin, Şanlıurfa, Van’dan da 34 eserle başvuru yapıldı. Jüri değerlendirmesinin sonucunda Sema İşisağ Üçüncü “Eski Resim Defterinden Sayfalar” isimli şiiriyle birinci, Mustafa Sade “Bornova Şehrengizi” isimli eseriyle ikinci, Halime Yıldız “Kal Sesi Bornova’nın” şiiriyle üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü’ne “Ihlamura Vuran İkindi” adlı şiiriyle Hakan Unutmaz layık görülürken, Kıvanç Pilizci “Yeşil Bir Nokta” isimli şiiriyle mansiyon aldı. Bunların dışında Meltem Başkurt’un “Ege’nin Işıklarla Kaplı Bahçesi” isimli şiiri, İbrahim Şaşma’nın “Bornova Şehrengizi” isimli şiiri, Hakan Unutmaz’ın ‘İçiçe Geçmiş Uz Şehir’ isimli şiirleri övgüye değer bulundu.

Şiir yarışmasının jürisinde Coşkun Sabah, Şengül Kıran, Halim Yazıcı, Onur Şenli ve Neslihan Kırmızıgül yer aldı. Bir süre önce yaşamını yitiren “Agora Meyhanesi” isimli şiirin de şairi olan Onur Şenli 4 jüri toplantısından sonuncusuna katılamadı

Törende bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Öykü ve şiir yarışmamızın ödül törenini Homeros’un yaşadığını düşündüğümüz topraklarda, Kayadibi Köyü’nde yapmanın onurunu yaşıyoruz. Köylerimiz 2014 yılından itibaren mahalle olarak Bornova Belediyemize bağlandı. Bu yeni mahallelerimizin bir adım öne çıkması için çalışıyoruz. Ödül törenimizi de bu anlayışla Kayadibi Mahallesi’nde düzenliyoruz. Her iki yarışmamıza da katılan tüm şair ve yazarlarımız ile jüri üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. İki yarışmaya da katılımın yüksek olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Atila, “Her sene öykü, şiir ve şarkı yarışmalarımızı düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Atila bu yıl yaşamlarını yitiren Bornovalı Şair Onur Şenli ve Yazar Muzaffer İzgü’yü de anarak, “Bu kentte yaşamış olmaları, Bornova’da yaşamış olmaları hepimiz için çok büyük bir onur. İyi ki böyle sanatçılarımız varmış” dedi.

 
Tahliyeden edildi, bir gün sonra yeniden tutuklandı
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Göztepe niçin çok gol yiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Portakal, FOX Ana Haber’in yeni transferini duyurdu
FOX TV haber spikeri Fatih Portakal, dün gerçekleştirdiği FOX Ana Haber’in ...
RTÜK'ten ceza yağdı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), 'Seda ve Uğur'la Artık Susma' ...
Diriliş Ertuğrul ne zaman başlıyor? TRT Genel Müdürü açıkladı!
Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başlayacak sorusu ile uzun süredir ...
 
Vatanım Sensin'e yeni sezonda sürpriz isimler katılacak
Vatanım Sensin dizisinin yeni sezon çekimleri başladı. Yeni sezonda kadroya yeni isimler katılacak.
Fatih dizisinden ilk kare yayınlandı!
O3 Medya'nın Kanal D için hazırladığı dönem draması Fatih dizisinden Kenan ...
Hale Soygazi Seda Sayan'a suç duyurusu için harekete geçti
Hale Soygazi, Seda Sayan ve Uğur Arslan'ın programında Murat Şar adlı ...
 
Kara Sevda'nın büyük başarısı
Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nun rol aldığı fenomen ...
Demet Akbağ, İzmir'de yeni bir film çekiyor
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde bugüne kadar çok sayıda filmin çekildiği Birgi ...
İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun partneri
Kanal D’nin yeni dizisi “Fatih”te Bizans İmparatoriçesi Teodora rolünü ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva