HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2024 Perşembe - 09:08

HAYTAP’tan Büyükşehir'e tam not!

Hayvan hakları konusunda birçok ilki hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, HAYTAP'ın (Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu) hazırladığı 'Belediyelerin Karnesi' çalışmasında 353 belediye arasında “beklentilerin üstünde” bir performans gösterdiği tespit edilerek, tam not alan tek büyükşehir belediyesi oldu.

HAYTAP’tan Büyükşehir e tam not!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hayvan hakları odaklı vizyonu kapsamında sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve sahiplendirilmesinde Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, takdir toplamaya devam ediyor. HAYTAP'ın (Haytap Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu) hazırladığı ''Belediyelerin Karnesi'' çalışmasında 2019-2024 yılları arasında görev yapan 353 belediyeden 8’i beş üzerinden tam puan aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla tam puan alarak “Beklentilerin Üstünde” notuna layık görülen tek büyükşehir belediyesi oldu.

Gurur verici
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “HAYTAP gibi güçlü bir platformun değerlendirmesinden tam not almak hem benim hem de şehrim için gurur verici. Görev yaptığım süre boyunca her bir canlı için adaleti tesis etmek amacıyla çalıştım. HAYTAP’ın raporlarında da görülüyor ki tam not alan tek büyükşehir belediyesi İzmir yine Türkiye’ye öncü oluyor. Hayvan hakları konusunda ülkemize çağ atlatan örnek hizmetlerimiz İzmir'e çok yakıştı. Derler ki, hayvanları seven, insanları da sever. Ben de diyorum ki, insanı seven, can dostlarımızı da sever. Sevmek zorundadır. Yoksa bu can yarım kalır. Bütün kalbimle inanıyorum ki can dostlarımız için hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar, toplumumuzdaki vicdan tohumlarını yeniden yeşertecek” dedi.

Pako, farkındalık yaratıyor
Tüm canlıların eşit yaşam hakkı inancıyla çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılının Nisan ayında faaliyete geçirdiği Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü ile olumsuz barınak algısını yıktı. Farkındalık yaratacak sosyal proje ve etkinlikler ile bir cazibe merkezi haline gelen Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde 1500 hayvan konaklayabiliyor; tesiste sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri de yürütülüyor. Ayrıca can dostların yediği mamaları temin etmek için mama üretimi de yapılıyor.

Türkiye'nin faaliyette olan en modern tesis İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in projelerinden biri olan “Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi'' Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesi olarak 7/24 hizmet veriyor. Yaklaşık 600 metrekare kapalı alana sahip hastane, sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonunu yaparken sahip olduğu güçlü ekipman ve cihazlar ile 24 saat operasyon yapabilecek imkana sahip. Biyokimya ve hemogram cihazı, binoküler mikroskop, santrifüj, distile cihazı bulunan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi aynı zamanda yoğun bakım hizmeti de sunuyor.

85 bin sokak hayvanı kısırlaştırıldı
Bölgesel Veterinerlik Hizmet Birimleri ve Mobil Hizmet Araçları ile olanakları kısıtlı ilçelerde de ile can dostların bakım, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri yürütülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda 85 bin sokak hayvanını kısırlaştırdı, 154 bin can dostunun muayene ve tedavisini yaptı.

 
Çayır'dan her mahalleye eşit hizmet vaadi!
 
Seçil Erzan ve Denizbank’a bir dava daha!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Mart 2024 Perşembe 12:22

Ege üniversitesinde yoğun bakımda yatan yaşlı hastaya tecavüz eden utanmaz erkek hemşireye kısırlaştırma ve organinikesme dezasi verilsin Hemen sonra hasta ölünce vicdanı hiç mi sızlamadı acaba..? Bu kişi hayvanlardan bile daha tehlikelidir.

Yorumu oyla      0      0  
VfV 21 Mart 2024 Perşembe 09:43

Tabi ki alır. Sokaktaki saldırgan köpekleri şikayet ediyorsun, 'Biz onları kısılaştırıyoruz' diyorlar. Ama Allah tarafından kısırlaştırdıkları köpekler her sene etraflarında 5-6 yavruyla dolaşıyor. Kütahya Tavşanlı Belediyesi'ni arayan amcanın verdiği cevabı hak ediyor İzmir Büyükşehir Belediyesi de. Başıboş köpeklerin saldırdığı insanların ahını aldınız, oyunu alamayacaksınız...

Yorumu oyla      1      2  
Doğrucu davut 21 Mart 2024 Perşembe 09:29

tebrikler.. Sevmiyorsaniz da lutfen zarar vermeyin. Bak Peygamber ne diyor; Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size etsin...

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ulaşımda 120 dakika aktarma'ya veto!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından UKOME'ye yapılan toplu ulaşımda ...
Çerçioğlu, Karacasu'da iftar programına katıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında ...
Büyükşehir'deki TİS krizinde mutlu son.... İşçilere yüzde 67 zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir süredir devam eden TİS krizi anlaşma ...
 
Özlem Çerçioğlu'ndan bir yeni proje daha: VizyonAydın
Aydın Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği projelerle kenti daha modern ...
Çerçioğlu, Söke'de coşkulu karşılandı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’da Ramazan bereketi iftar sofralarına taşındı
Ramazan geleneklerini yaşatan Karşıyaka Belediyesi, farklı mahallelerde ...
 
Menemen’de bir hayal gerçek oldu
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, ilçenin uzun yıllardır hayali ...
3. İzmir Dünya Şiir Günü Buluşması Kültürpark’ta
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür kenti ...
Mor buluşma... 'Sizi bırakmayacağım'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Üniversiteli Kadınlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva