HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2019 Perşembe - 12:40

HDP’den İzmir sonuçları için yorum: Bu kazanımda ciddi payımız var!

PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında kentte oluşan tablo özelinde konuşurken, “Partimizin stratejisi HDP seçmeni tarafından kabul gördü. Seçimlere hazırlanırken İzmir’de aktif bir çalışma yürüttüm. Çok sayıda ilçede halk buluşmaları ve seçim ofisi açılışlarına katıldım. Orada bunu bizzat gözlemledim. Halk HDP’nin seçim stratejisini özümsedi ve sandığa giderken buna göre davrandı. Elbette bu kazanımda HDP’nin ciddi bir payı var” dedi.

HDP’den İzmir sonuçları için yorum: Bu kazanımda ciddi payımız var!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında değerlendirmelerde bulundu. İzmir’de hem ilçelerde hem de Büyükşehir Belediyesi noktasında başkanlık için aday çıkarmayan partisinin stratejisini seçim sürecinde yürüten Kemalbay oluşan tabloya dair konuştu. Kentte aktif bir kampanya süreci yürüten Kemalbay, İzmir özelinde ve Türkiye genelindeki seçim sonuçlarını yorumlarken kamuoyunun merak ettiği “HDP seçimlerde hangi oranda etkili oldu?” sorusunu da cevaplandırdı.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’na muhalif bir şekilde hareket eden HDP’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nda da bulunmaması iktidar cephesi tarafından, ‘Dışarıdan destek veriyorlar’ şeklinde yorumlanmıştı ve süreçte sert tartışmalar yaşanmıştı. İzmir’de Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’in ismi açıklandığında HDP ‘destek vereceğimiz bir aday’ yaklaşımı içinde bulunmuştu.

31 Mart akşamı ise Soyer, Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci’ye karşı net bir galibiyet elde etti. Soyer yüzde 58’lik bir oy alırken Zeybekci ise yüzde 38’de kalmıştı. İYİ Parti ve CHP’nin resmi olarak adayı olan Soyer’in farkla seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna oturması sonrasında gözler HDP’ye çevrildi. Vekil Kemalbay bu noktada partisinin süreçte kilit rol oynadığını vurgularken açıklamalarda bulundu.

BU KAZANIMDA HDP’NİN CİDDİ BİR PAYI VAR
İzmir sonuçlarına değinen Kemalbay, “Partimizin stratejisi HDP seçmeni tarafından kabul gördü. Seçimlere hazırlanırken İzmir’de aktif bir çalışma yürüttüm. Çok sayıda ilçede halk buluşmaları ve seçim ofisi açılışlarına katıldım. Orada bunu bizzat gözlemledim. Halk HDP’nin seçim stratejisini özümsedi ve sandığa giderken buna göre davrandı. Bunun göstergesi olan pek çok şey var. Bunu bir demokratikleşme hamlesi olarak İzmirli HDP seçmeni uyguladı. Elbette bu kazanımda HDP’nin ciddi bir payı var” dedi.

BUNUN DEVAMINI GETİRMEK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Kemalbay ayrıca ülke genelindeki tabloya da dikkat çekti ve “Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. Bu dönemin mücadelesi demokrasi mücadelesidir. Bunda Türkiye demokrasi güçleri büyük ve başarılı bir adım attılar. Bu adımın Türkiye ezilenlerine bir kazanım getirebilmesi bundan sonraki tutarlı, ilkesel, ortak mücadeleyle mümkün. Seçim stratejimizi belirlerken buna göre adım atmıştık. Bunu göz önünde buluşturmuştuk. Elde edilen bu başarıda HDP’nin önemli, kritik bir payı var. Önümüzdeki dönem Türkiye siyasi tablosunda herkes birbirini daha iyi anlar ve birlikte yaşamı güçlendirecek adımlar atarsa, politikalar etrafında bir arada olursa hepimiz için çok daha iyi olacak. Türkiye demokrasisi için daha iyi olacak. Yüzümüzün gülmesi rahat bir nefes alıyor olabilmek bununla mümkün oldu. Bunun devamını getirmek gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasi mücadelesinin önemli bir kazanım elde ettiğini biliyoruz ama bunu sahiplenmek gerekiyor” açıklamasında bulundu.  

İZMİR BUNA GÜZEL BİR ÖRNEKTİR
Kemalbay sözlerini sürdürürken, “Ortak vatanda halkların birlikte yaşayabildiği, eşit olduğu toplumu birlikte yaratmak bu kazanımın önemidir. İzmir buna güzel bir örnektir. Birçok kesimin dikkatinden kaçmış olabilir ama İzmir’de özellikle ilçelerde ve genelde elde edilen kazanım, demokrasi mücadelesinin desteklenmesi için HDP’nin aldığı tutumdur. Bu tutum kazandırdı. Birlikte demokrasinin temel ilkelerini savunabiliriz. Yerel seçimler bunun için bir hamle oldu. Önümüzdeki günlerde özellikle İstanbul’daki seçimi boşa çıkarma çabalarına karşı da demokrasi mücadelesi vermek, tutarlı, ilkeli durmak ve halkın iradesinin savunmak gerekiyor. Bunu savunabilmemiz için de aslında Türkiye’de her yerde yapılan seçimlerdeki çifte standarda dikkat çekmek lazım. Diyarbakır’daki eş başkanlara mazbatası verilmiyorsa bu İzmir’in de gündeminde olmalı. Kazanılmış, YSK tarafından ilan edilmiş bir seçimin mazbatasını vermemek ne anlama geliyor? Bunu İzmirlilerin de sorması gerekiyor. Muş’taki gelişmelerle ilgili olarak partimizin yaptığı başvuruların kabul edilmemesi İzmirlilerin de sorunu olmalı. Birlikte ele alabilirsek sorunları çözebileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Menemen Belediyespor'un inancı tam
 
Altay'da İbrahim Akın gole hasret
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 12 Nisan 2019 Cuma 13:09

Oy vermeyen 500bin kimmiş. Vatan bütünlüğü kaygısı olan, CHP siyasetinden bıkmış merkez seçmen işte...

Yorumu oyla      4      5  
bayraklı lı 12 Nisan 2019 Cuma 09:09

İŞBİRLİĞİNİ HALA İNKAR EDİYOR CHP BAKALIM DİYARBAKIR Sur ilçesİNDEN KAÇ KİŞİ BELEDİYEDE İŞE GİRECEK HDP CHP Lİ BELEDİYELERİ ELE GEÇİRMEYE BAŞLADI HAYIRLI OLSun izmirede kayyum atasINLAR.

Yorumu oyla      5      5  
Görün ey İzmirli hemşehrilerim 11 Nisan 2019 Perşembe 19:42

Kimekimlerle birlikte olanlara oy verdiğinize bakın da görün. Ama göremezsiniz değil mi? Pardon... Tayyip Erdoğan nefreti gözünüzú kör etmişti...

Yorumu oyla      5      5  
11 Nisan 2019 Perşembe 15:36

Neeeeyyyyy??? Payınız mı var? Hadi canım :)))

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'dan ilk ziyaret CHP Antalya İl Başkanlığı'na
CHP Antalya Milletvekili Baykal, tedavisinin tamamlanmasının ardından ...
Erbakan şikayet etti! Saadet Partisi'ne haciz geldi!
Fatih Erbakan'ın şikayeti üzerine Saadet Partisi genel merkez binasına ...
Seçim sonrası çalışmalar başladı… AK Partili başkanlar Ankara’da
Yerel seçimin ardından seçilen İzmir’deki AK Partili başkanlar Ankara’nın ...
 
CHP'li Beko'dan hükümete 'kıdem tazminatı' tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Hazine ve Maliye Bakanının 'Yeni Ekonomi ...
İmamoğlu: Belediye kimsenin mülkü değil
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayına ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan İtalya'ya kınama!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İtalya’da hükümetin ...
 
CHP itiraz etmişti: O ilçede seçim yenilecek!
YSK, Artvin'in Yusufeli ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.
YSK'dan flaş karar: O başkanlara mazbata yok!
Yüksek Seçim Kurulu, daha önceden Kanun Hükmünde Kararname ile başkanlığı ...
YSK, Kemalpaşa için kararını verdi!
AK Parti Kemalpaşa ilçe teşkilatının, usulsüz oy kullanıldığı iddiasıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva