HABERLER>GÜNCEL
18 Ocak 2013 Cuma - 08:26

Helikopterli şafak baskını: Ünlü avukatlara gözaltı

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 7 ilde düzenlenen DHKP-C operasyonunda 85 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda önemli davalara bakan birçok avukatın da bulunduğu öğrenildi.

Helikopterli şafak baskını: Ünlü avukatlara gözaltı

İSTANBUL - Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisleri bu sabah erken saatlerde 7 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.
 
İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu kentlerde yapılan baskınlarda, birçok ev ve işyeri arandı.
 
İstanbul’da Okmeydanı, Şişli ve Mecidiyeköy'deki operasyonlara helikopter de havadan destek verdi.
 
Baskın yapılan yerler arasında “İdil Kültür Merkezi” ve “Yürüyüş” dergisinin de bulunduğu belirtildi.
 
Operasyonda Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri ile Halkın Hukuk Bürosu'nda görev yapan 15’ten fazla avukatın da olduğu öğrenildi.
 
Gözaltına alınan avukatların bazı işkence ve faili meçhul davalarında görev yaptığı bildirildi.
 
Avukatların cezaevlerindeki örgüt liderlerinin talimatlarını örgüt üyelerine aktardığı iddiasıyla gözaltına alındığı açıklandı.
 
Şafak baskınında gözaltına alınanların sayısının şu an 85 olduğu öğrenildi.

OPERASYONUN İZMİR AYAĞININ TÜM DETAYLARI
 
SUİKAST HAZIRLIĞI İDDİASI
İzmir'de, terör örgütü DHKP- C'ye yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İzmir'de yaklaşık bir yıldır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından 20 adrese, 500 polis baskın yaptı. Gözaltına alınan 17 kişi arasında iki öğretmen, belediye park ve bahçeler işçisi ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu öğrenildi.
 
Şüphelilerin, kentteki üst düzey kamu görevlileri ile polis ve askerlere yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü.
 
KEŞİFTE GÖRÜNTÜLENMİŞLER
Şüphelilerin ayrıca, bombalı saldırı için bazı semtlerdeki polis merkezlerinin yakınlarında keşif yaptıkları, bu sırada da polislerce görüntülendikleri ortaya çıktı. Terör örgütü elemanlarının, İzmir'deki özellikle ABD temsilciliği gibi yabancı ülke temsilciliklerine yönelik de yine bombalı saldırı planları yaptıkları ileri sürüldü.
 
ŞİFRELİ MESAJLAR BULUNDU
Operasyon anını da saniye saniye kaydeden polis, Özgürlükler Derneği, Ege Gençlik Derneği, Temel Halklar Derneği ve Devrimci Alevi Komiteleri'nde de aramalar yaptı. Bu aramalar sırasında, gizli bölmelerde çok sayıda flash belleklerin yanı sıra şifreli notlar da ele geçirildi.
 
Örgüt elemanlarının, özelilkle Ege Bölgesi'ndeki illerde, eleman kazanmak için 'zeybek' ve 'efelik' figürlerini kullandıkları, bu kişilerin de egemen güçlerle, haksızlık yapanlarla mücadele ettikleri anlatılarak gençlerin örgüte girmesini sağlamaya çalıştıkları bilgisi edinildi. Bu görüşlerin anlatıldığı çok sayıda derginin basıldığı da aramalar sırasında ortaya çıktı.
 
KADIN SORUMLU ARANIYOR
Operasyon anında basılan adreslerde bulunamayan örgütünün sözde Ege Bölge sorumlusu Selda B., Ege Gençlik Derneği yöneticisi D.K. ve Özgürlükler Derneği yöneticisi S.K. da aranıyor.
 
AVUKATLARDAN GÖZALTILARA TEPKİ
Operasyonun ardından, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 50 avukat İzmir Adliyesi C Blok önünde toplandı. Grup adına açıklamayı ÇHD İzmir Şube Sekreteri Avukat Nergiz Tuğba Aslan yaptı. Aslan, ÇHD'nin 1974 yılında kurulduğunu, o günden beri, karakollarda, cezaevlerinde, hukuk, adalet ve insan hakları için sürdürdüğü mücadeleden asla vazgeçmediklerini dile getirdi.
 
Yapılan operasyonla İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, eski şube başkanlarından Serhan Arıkanoğlu ve Efkan Bolaç, Şube Sekreteri Güçlü Sevimli, üyeler Barkın Timtik, Ebru Timtik, Naciye Demir, Oya Aslan, Güray Dağ, Günay Dağ ve Gülvin Aydın; ÇHD Ankara Şube yöneticisi Betül Vangölü Kozağaçlı'nın gözaltına alındığını söyleyen Aslan, "Genel Başkanımız Avukat Selçuk Kozağaçlı ve isimlerini henüz öğrenemediğimiz birçok avukat arkadaşımız hakkında da yakalama ve arama kararı bulunduğu öğrenilmiştir" dedi.
 
Aslan, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nin yasadışı komplosunun açığa çıkarıldığını ve 'böcek' denilen bir dinleme ve kamera kayıt cihazının bulunduğunu öne sürerek, "Terörle Mücadele Şubesi, yine bu komplo çerçevesinde, avukatlar aleyhine, etkin pişmanlıktan yararlananların ağzından ifadeler almış, meslektaşlarımızın fotoğraflarını fiş kayıtları arasına koyarak, teşhis ettirmiştir. Saldırıların muhatabı aynı zamanda derneğimizin yönetici ve üyelerinin şahsında son dönemlerde toplumsal muhalefetin tüm dinamiklerinin siyasi iktidar karşısında avukatlığını üstlenen Çağdaş Hukukçular Derneği'mizin kendisidir. Toplumsal muhalefet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da avukatsız kalmayacaktır" diye konuştu.
 
Basın açıklamasının ardından 'Özel yargılama terörüne son', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atan grup dağıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birand'ın ardından: Birlikte kokoreç yemiştik
Türk siyaset dünyasının aktörleri, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ...
Erdoğan’ın ‘hayırlı olsun’u İzmir’den AİHM’e taşınıyor!
Sivas’ta 1993 yılında Madımak Oteli'nin yakılması sonucu hayatını kaybeden ...
Harp Akademileri'nde bıçaklı saldırgan paniği!
İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'na giren akli dengesinin yerinde ...
 
Başbakan iznine bağlı MİT düzenlemesine vize
Anayasa Mahkemesi MİT mensupları ile bazı kamu görevlileri hakkındaki ...
PKK'lı 3 kadın için Diyarbakır'da tören…
Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadın için bugün Diyarbakır'da tören düzenlendi. ...
Servisle TIR çarpıştı: 1 öğretmen öldü
Tire’de öğretmenleri görev yaptığı okullara bırakmak üzere yola çıkan ...
 
Uğur Mumcu'nun aracı için 20 yıl sonra karar
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Uğur Mumcu'ya ait aracın enkazının mirasçılarına ...
Çeşme’de rüzgar santrali tepkisi: İmzalar yola çıktı
İzmir’in Çeşme İlçesi Karadağ Mevkisi'nde yapılmak istenen rüzgar santraline ...
İzmir merkezli 'posta' operasyonu: 70 gözaltı
İzmir'in de aralarında bulunduğu 15 ilde, posta işletmelerinin dağıtım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva