HABERLER>YAŞAM
17 Nisan 2020 Cuma - 14:50

Hemşire korona oldu, komşuları ona hemşire!

İzmir’de yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Ebru Melek Benligül, koronavirüs teşhisiyle bir süredir evinde ilaç tedavisi görüyor. Karantinadaki hemşire ile dayanışma içinde olan komşuları ise kendi yaptıkları yemekleri her gün onun kapısının önüne bırakıyor, telefonla arayıp moral veriyor.

Hemşire korona oldu, komşuları ona hemşire!

İlkses Gazetesi’nden Emine Çağla Geniş’in haberine göre; Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da bir apartmanın girişine asılan koronavirüs uyarısı ile binada oturan bir sağlık çalışanı hedef gösterilmiş, hiçbir yere dokunmaması istenmişti. Bina sakinlerinin bu tutumu sosyal medyada tepkilere neden olurken, yine virüse yakalanan bir sağlıkçının karantinada olduğu İzmir'deki apartmanda ise dayanışma örneği yaşandı. Bir hastanede yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ebru Melek Benligül, koronavirüs tedavisinde görev aldığı sırada bir hastadan virüs kaptı. Hastalığı ağır semptomlarla geçirmediği için evinde kendini karantinaya alan ve ilaç tedavisi gören Benligül’ün bu süreçteki en büyük destekçisi ise komşuları oldu. Yaptıkları yemekleri her gün Benligül’ün kapısının önüne bırakan apartman sakinleri, telefonla da sık sık arayarak durumunu kontrol ediyor. Hastalığını ilk öğrendiğinde, ‘Komşular tedirgin olur mu?’ diye düşünen Benligül, “Çünkü haberlerde ve sosyal medyada; aynı apartmanda oturan sağlık çalışanlarına bulaştırıcı, taşıyıcı gözüyle yaklaşanları gördük. Ama şu anda üç öğün yemeğimi komşularım getiriyor. Sürekli arıyorlar, ‘Sen bize lazımsınız, bir şeye ihtiyacınız var mı?’ diye soruyorlar. Bir dayanışma örneği oldu. İstediğiniz kadar profesyonel olun, hazırlıklı olun ve güçlü olun. Tanıyı duyunca bir ölüm korkusu oluyor. Sosyal destekler bu açıdan kıymetli” dedi.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ OLDU
Hastalığını ilk öğrendiğinde, ‘Komşular tedirgin olur mu?’ diyerek kaygılandığını anlatan Benligül, “Çünkü haberlerde sosyal medyada; aynı apartmanda oturan sağlık çalışanlarını bulaştırıcı, taşıyıcı gözüyle gören vatandaşlarımız olduğunu gördük. Oysa ki sağlık çalışanları fakülteye başladıklarında ilk öğrendikleri hijyen ve bulaşıcı hastalıklardan nasıl korunacağıdır… Ondan dolayı biz normal vatandaştan daha iyi biliyoruz bu hastalığı nasıl çevremize taşımayacağımızı… Bu konuda biraz tedirginliğim olmuştu açıkçası ama sosyal medyada geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlarımın mesajlarını komşularım da gördü. Şu anda üç öğün yemeğimi komşularım getiriyor. Bir dayanışma örneği oldu. Sürekli arıyorlar, siz bize lazımsınız bir şeye ihtiyacınız var mı diye soruyorlar. Ben iyiyim her şeyi yapabiliyorum diyorum ama emin olmak istiyoruz diyorlar. İstediğiniz kadar profesyonel olun, hazırlıklı olun ve güçlü olun. Tanıyı duyunca bir ölüm korkusu oluyor. Sosyal destekler bu açıdan kıymetli. Birlikte çalıştığım meslektaşlarımın, Türk Hemşireler Derneği’nin, ailemin desteğini de iletmek, bu manada sosyal desteklerin önemini, sürecin daha büyük moralle aşılması açısından gerekli” ifadelerini kullandı.

İÇİMDEN GELEN BİR DUYGU
Sağlık çalışanlarının bugünlerde büyük bir savaş verdiğini ve bu yüzden desteğe çok ihtiyaç duyduklarını belirten apartman sakinlerinden İlknur Engindeniz, “Asla ‘Virüs bulaşmış kesinlikle yanaşmayalım, bindiği asansöre binmemeliyim, dış kapıya dokunmuş olabilir ne yapalım’ gibi bir zihniyette olmadık... Kendimizi ve ailemizi düşünerek elbette tedbirlerimizi almalıyız ama hasta olan insanları da kendi hallerine bırakmak doğru değil. Ben de bu anlamda Ebru Hanım’a destek olmak istedim. Kapısına yemek bırakmak, markette bir ihtiyacını almak içimden gelen insanı bir duyguydu. Bu hastalıkta en önemli şeylerden biri de moral ve destek. Ben de insanı bir duygu ile hiçbir beklenti içinde olmadan bunu yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Moral ve motivasyona en çok onların ihtiyacı var” dedi.

YALNIZ OLMADIĞINI HİSSETTİRMEK İSTEDİM
Diğer bir apartman sakini Esra Mansuroğlu ise şunları söyledi: “Çocuğumu sitenin parkına çıkardığımda komşum Ebru Hanım’ın koronavirüse yakalandığını öğrendim. O an tek düşündüğüm şey iyi olup olmadığı ve ne hissettiğiydi. Yanında olamamak beni çok üzse de ufak tefek şeylerle hayatına dokunmak ve yalnız olmadığını hissettirmek istedim. Bu sabah kalktım ve kendimi onun yerine koyarak ne isterdim acaba diye düşündüm. Gerekli önlemleri alarak dışarı çıktım, simit boyoz gibi şeyler aldım. Yumurta haşladım, portakal suyu sıktım ve onun kapısının önüne bıraktım. O nasıl davranmamız gerektiği konusunda bizi yönlendiren kişi oldu bu süreçte. Apartmanımızdaki yaşlı sakinlerimizin alışverişini de yapıyorum. Biz toplum olarak duyarsız insanlar değiliz sadece farkındalığımız çok gelişmemiş. Bunlar beni ya da bir başkasını yıpratmaz” şeklinde konuştu.

 
DİSK’ten 'Biz Varız' dayanışmasına destek
 
Yerli ve milli mekanik solunum cihazı üretildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemenli fırıncı aileden 10 bin ekmek yardımı
Menemen ilçesinde, fırın ve pastane işleten Kalfa ailesi, hafta sonu uygulanacak ...
Necatibey İlkokulu’ndan sağlık çalışanlarına anlamlı destek
İzmir Necatibey İlkokulu velileri ve öğrencileri salgın ile mücadele eden ...
Yörüklerin göçüne koronavirüs engeli
Mersin'in farklı bölgelerinde çadırlarda yaşayan yaklaşık 200 Sarıkeçili ...
 
Türk Kızılayı’na anlamlı destek: Dayanışma ağı büyüyor
Türk Kızılayı Konak Şubesi’nin başlattığı dayanışma kampanyası büyüyor. ...
İzmirli esnaftan virüse karşı özel steril bölme
İzmir'de kırtasiyeci Murat Kengeç, koronavirüs salgınına karşı dükkanının ...
Göztepe’nin maskotu Totem, pitbull saldırısı sonucu hayatını kaybetti
Göztepe Spor Kulübü'nun maskotu kedi Totem, pitbull saldırısı sonucu hayatını ...
 
Ödemişli simitçiden ihtiyaç sahiplerine destek
İzmir'in Ödemiş ilçesinde sokak tezgahında simit satışı yapan Semra Özer, ...
Kıvanç Tatlıtuğ taburcu oldu: Evinde tedavi görecek!
Corona virüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve test sonucunun negatif ...
İzmir'de ihtiyaç sahiplerine 10 ton balık dağıtıldı
Kızılay Konak Şubesi ve iş insanları Seyithan Alak (34) ile Hamza Alak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva