HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2015 Salı - 20:58

HDP adayları vitrine çıktı: ‘İzmir biricik partiye bakmalı!’

HDP İzmir milletvekili adayları sahneye çıktı. Tanıtım toplantısında konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü İzmir seçmenine seslenerek, "İzmir yaşam tarzına düşkünse, o zaman İzmir bunu temsil eden biricik partiye başını kaldırıp bakmalı ve kulağını kabartmalıdır. Bundan daha iyi bir fırsat yoktur" ifadelerini kullandı. Kürkçü aynı zamanda İzmir'den 4 vekil çıkartacaklarını söyledi.

HDP adayları vitrine çıktı: ‘İzmir biricik partiye bakmalı!’

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - 1 Kasım erken genel seçimlerinde partiyi sandıkta temsil edecek olan Halkların Demokratik Partisi(HDP) İzmir milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı.
 
Tepekule Kongre Merkezi Anadolu Salonu'nda yapılan toplantıya Seçim Hükümeti’nden istifa eden Kalkınma Eski Bakanı İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İzmir Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP İzmir Eş Başkanları Cavit Uğur, Dilek Aykan, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. 
 


Toplantıya HDP İzmir Eş Başkanlarından Dilek Ayhan, Hacı Birlik’in; Cavit Uğur da Kobani’de IŞİD’e karşı savaşırken Aziz Güler'in fotoğraflarının yer aldığı tişörtlerle katıldı.

Tören öncesi saygı duruşu yapıldı. Saygı Duruşu'nun ardından mitinglerden, HDP il ve ilçe binalarına yapılan saldırı, Diyarbakır mitinginde gerçekleştirilen bombalı saldırı, Suruç'ta düzenlenen bombalı saldırı ve kısa görüntüler gösterildi. Bu sırada partililerden zılgıt ve alkış sesleri yükseldi.
 
Açılış konuşmasını HDP İzmir Eş Başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur yaptı.
 
2 KASIM DÖNÜM NOKTASI OLACAK
Aykan, “7 Haziran'dan sonra AKP'nin hazmedemediği ve ardından geliştirdiği savaşın en acı, en alçak yüzü Hacı Birlik'le deşifre oldu. 7 Haziran'da halkların iradesini saymayan AKP ve Saray, bunu Kürt halkına reva gördü. Ancak Kürt halkı bunu kabul etmedi. Kendi özerkliklerini ilan ettiler. Selam olsun Cizre'ye, Amed'e..." dedi. Yepyeni bir sürecin başladığını söyleyen Aykan, “2 Kasım dönüm noktası olacak. Onurlu bir barışın getireceği demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’dır. Bu yolda yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.
 
NAZIM HİKMET'LE SESLENDİ
Görüntüleri izlerken içinin burkulduğunu söyleyen Uğur, "İnşallah hep aynı filmi seyretmek zorunda kalmayız. Umudumuz var. Umut varsa yeni yaşam var. Ama umut yoksa yeni bir yaşam kurma imkanınız yok. Biz halkların yeni yaşamını, umudunu temsil ediyoruz. İktidar olamayacakların düşüncesi kalleşliktir. Biz onların ayaklar altına aldığı insanlığı ayağa kaldıracağız. İnsanlığın ayakta kalması için gencecik yaşını bıraktı. Saygıyla sevgiyle anıyorum. Güzel günleri göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz. Acaba değişim mümkün mü diyorduk. Siz onu 7 Haziran'da gösterdiniz. 2 Kasım'da yine öyle olacak" dedi.



Açılış konuşmalarının ardından HDP İzmir milletvekili adayları tek tek tanıtılarak özgeçmişleri okundu ve çiçek armağan edildi. Tanıtımın ardından iki bölgeden ilk iki sıra adayları kısa konuşmalar yaptılar.

İYİ HABERİM GİDECEK OLMALARIDIR
İki haberi olduğunu söyleyen HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü biri için iyi, diğeri için kötü dedi.

Kürkçü partililere, "İlk önce kötü olandan başlayayım. 4 gündür İzmir'de gözaltında bulunan arkadaşlarımız tutuklandı. İstanbul'da, Ankara'da ve Kürdistan'da bu şekilde uygulamalar devam ediyor. Aynı zamanda da eşşiz direnişimiz devam ediyor. İyi haberim ise, eninde sonunda gidecekler. 1 Kasım'da ne yapacağımızı düşünmüyorum bile… İzmir'den dört vekil alıp toplam 90 vekille Ankara'ya gideceğiz. Onlar ise İtalya'ya veya başka bir emirlik ülkesine gidebilirler. Ya da adilce bir mahkeme seçebilirler. Ama birinin önüne gidecekler. Tayyip Erdoğan cinayetiyle, yüzsüzlüğüyle ve tüm sülalesiyle birlikte gidecek. 2 Kasım'dan itibaren onun boşalttığı yeri başka bir kuvvet mi yoksa halk mı dolduracak buna bakacağız. Aksaray’a yürüyüşümüz başlayacak ve orayı halk sarayı haline getireceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Bugün bütün Türkiye bunların gitmesi gerektiği zamanında hem fikirdir. Bir şeyin zamanı gelmişse zamanında yapmak gerekir. Demir tavında dövmek lazım! 7 Haziran'da yaptıklarımızdan daha fazlasını yapacağız. Ama önemli olan seçimde ne yaptığımız değil, iki seçim arasında ne yaptığımızdır. İki sandık arasında bir sokak ve meydan var. Ne yapacaksınız o sokak ve meydanda yapacaksınız. Sonuçta o meydan ve sokaklarda yaptıklarımızdır. Halklar 2019'u adımını atmazsa Tayyip Erdoğan'lı bir AK Saray layık görülebilir tekrar. Siz Tayyip Erdoğan'lı bir saraya layık mısınız?" diye seslendi.



İZMİR BAŞINI KALDIRIP BİRİCİK PARTİYE BAKMALI
Eşitliği, adaleti, halkların kendi kaderini kendileri tayin etmelerini sağlayıncaya kadar bu sınavlardan geçeceklerini söyleyen Kürkçü, Tayyip Erdoğan'ın bütünlemeye çağırdığını söyledi.

Kürkçü, "Biz bütünlemeye değil, onun ne kadar ettiğini göstermeye geliyoruz. Sandığından çok daha az ettiğini ona göstereceğiz. Ama ondan sonrasını iyi biçimde planlamamız lazım. Seni başkan yaptırmayacağız dedik. Yaptırmadık. Şimdi bu geride kaldı. Onu gönderebilecek miyiz, onsuz yaşamayı Türkiye başaracak mı, başaramayacak mı bunu göreceğiz. Aklınızda, hayalinizde, yaşamınızda kurduğunuz ne varsa onların hepsini HDP'de ifade edebilirsiniz. İzmir yaşam tarzına düşkünse, o zaman İzmir bunu temsil eden biricik partiye başını kaldırıp bakmalı ve kulağını kabartmalıdır. Bundan daha iyi bir fırsat yoktur" dedi.

BİR REJİMDEN DİĞERİNE TAŞINIYORUZ
Sadece bir seçim yapmadıklarını söyleyen Kürkçü bir rejimden başka bir rejime taşındıklarını söyledi. Halkların demokrasisine taşındıklarını söyleyen Kürkçü, "Türkiye'nin siyasi biçimi yoktur. 1923'e dönemeyiz. 1950'ye dönemeyiz. 1980'e dönemeyiz. Sadece ileriye bakabiliriz. Gördüğümüz tek şey ortak bir yaşam ve ortak bir vatandır" ifadelerini kullandı.
 


HDP TÜRKİYE PARTİSİDİR
"Almanya'daki yoldaşların selamını getirdim" diyerek sözlerine başlayan İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Bir savaş konseptiyle, halkların nasıl asimilasyona uğratıldığını ve katledildiğini görüyoruz. Bu kuşatmaları yaracağız. Bizi hep kuşattılar. Halklar arasında sömürgecilik yapanlar bir kez daha yenilecek ve 7 Haziran gibi bir kez daha yenilecektir. Gerçek demokrasiyi inşa edeceğiz. Bizim kuracağımız demokrasi de herkes özgür olacak. Bunlar da mücadeleyle olacak. 1 Kasım'da bu sisteme dur dersek, çok önemli bir yolu açacağız. Bu bir yürüyüştür, uzun bir yürüyüştür. HDP inançların, halkların ve bu ülkede herkesin partisine dönüştü. HDP Türkiye partisidir. Herkesin partisidir. Seçim sürecinde daha çok insana ulaşacağız. Bize oy veren veya vermeyen herkese ulaşmamız lazım. 1 Kasım'da halkların özgürleşeceği gerçek bir demokrasiyi inşa edeceğiz” dedi.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
1-Ertuğrul Kürkçü
2-Mülkiye Birtane
3-Musa Altan
4-Semra Uzunok    
5-Bayram Ercan
6-Derya Öz
7-Ömer Balkaş
8-Latife Canan Kaplan
9-Ahmet Önerge
10-Ayşe Erkek
11-Hanife Budak
12-Nevzat Kalkan
13-Nihat Yıldırım

2.BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
1-Müslüm Doğan
2-Gülistan Kılıç Koçyiğit
3-Süleyman Gündüz
4-Eylem Yıldız
5-İbrahim Akın
6-Nazlı Masatçı
7-Cemal Bıçak
8-Hüseyin Az
9-Hediye Tekin
10-İmdat Ataş
11-Ülkü Yalçınkaya
12-Ayşe Özen
13-Hamdi Öztürk

 
Hrant Dink soruşturmasında 9 polise gözaltı kararı
 
Erdoğan’ın korumalarıyla VIP korumalar birbirine girdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Meral Akşener'e kaset iddiası'nda bomba iddianame
"Meral Akşener'e kaset iddiasıyla hakaret" soruşturması tamamlandı. Savcılık, ...
Binali Yıldırım Alevi dernekleri ile buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım Alevi dernekleri ve ...
Kısa dönem vekillerin saati 3 bin 500 lira!
Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamaması nedeniyle ...
 
İzmir siyasetinde seçim aracı tartışması!
CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Tacettin ...
Siyaset bilimcilerden çarpıcı analiz: 1 Kasım’da İzmir senaryoları
Kentin tanınmış siyaset bilimcileri ülkenin kilitlendiği seçim öncesi ...
CHP'li vekilden vali ve kaymakamlara 'AK Parti' uyarısı!
CHP Aydın Milletvekili ve Milletvekili Adayı Metin Lütfi Baydar, Aydın'daki ...
 
AK Partili Vekil’den Cizre ve Nusaybin isyanı!
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bazı ilçelerde ilan edilen ...
Kılıçdaroğlu seçmene seslendi: Futbol kulübü gibi…
Amasya mitinginde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Futbol kulübü gibi ...
Eroğlu'ndan Ahmet Hakan çıkışı: Saldırı AK Parti'ye...
Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, kim olursa ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva