HABERLER>SAĞLIK
21 Nisan 2014 Pazartesi - 14:11

Hastaneden mağdur işçilere: Bir ay oruç tuttuğunuzu düşünün!

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin taşeron işçilerinin ‘1 aylık’ hak mücadelesi devam ediyor. Zaten kıt kanat geçinen işçiler hastane önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına konuşan, yine işçi Alev Taysi Şık “ Hakkımızı aradığımızda hastane yönetimi bize ‘Bir ay oruç tuttuğunuzu farz edin’ dedi” diye konuştu.

Hastaneden mağdur işçilere: Bir ay oruç tuttuğunuzu düşünün!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi bünyesinde sağlık işçisi olarak görev yapan personel, ekonomik ve sosyal haklarının ihlal edilmesi sebebiyle hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Önceki dönemlerde de şirketlerin ihaleler alarak bu hizmeti kendileri üzerinden yürüttüğünü ifade eden işçiler, en son yapılan hizmet alımı ihalesini alan taşeron şirketin bir aylık maaşlarını ve sigorta ödemelerini yapmadığını bildirdi.
 
Basın açıklamasında işçilerin sözcülüğünü yapan, kendisi de mağdur Alev Taysi Şık şu açıklamayı yaptı: “ En son yapılan hizmet alımı ihalesinden sonra 1 ay süreli olarak Mart 2014 tarihinde temizlik işi ihalesini pazarlık usulü ile alan Ten Tem Temizlik Şirketi Mart ayı maaşlarımızı ve sigortamızı ödememiştir. Ten Tem Temizlik Şirketi Alsancak Devlet Hastanesi’nden hak edişlerini alarak ortadan kaybolmuştur. Bu durumda hastane yöneticilerinin işçilerin maaşları yatırılmadan hangi gerekçeyle bu şirketin hak edişini ödediği düşündürücüdür.”
 
BİR AY ORUÇ TUTTUĞUNUZU FARZ EDİN
Bugüne kadar ücretlerin ödenmemiş olmasından dolayı günlük hayatlarını sürdüremediklerini, okuyan çocuklarına harçlık gönderemez duruma geldiklerini, ev kiralarını, faturalarını ödeyemez hale geldiklerini ifade eden Şık,“ Daha sayamadığımız mağduriyetlerimiz söz konusu iken bugün saat 10:30’ da idarenin bu mağduriyetlerimizi gidereceğini düşünerek katıldığımız toplantıda hiçbir çözüm alamadık. Buna rağmen bize iş üretmeye devamımızı istediklerini belirttiler. Bunun üzerine bir aydır ücret alamadığımızı belirttiğimiz zaman ise,   “ Bir ay oruç tuttuğunuzu farz edin” denilmesi bizi derinden yaralamıştır.
 


MÜCADELEMİZİ KAZANINCAYA KADAR DEVAM EDECEĞİZ
Haklı ve meşru zeminde emeklerinin karşılıklarını alana kadar mücadele edeceklerini ayrıca iş üretimini durdurduklarını belirten Şık, “İş Kanununun 34. Maddesine istinaden hak edişlerimizi alamadığımız için gerekli uyarıları yaptık. Buna rağmen 20 günlük sürede herhangi bir ödeme yapılmadığı için 21. gün yani bugün hizmet üretmemeye başladık, ücretlerimiz ve sigortalarımız ödenene kadar iş üretmiyoruz” dedi.

AMELİYATLARI DA ETKİLEDİ
Bu arada hastanede görevli doktorlardan bazıları, ameliyathane ve servislerde, gerekli hijyenik şartlar sağlanamayacağı için, planlı ameliyatları yapmayacaklarını açıkladı. Hastanede acil olanlar dışındaki birçok ameliyatın yapılmadığı öğrenildi. Doktorların da ameliyat yapamadıkları için temizlik ihalesi krizi sonrası yaşanan bu duruma tepkili oldukları belirtildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sorumluluk 22 Nisan 2014 Salı 12:59

sorumluluk üst işverener aittir.. Kamu ihale yasasına göre taşaron firma sigorta primlerini yatırIp belge yi getirdikten sonra ve işçilerin imzaladığı ücret bordrolarını üst işverene sunduktan sonra istihkak alabilir. O işin içinde üst işveren yetkilelri ile taşaron arasında bir ilişki veya katakulli olabilir... Hatta işçileri taşaron adına çalıştırıp parayı doğrudan işçilere ödeyebilir... DEVEYE SORMUŞLAR NEREN EĞRİ DEVE DEN YANIT NEREM DOĞRU Kİ :)

Yorumu oyla      11      5  
Tevfik AKTUĞLU 21 Nisan 2014 Pazartesi 19:36

Hak edişler patronunun banka hesabında faiz ya da borsada temettü getiriyordur. Getirinin bir bölümü yakındaki havuzlardan birine aktarılırsa tüm sorunler unutulur. Sonuçta; her mahallenin bir milyoneri olması gerekmiyor mu? Varsın aynı mahallede bin tane aç olsun!

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Corona ve MERS can alıyor
Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, 13 kişinin aynı gün corona virüsüne ...
Böcek ilaçlamasına düzenleme
Haşere kontrolünde kullanılan "biyosidal ürün" adı verilen kimyasallar, ...
Diyabet 10 yılda yüzde 100 arttı
Birçok organı ve sistemi etkileyen diyabet, Türkiye’de hızla artıyor. ...
 
'Günü 1 elmayla geçiren gençler biliyoruz'
Sağlık Bakanlığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni ...
İlaç sektörünü zor bir yıl bekliyor
Almanya merkezli dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden Boehringer Ingelheim’ın ...
Öldürülen doktor, şiddet davasında anıldı
İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nde üç doktoru dövmekle ...
 
İzmir'de büyük mutluluk: 17 aydır ölümü beklerken...
İzmirli bilgisayar teknikeri 33 yaşındaki Oktay Kaçmaz, 17 ay yapay kalple ...
Meme estetiğinde son trend
Kimi büyütüyor, kimi küçültüyor. Bikini ve mayo sezonu öncesinde meme ...
Farkında değiliz ama: Her 3 kişiden biri...
Denizli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. Güray Ceylan, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva