HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Ocak 2019 Cuma - 10:49

Hollanda tarımda gözü İzmir'e dikti

Dünyadaki en başarılı verimli tarım uygulamalarına imza atan Hollanda’dan gelen ve Türkiye’de en az 5 bin başlık çiftlik zinciri kurmak isteyen dev şirket, İzmir Ticaret Odası’nı (İZTO) ziyaret ederek kente yatırım olanaklarını inceledi. İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, firma temsilcilerine Oda olarak bu alana özel önem verdiklerini ve bu yatırım için en doğru yerin İzmir olduğunu belirtirken, şirket sahibi Cors Den Engelsen Heemskerk, yatırım planlarında İzmir’in ilk sırada yer aldığını söyledi.

Hollanda tarımda gözü İzmir e dikti

Hollanda Livestock Heemskerk Bv Şirketi, Türkiye’de yapacağı yatırım için İZTO’yu ziyaret ederek kentle ilgili bilgi aldı. Şirketin sahibi Cors Den Engelsen Heemskerk ve Dünya Türk İş Konseyi Üyesi Avrupa Konsey Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yamaç’ın beraberindeki heyetle gerçekleştirilen toplantıya, İZTO Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuz Özkardeş, Mehmet Şahin Çakan, Serdar Gökhan Arıkan, Meclis Üyeleri Cüneyt Güleç, Ahmet Dönmezler ile hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren İZTO üyeleri katıldı.

ÖZKARDEŞ: HOLLANDA İLE İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ
Toplantıda bir açılış konuşması yapan Oğuz Özkardeş, yüzde 16’lık pay ile Türkiye’ye en çok doğrudan yabancı yatırım yapan ülke olan Hollanda ile tarım ve hayvancılık sektöründe de işbirliğini arttırmak istediklerini vurguladı. İZTO’da tarım, gıda ve hayvancılık alanında 10 bini aşkın üyenin faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Özkardeş, “Bu sektöre özel önem veriyoruz. İzmir’in tarım ve hayvancılıkta muazzam bir potansiyeli var. Tarım sektöründe yatırım yapacak uluslararası şirketler için en ideal adresin İzmir olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

HOLLANDALI PATRONDAN ÖVGÜ
Livestock Heemskerk Bv Şirketi’nin Sahibi Cors Den Engelsen Heemskerk de, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründe dünya lideri olabilecek kapasiteye sahip olduğuna inandıklarını vurgulayarak ayrıca İzmir’i sevdiğini, yatırım planlarında İzmir’in ilk sırada yer aldığını belirtti. Hollanda hayvancılık sektörünün AB’deki uygulamalardan olumsuz etkilendiğini ve arazi yetersizliğinin sektörün üretim alanını kısıtladığını kaydeden Heemskerk, “Şirketi İzmir’e konumlandırmak, en az 5 bin  başlık çiftlik zinciri kurmak, piyasanın ihtiyacını karşılamak Türkiye’de hayvan ithalatını azaltmak hatta ihraç edebilir hale getirmek yönünde hedeflerimiz var” diye konuştu.

Dünya Türk İş Konseyi Üyesi Avrupa Konsey Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yamaç ise, Türkiye hayvancılık sektörünü çok yakından incelediklerini ve iki taraf için de son derece önemli bir işbirliği oluşabileceğini dile getirdi.

 
Bornovalılar Uğur Mumcu'yu andı
 
Karabağlar’da Uğur Mumcu söyleşi ile anıldı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çakma 25 Ocak 2019 Cuma 22:10

Desene Lombak'ın da çakması var :) Yahu Lombak nickiyle yazılmış yorumlar ortada, bir yandan Reis ve tayfasına övgüler düzüp öbür yandan emperyalizm lafları? İştişareye falan gerek yok, ayan beyan ortada!

Yorumu oyla      9      5  
tarım için 25 Ocak 2019 Cuma 17:58

Tarım (tohumculuk ve fidancılık) için Hollandalılar yine İnciraltı'nı mı işaret ettiler? Yıllar önce orayı dolaylı olarak inceledikleri biliniyor. Biz yıllardır orayı imara açmayı düşününce acaba böyle bir araziye yazık olur deyip tekrar gündeme mi getirdiler?

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 25 Ocak 2019 Cuma 16:18

Nasıl yandaşmışım bende merak ettim şimdi. Sen de bir istişareye yatarsın artık.

Yorumu oyla      9      5  
Lombak'a 25 Ocak 2019 Cuma 14:00

Yahu hem bunları yazıyorsun hem yandaşsın, nasıl oluyor bu iş? Ülke tarımını 16 yılda bu hale düşürenlerden yana oluşunu anlayamıyorum! Beyaz et tümüyle yabancıların eline geçti sayılır, Keskinoğlu ve Lezita da satılır yakında! Kırmızı et vardı, o da gidici demek ki! Ben sevinmedim, beslenmemizi hedefleyen yabancılardan uzak durmak taraftarı oldum hep, hiç de yanılmadım! Bunda da yanılmayacağımı düşünüyorum, keşke yanılsam da mutlu olsak hepimiz!

Yorumu oyla      11      7  
Bayındırlı 25 Ocak 2019 Cuma 11:43

biraz devletimiz bir şeylerin farkında olsa hollandalıların ya da diğer ülkerle başlayan çalışmaları görürlerdi.. şimdi de görseniz bu da kardır destek tabiki verin.

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 25 Ocak 2019 Cuma 11:07

Dikkat bunlar emperyaldir. Tarımı tümden bu tiplere verirlerse bugünkü et fiyatlarını bile zor buluruz. Diyorki "siz hayvancılığınızı batırdınız, biz ayağa kaldıralım kârı Lahey'e transfer edelim." Yerseniz. Hollanda ufacık ülke, entansif tarım devi, koskoca Türkiye, tarım ürünü ithalatçısı.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO'ya 'yavru vatan' desteği
Kuracağı Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile İzmir’i bu alanda marka ...
Hong Kong'tan İzmir'e çıkarma!
ASYA Pasifik’in ihracat ve yabancı yatırım üssü Hong Kong’tan gelen heyet ...
DTO Başkan Öztürk: Avrupa'dan Türkiye'ye turist yağacak
Bu yıl 50. kez açılan Avrupa’nın en büyük denizcilik fuarı Boot Düsseldorf, ...
 
EGİAD'da devir teslim günü: Aslan dönemi başladı
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin ...
Dünyanın en değerli markaları belli oldu
Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın "Dünyanın En ...
Yüzde 44 artış var: Esnaflar 2018'de krediye sarıldı!
Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla geçen yıl esnaf ve sanatkara ...
 
Bakan açıkladı: Dijital oyunlarda rekor ihracat
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk oyun geliştirme sektörünün 2018 yılında ...
O ürünlerin üretimine 5 milyon lira destek verilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı'yla ...
İzmir’in deri fuarına yabancı alıcı akını
Ege Bölgesi’nin deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri ihracatını ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva