HABERLER>STİL
22 Kasım 2017 Çarşamba - 10:12

Hangi vücut tipi hangi elbiseyi giymeli?

Her birimiz bin bir kusur bulduğumuz, her sabah ya da her alışverişte uygun kıyafeti bulamadığımızdan yakındığımız bedenlere sahibiz. Oysa durum basit! Vücut tipimizi bilerek alışverişe çıkmak ve buna uygun giyinmek.

Hangi vücut tipi hangi elbiseyi giymeli?

Dikdörtgen vücut tipi
Bu vücut tipinde üst-alt beden eşittir; omuz ve bel bölgesi aynı genişliğe sahiptir. Bu vücut tipinde büyük göğüslere sahipseniz; iç çamaşırınıza çok dikkat etmelisiniz. Toparlayıcı sutyen tercih etmeniz daha dik ve daha küçük görünen göğüsler elde etmenizi sağlayacaktır. V yaka kıyafetler de göğüslerinizi daha güzel gösterecektir. Eğer küçük göğüslere sahipseniz; göğüslerinizi yuvarlak gösterecek bir sutyen tercih etmelisiniz.
Dikdörtgen vücut tipine sahip olan insanların en dikkat çekici yerleri omuzlarıdır. Bu yüzden omuzlarınızı istediğiniz kadar açabilirsiniz. Straplez elbiseler tam sizlik! Ayrıca omuzları açık kıyafetler belinizi olduğundan ince gösterecektir. Bu vücut tipinde bacaklar bedene göre daha incedir. İstediğiniz tarz ve kesimde pantolonlar tercih edebilirsiniz ancak etek seçimleriniz kalem ya da çan etekler olmalı.

Oval vücut tipi
Büyük göğüsler, yuvarlak bir karın ve karın genişliğinde bir basene sahip vücut tipidir. Genelde en dikkat çeken bölge karındır. Bu yüzden dikkati karın bölgesinden çekmek için V  yaka, düz renkler, baseni kapatan kıyafetler tercih edilmelidir. Bu vücuda sahipseniz tunikler tam sizin için! Yüksek bel ve boru paça pantolonlar, çan kesim etekler tercih edilmelidir. Ayrıca kemer takmak dikkatleri karın ve basen bölgesine çekebileceği için kaçınılmalıdır.

Kum saati vücut tipi
Geniş göğüs kafesini takip eden ince bir bel ve göğüslerle orantılı basenlere sahip olan bu vücut tipi, genelde en seksi vücut tipi olarak tanımlanıyor. Belin inceliğini ve kıvrımını ortaya çıkaracak derin V yakalı kıyafetler tercih ederken, kemer kullanmak da doğru bir püf nokta olacaktır. Dar ve bel basen arasına oturan pantolonlar adeta bu vücut tipi için!

Armut vücut tipi
Bu vücut tipinde en geniş ve en göze çarpan bölge basenlerdir. Üst beden basenlere oranla daha küçüktür. Küçük göğüslere, ince kol ve bele sahiptir. Giyinirken dikkati üst bedene çekmeye çalışmalı; straplez, v yakalı kıyafetler tercih edilmelidir. Bol kıyafetlerden uzak durulmalı, bele oturan kıyafetler öne çıkarılmalıdır. Bel oyuntusuna dikkat çekmek için kemer kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Alt bedeniniz için koyu renkler tercih etmelisiniz.

Ters üçgen vücut tipi
Geniş omuzları takip eden ince bel basen bölgesine ve uzun bacaklara sahip vücut tipidir.  Geniş omuzlarınızı sergilemeli, dekolte ve V yaka kıyafetlerden kaçınmamalısınız. Ancak omuzlarda vatka ve fırfır detaylı kıyafetleri tercih etmemelisiniz. Kalçaları daha dolgun gösterecek plili veya kısa etekler, çok dar olmayan boru paça ya da İspanyol paça pantolonlar tercih edilmelidir. (Hürriyet)

 

 
Cep telefonlarına neden aşığız?
 
Neşeli Başlıklar Buca’da 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabahları çabuk hazırlanmak için 8 pratik yol
İş ya da okul, herkes sabah yatağını bırakırken zorlanır. Sabahları çabuk ...
İzmirli güzel, ABD'de yarışacak
MİSS Turkey 2017 Yarışması'nda 'ikinci' seçilerek 26 Kasım'da ABD'de Las ...
Skinny jean’lerle hangi ayakkabıları giymelisiniz?
Son yıllarda birçok insan tarafından sevilerek tercih edilen skinny jean, ...
 
Modanın kalbi İzmir'de atıyor: Gelinlikler göz kamaştırdı
Modanın kalbi İzmir'de atıyor: Gelinlikler göz kamaştırdı
Fakir ailenin öksüz kızından dünya devine: Coco Chanel
İsmi "Time: Yüzyılın En Önemli 100 Kişisi" listesinde de geçen tek moda ...
Urla'da 7'den 70'e defile heyecanı
Urla Atatürk Mahallesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından MOTTO ...
 
Son trend: Instagram makyajı
Pürüzsüz ten, belirgin dudaklar ve gözler, keskin yüz hatları... İşte ...
Seyahate çıkarken nasıl giyinmelisiniz?
Nereye gidileceği, kaç bavulla gidileceği, hangi kıyafetlerin alınacağı ...
İzmir'de göz kamaştıran tasarımlara ödül
İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde, Ege ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva