HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2019 Cuma - 12:29

Hedefteki başkan ‘atama ve maaş’ için konuştu: Yaptığım tamamen yasal!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan başkanlık maaşı dışında belediye şirketinden müdür olarak ayrıca 7 bin 500 TL daha ücret almasıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, “Hakkımda iddia edilen belediye iştirakine müdür olarak atanmam tamamen yasal olup bu görev şahsıma Karaburun belediye meclis kararı ile verilmiştir” dedi.

Hedefteki başkan ‘atama ve maaş’ için konuştu: Yaptığım tamamen yasal!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karaburun İlçesi Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın meclis kararıyla maaşı dışında kendisine belediye şirketi müdürü olarak artı 7 bin 500 TL daha maaş bağlamasının yankıları sürüyor. Erdoğan’ın kararına meclis toplantısında şerh koyan AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri konuyu yargıya taşımaya karar verirken yeni bir açıklama geldi. Erdoğan, yaptığı değerlendirmede, kendisinin aynı zamanda genel müdür sıfatı taşımasında bir yasal sorun olmadığını dile getirdi.

- KENDİSİNİ MÜDÜR ATADI, MAAŞA BAĞLADI!

Konu ile ilgili olarak Erdoğan’dan yazılı açıklama geldi. Belediye şirketine müdür olunmasının yasal olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan şunları söyledi:

“Hakkımda yazılı ve görsel basında yer alan haberlerde; “belediye iştiraki olan Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti.’ne kendimi müdür olarak atadığım ve ek maaş aldığım”belirtilerek, yapılan bu işlemin yasaya aykırı olduğu iddia edilmektedir.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasını öngören 696 sayılı KHK; Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Mahalli idarelerde çalışan alt işveren işçilerinin belediye şirketlerinde istihdam edilmesini öngörmektedir ve bu KHK ile Karaburun Belediyesi’ne bağlı Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti. kurulmuştur.

KHK ile kurulan belediye iştirakinde belediye memurlarının çalışacağı ve görev alacağı hususu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. maddesinin ilk fıkrasında hüküm altına alındığı gibi yine belediye iştiraki şirketlerde hangi memurların çalışacağı hususu 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 26. maddesinde ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 38. maddesinde de ayrıntılı olarak hüküm altına alınmıştır.

Belediyemiz iştirakinde benim ve diğer belediye başkanlarının görev almasının temel dayanağı; anılan yasa maddelerindeki açık amir hükümlerdir. Konuya ilişkin Yüksek Danıştay 10. Dairesi'nin 16.12.2003 tarih ve 2001/4312 E., 2003/5197 K. sayılı kararında belediye iştiraklerinin oluşturduğu şirketlerin bünyesinde ve yönetiminde belediye yöneticilerin bulunmasında herhangi bir sakınca bulunmadığına karar verilmiştir.     Yine aynı şekilde Yüksek Sayıştay Temyiz Kurulu'nun 17.03.2015 tarihli kararında; belediye, il özel idareler ve mahalli idare birliklerinde görev yapan memurların yerel yönetim şirketlerinde yönetim ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapabileceklerine karar vermiştir.

Hakkımda iddia edilen belediye iştirakine müdür olarak atanmam tamamen yasal olup bu görev şahsıma Karaburun Belediye Meclis kararı ile verilmiştir. Bu konu ile ilgili olarak basında çıkan haberlerin tamamı karalamaya yönelik olup görevimin dayanağı yukarıda ayrıntılı olarak izah edilen yasa maddeleri ve yüksek mahkeme kararlarıdır”

 
CHP ve MHP yeni il binasına taşınmak istiyor!
 
CHP'li Sındır: Kamu Özel İşbirliği sözleşmeleri denetimden kaçırılmamalı
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erol uysal 21 Temmuz 2019 Pazar 20:51

ISTANBULDA 276 milyon nerde ilkay ablaya saran ak troller .......

Yorumu oyla      4      5  
Ahmet yenice 20 Temmuz 2019 Cumartesi 22:43

Karaburun halkı düşünsün ! Beter olsunlar kendileri seçti kendileri 4-5 yıl düşünsün.

Yorumu oyla      4      5  
Asım 20 Temmuz 2019 Cumartesi 11:32

Sayın Başkan yaptığınız atanmada, savunduğunuz maddelerde hiç ama hiç etik değil. Derhal istifa etmelisiniz. Başka bahaneler üretmeyin lütfen....

Yorumu oyla      4      5  
MERT 20 Temmuz 2019 Cumartesi 01:46

YAZIK CEHAPE ZİHNİYETİ BU OLMASA GEREK.YAZIK Kİ YAZIK..

Yorumu oyla      4      5  
ali 20 Temmuz 2019 Cumartesi 01:00

Yasal olması bunu yapılabilmesi için bir sebep değildir, insanları aklına hiç yoktan yere şüphe düşürmekten başka bir işe de yaramıyor.

Yorumu oyla      4      5  
Yorgun demokrat 19 Temmuz 2019 Cuma 20:48

Demekki ne imiş eldeki imkanlar ne ise o kadar pastadan pay alınıyor. Aslan sosyal demokratlar.. İki üç iştirak daha kurup mudur olunsa maaş ohhhh olur.. Hepsi yasal.. Nerde il başkanı nerde genel merkez.. Hepsi susuyor..

Yorumu oyla      4      5  
BAYRAKLI 19 Temmuz 2019 Cuma 18:52

Bunların hepsi aynı Bayraklı eski başkanı Hasan karabağda aynı şekilde bu tür görevlendirmeleri yapmıştı kendisi karısı sevgilisi yandaşları hepsi ya şirkette yada kulüp de oradan da yolsuzluk belediye bütçesi başka türlü boşaltamasın.Karabağı eşi 10 yıl huzur hakkı aldı kendisi kulüp yönetimindeydi o zaman AKP liler neden ses çıkarmadı .

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 19 Temmuz 2019 Cuma 17:50

Yasal olabilir ama etik midir? Biz vatandaşın bu durum içine sinmemiştir her ne kadar yasaları gerekçe gösterseniz bile. Biz Chp olarak nelere karşı durduk bugüne kadar, neyin savaşını verdik? Bu durumda kim Chp'li ya da Chp bu kafayla nereye gidiyor. Bu duruma il başkanı değil, ilk ağızdan acilen Kemal Kılıçdaroğlu ya destekler nitelikte ya da eleştirel nitelikte açıklama yapmalıdır ki biz de vatandaş olarak nerede olduğumuzu ve durumumuzu bilelim biz neyin ve kimin yanındayız, parti neyin ve kimin yanında?

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 19 Temmuz 2019 Cuma 17:15

Sayın Başkan, yoksa müdüre hanım mı demeliyim? Yargıtay 11. Hukuk Dairesinin 07.12.2017 tarihli ve E.2017/7015 sayılı kararında, huzur hakkına ilişkin olarak belirtilen koşullar dikkate alındığında özetle “Belediye şirketlerinde yönetim organı üyesi (anonim şirketlerde yönetim kurulu üyesi, limited şirketlerde müdür) olarak görev yapan belediye yöneticileri ve çalışanları ile diğer kişilere, ifa ettikleri görevin karşılığı olarak şirket bütçesinden huzur hakkı ödemesi yapılabilir. Ödemenin yapılıp yapılmayacağına ve yapılacaksa tutarına karar verme yetkisi münhasıran genel kurula aittir. Dolayısıyla, yönetim organı üyeleri kendilerinin ücretini belirleyemeyeceği gibi, belediye başkanı veya belediye meclisi de bu hususta karar almaya yetkili değildir. Yönetim organı üyelerine yapılacak ödemenin tutarı; şirketin, niteliği, büyüklüğü, faaliyet alanı ve faaliyet dönemi içerisindeki ekonomik durumu dikkate alınmak suretiyle makul ölçülerde ve dürüstlük kuralına uygun olarak ve ayrıca söz konusu hak kötüye kullanılmadan belirlenmelidir.” şeklinde belirtilmiştir. Belediye başkanı kendi işine geldiği gibi yasaları da karıştırarak kendine maaş bağlatmıştır. Bu konunun hele hele belediye meclisiyle hiçbir ilgisi alakası yoktur. Maaş almaya hakkı olsa dahi bu kararı şirket yönetim kurulu alabilir. Belediye meclisinin ve belediye başkanının yetkisi yoktur. Bir hukukçu olarak meclisini de yanıltarak yanlışa sevk ediyor. Ayrıca kararda açıkça belirtildiği “Ücretin miktarı ise şirketin mali yapısı, şirketin bu yöndeki uygulaması, yönetim kurulunun bu iş için harcadığı emek ve mesai ile orantılı olmalıdır.” ibaresine rağmen zarar ettiği bilinen bir şirkette 7500 TL maaş miktarı neye göre belirlenmiştir? Şirketin belediye başkanını müdür olarak atadığı ve maaş miktarının yasal dayanağını belirten yönetim kurulu kararı nerededir? Ayrıca, belediye başkanı olmuş bir kişinin kendini müdür atayıp maaşını ikiye katlaması ahlaki de değildir (Aynı şekilde öz yeğeni ve üniversite öğrenci olan birinin belediye işletmesine sorumlu olarak görevlendirilmesi de ayrıca bir tartışma konusudur). Çalışan işçiler mesailerini alamazken, kasada para yokken bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur? Bunun izahı mı olur? Bir de düşünmeden taşınmadan hukukçu kimliğini kullanarak çarpıtma bilgiyle, kişisel çıkarları için halkıyla dalga geçer gibi bir açıklama yapıyor. Kendine inanıp oy verenleri de aldatmış oluyor. Sayın başkan (müdüre hanım), avukat kimliğinizi sürekli ön plana çıkarmanız yasal boşluklarla usulsüzlüklere kılıf uydurmanız demek ise bu sizin hukuki ama etik olmadığınızı gösterir. Saygılar.!!!

Yorumu oyla      4      5  
örgüt 19 Temmuz 2019 Cuma 16:55

CHP yönetimi niçin ve ne bekliyor merak ediyoruz.Acil müdahale.....

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den 100 gün raporu: Neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk 100 günde yaptıklarıyla ...
Selçuk Belediyesi'nden dolandırıcılara karşı uyarı!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Başkan Yardımcısı Şerafettin ...
İzmir'e yeni seyir terası
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, mahalle gezilerine Altındağ ...
 
Karşıyaka’da ders zili çaldı
Karşıyakalı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalar ...
Buca'da tercih zamanı
Buca Belediyesi, üniversite heyecanı yaşayan Bucalı gençlerin doğru karar ...
AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e 'metro' çağrısı: Eksikleri tamamlayın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, son ...
 
Çiğli'de çocuklara robotik kodlama eğitimi
Çiğli Belediyesi ile Habitat Derneği arasında geçtiğimiz ay imzalanan ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Cesur yürek’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Cesur yürek’
Beydağ Barajı'na gezi: Ödemiş'te ikinci bahar
Ödemiş Belediyesi bünyesinde bulunan Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi sakinleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva